Fullständigt spelschema för Fotbolls-EM Dam 2022 på TV och stream

Fotbolls-EM Damer

spinner

Fotbolls-EM Damer has no upcoming games scheduled, please visit for all scheduled events.

Thu Aug 11 2022

info
Fotbolls-EM 2022 blir det 13:e europamästerskapet i fotboll för damer. England, av många kallat fotbollens hemland, står som värdnation för mästerskapet som sparkas igång den 6 juli på Old Trafford i Manchester. Sverige är i vanlig ordning kvalificerade för turneringen, något som man lyckats med ända sedan 1993. I en grupp beståendes av Nederländerna, Portugal och Schweiz ska Sverige ledda av Peter Gerhardsson göra allt i sin makt för att bärga nationens andra EM-guld genom tiderna efter att tidigare ha vunnit den första upplagan av turneringen år 1984. Följ Sveriges resa genom sommarens EM hos SVT och CMORE där du kommer kunna se alla matcher fram till finalen på Wembley den 31 juli.

Fotbolls-EM TV & Live Streaming Tablå


Vill du ha den senaste information kring vart du kan se dam EM på TV och via live streaming så är Tvsporten.nu stället för dig. I TV-tablån ovan kommer du kunna se vart var och en matcherna visas på svensk TV samt vart du kan se matcherna via live streaming, SVT Play och CMORE. Vi samlar information från alla sändande bolag och sammanställer det i en användarvänlig och tillgänglig fotbolls-tablå där du kan se dagens EM matcher på TV.

CMORE och SVT delar på uppgiften att sända sommarens stora fotbollsevent. SVT kommer att sända Sveriges andra gruppspelsmatch via SVT Play och någon av sina linjära kanaler, medan CMORE sänder Sveriges första och tredje gruppspelsmatch. Skulle Sverige ta sig vidare från gruppspelet vilket mycket talar för så blir det SVT som visar en eventuell kvartsfinal samt final. Semifinalen kommer sändas hos CMORE vilket följaktligen ger SVT möjligheten att visa den stora finalen där vi hoppas få se vårt svenska landslag.

Sveriges trupp till EM 2022


Målvakter: Hedvig Lindahl, Jennifer Falk, Zecira Musovic
Försvarare: Jonna Andersson, Nathalie Björn, Magdalena Eriksson, Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Emma Kullberg, Amanda Nildén, Linda Sembrant
Mittfältare/anfallare: Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Hanna Bennison, Stina Blackstenius, Rebecka Blomqvist, Lina Hurtig, Sofia Jakobsson, Fridolina Rolfö, Elin Rubensson, Johanna Rytting Kaneryd, Olivia Schough, Caroline Seger

Sveriges väg till EM-slutspelet


Sveriges damlandslag har en lång och framgångsrik tradition när det kommer till stora turneringar och detta är något som inte minst blivit extra tydligt på senare år då laget nått långt fram i bland annat OS 2020 och VM 2019.

Kval till EM 2022


Kvalspelet till sommarens turnering tog sin början i augusti 2019 då Sverige påbörjade spelet i kvalgrupp F där man tillsammans med Island, Slovakien, Ungern och Lettland skulle göra upp om två platser till EM i England. På förhand var detta en grupp som det svenska damlandslaget inte skulle ha några större problem med att ta sig förbi, något som visade sig stämma till fullo. Efter fyra spelade matcher hade det svenska landslaget lyckats göra 24(!) mål och avancemanget till EM 2022 kändes så gott som klart trots att inte ens hälften av matcherna var spelade. Den goda känslan efter inledningen skulle visa sig bli i ihållande då man bortsett från en 1-1 match mot Island fullständigt sköljde över de övriga lagen i gruppen och slutsligen stod som gruppsegrar med en förkrossande poäng- och målskillnad gentemot de närmast jagande. 7 segrar på 8 matcher och 40 gjorda mål gav Sverige en välförtjänt plats i sommarens EM där man nu siktar mot höga höjder och förhoppningsvis ett mycket efterlängtat EM-guld.

Grupper


Grupp A: England (Värdnation), Österrike, Norge, Nordirland
Grupp B: Tyskland, Danmark, Spanien, Finland
Grupp C: Nederländerna, Sverige, Portugal, Schweiz
Grupp D: Frankrike, Italien, Belgien, Island

Sveriges matcher EM 2022


9 juli - Nederländerna vs Sverige (Bramall Lane, Sheffield)
13 juli - Sverige vs Schweiz (Bramall Lane, Sheffield)
17 juli - Sverige vs Portugal (Leigh Sports Village, Leigh)

Här spelas EM 2022


EM 2022 spelas som bekant i England, fotbollens hemland. Engagemanget och intresset för damfotbollen har sällan varit större än vad det är just nu och vad passar väl då bättre än att spela ett internationellt mästerskap i fotbollens mecka. England huserar otaliga fotbollsarenor som är värdiga ett stort mästerskap och när finalen spelas på självaste Wembley Stadium i London kan man inte annat än att börja drömma om en blågul framgångssaga.
10 arenor runtom i landet kommer att användas under EM 2022 och av dessa är det är par som sticker ut lite extra vad gäller tradition och kapacitet.

Wembley Stadium (90 000) - Final
Old Trafford (74 879) - Grupp A
Bramall Lane (32 702) - Grupp C, Semifinal 1
St Mary’s Stadium (32 505) - Grupp A
Falmer Stadium (31 800) - Grupp A, Kvartsfinal 1
Stadium MK (30 500) - Grupp B, Semifinal 2
Brentford Community Stadium (17 250) - Grupp B, Kvartsfinal 2
New York Stadium (12 021) - Grupp D, Kvartsfinal 4
Leigh Sports Village (12 000) - Grupp C, Kvartsfinal 3
Academy Stadium (7 000) - Grupp D

Här har det svenska landslaget sin EM-bas


UEFA har bekräftat vart var och en av de deltagande nationerna kommer att ha sin bas under turneringen. För svensk del landade valet på Chester, medan värdnationen England kommer att ha sitt läger i Teddington. Se hela listan på vart de olika lagen har sina EM-baser nedan:

Österrike - Bagshot
Belgien - Wigan
Danmark - Richmond
England - Teddington
Finland - Buckingham
Frankrike - Ashby-de-la Zouch
Tyskland - Isleworth
Island - Crewe
Italien - Accrington
Nederländerna - Manchester
Nordirland - Southampton
Norge - Uckfield
Portugal - Manchester
Spanien - Marlow
Sverige - Chester
Schweiz - Leeds

Streama fotbolls-EM här


EM 2022 är utan tvekan sommarens höjdpunkt för alla sport- och fotbollsintresserade. Det svenska landslaget försatte landet i fotbollsfeber senast det begav sig under OS 2020 och nu är det dags att återskapa den stämningen. Sverige är rankat som en av favoriterna till att vinna turneringen om man kollar in oddsen hos diverse spelbolag. Se till att du sitter bänkad hemma framför skärmen om du inte har möjlighet att vara på plats i England när allt ska avgöras.
Fotbolls-EM kommer att sändas i sin helhet på SVT och CMORE. Via SVT Play och CMORE kommer du kunna se allt du önskar från mästerskapet, helt utan reklamavbrott. Matcherna kommer ramas in av intressanta studiosändningar där experter pratar ner matcherna och ger skarpa analyser. Se till att skapa ett konto hos CMORE redan nu för att inte gå miste om uppladdningen inför mästerskapet. Hos CMORE kan du dessutom njuta av mängder av annan sport i sommar vilket gör det till den självklara livestreaming-plattformen för alla sportnördar.


SE FOTBOLLS-EM 2022 HOS CMORE HÄR

Just nu kan du få tillgång till all sport på CMORE för så lite som 299 kr/mån. Väljer du att bli kund hos CMORE idag sparar du hela 1200 kronor om du väljer att teckna för 12 månader. Under dessa 12 månader kommer du att kunna avnjuta alltifrån sommarens EM, till fotbolls-VM i Qatar samt UEFA Champions League. Läs mer om allt CMORE har att erbjuda här och se till att skaffa ett konto innan Sveriges damlandslag sparkar igång EM-äventyret 9 juli på Bramall Lane i Sheffield.

Vilken är den officiella Dam-EM låten?


Lika självklart som att Sveriges damer kommer gå för guld i sommar, lika självklart är det att sommarens äventyr ska backas upp av en gungande EM-låt. Denna mästerskapssommar är inget undantag utan nu är det Molly Sandén som tagit fram en riktig ‘’Håll Käften-låt’’ enligt Caroline Seger. Låten heter ‘’Vi:et i vinsten’’ och det är en låt som ska förmedla stora känslor och ett engagemang kring det svenska landslagets EM-äventyr. Molly Sandén är själv ett stort fan av damlandslaget och blev ordentligt rörd när landslagskaptenen Seger kom med förfrågan om att skriva sommarens EM-låt.

Molly Sandén har tillsammans med Maria Smith och Victor Thell skrivit och producerat låten som kommer släppas den 10 juni inför mästerskapet som drar igång den 9 juli för svensk del mot Nederländerna.

När spelas fotbolls-EM 2022


Dam-EM 2022 i fotboll kommer hållas mellan den 6 och 31 juli. För Sveriges del kommer turneringen sparkas igång den 9 juli då man ställs mot Nederländerna på Bramall Lane i Sheffield.

Var spelas fotbolls-EM 2022 för damer?


Fotbolls-EM 2022 för damer kommer att spelas i England, fotbollens hemland. Turneringen kommer äga rum på 10 olika arenor runt om i England och det svenska landslaget spelar sina gruppspelsmatcher i Leigh och Sheffield.

Vilka lag kommer Sverige möta i EM 2022?


Sverige kommer spela i Grupp C tillsammans med Nederländerna, Portugal och Schweiz. Det svenska damlandslaget är tippade att ta sig vidare från gruppen till en kvartsfinal där det än är oklart vem man kommer få möta. Totalt finns det fyra grupper i EM 2022 med fyra lag i varje.

Vart kan jag se fotbolls-EM 2022 för damer på TV?


För att se Sveriges matcher i EM 2022 behöver du ha tillgång till SVT och CMORE då samtliga matcher kommer att sändas utav dessa två aktörer. Glöm inte att hålla koll i Dam-EM 2022 tablån ovan för att se vart du kan streama alla matcher från sommarens mästerskap live.