Fotbolls-VM 2023 för Damer - Allt du behöver veta inför sommarens mästerskap

Fotbolls-VM 2023 för Damer - Allt du behöver veta inför sommarens mästerskap

Till sommaren väntar den största av turneringar inom damfotbollen då det blivit dags för Fotbolls-VM 2023. Australien och Nya Zeeland står som värdnationer när den 10:e upplagan av dam-VM i fotboll ska avgöras. Se alla matcher från mästerskapet live med Viaplay och Nent. Tvsporten.nu garanterar som vanligt en ständigt uppdaterad tablå med samtliga avsparkstider, kanaler och streamingtjänster.

TV-tablå & Spelschema för Dam-VM 2023

Med Tvsporten.nu ser du till att vara uppdaterad med det senaste från mästerskapet i Australien och Nya Zeeland. Använd VM-tablån för att få information om alla avsparkstider samt vart man kan se matcherna live på TV eller stream.

➡️ FOTBOLLS-VM 2023 DAM - TV & STREAMING TABLÅ

För att se matcherna från dam-VM 2023 behöver ha tillgång till Viaplay. Med Viaplay streamingtjänst kommer du kunna se alla matcher samt studiosändningar och repriser. Utvalda matcher kommer dessutom att sändas på några av Nents kanaler, däribland Viasat Sport Premium, Viasat Sport Fotboll och Viasat Sport 1.

Sveriges väg till VM 2023

Det svenska damlandslagets resa mot VM 2023 började för 3 år sedan då man klev in i kvalet till turneringen. Man lottades tillsammans med Irland, Finland, Slovakien och Georgien in i Grupp A. En grupp där man var klara favoriter till att kvalificera sig för mästerskapet och det skulle visa sig vara ett rättfärdig favoritskap. 8 matcher senare stod Sverige som gruppsegrare och man gjorde det efter att endast tappat poäng i en match, oavgjort mot Irland i näst sista omgången.

VM-biljetten säkrades utan problem och det svenska damlandslaget står nu redo för sitt nionde världsmästerkap då man är en av nationerna deltagit i samtliga upplagor av turneringen sedan dess start år 1991.

Resultat VM-Kval

Slovakien - Sverige (0-1)
Sverige - Georgien (4-0)
Irland - Sverige (0-1)
Sverige - Finland (2-1)
Sverige - Slovakien (3-0)
Georgien - Sverige (0-15)
Sverige - Irland (1-1)
Finland - Sverige (0-5)

Tabell Grupp A - VM-Kval

 1. Sverige - 22p
 2. Irland - 17p
 3. Finland - 10p
 4. Slovakien - 8p
 5. Georgien - 0p


Sverige på jakt efter landets första VM-Guld

Tre brons och ett silver, så lyder det svenska landslagets VM-facit efter 9 spelade mästerskap. Guldet lyser med sin frånvaro och visst vore det väl på sin plats att äntligen få kröna en insats med den ädlaste av medaljer. Sverige har under flera år varit långt fram i VM-turneringar och kommit nära att få lyfta den åtråvärda pokalen. Trots att konkurrensen hårdnat betydligt under de senaste mästerskapen så ska vi inte räkna bort de svenska medaljchanserna när det nu åter är dags för världens största och mest följda damfotbollsturnering.

Sverige i Gruppspelet

 • Sverige
 • Italien
 • Argentina
 • Sydafrika

En spännande grupp för svensk del där man utan tvekan ska ha förväntningar på sig att gå vidare till utslagsomgångarna. Italien vann, likt Sverige, sin VM-kvalgrupp i överlägsen still och kommer säkerligen ha både att och annat att säga till om i kampen om förstaplatsen i Grupp A. Sverige har dock betydligt mer erfarenhet från stora mästerskap, något som kan bli tydligt när det vankas VM. Argentina och Sydafrika är två nationer som är betydligt mer svårscoutade och som kan komma att överraska. Här måste Sverige vara vaksamma och göra jobbet då man i grunden är ska vara ett betydligt bättre fotbollslag än de båda nationerna.

För vidare information om samtliga VM-grupper samt spelschema för alla lagen rekommenderas VM-Guiden där vi samlat all information kring sommarens mästerskap. Där hittar du bland annat information om alla spelstäder, arenor och ett fullständigt spelschema för samtliga lag.

Odds på Fotbolls-VM Dam 2023

Önskar du spela på sommarens mästerskap och vill veta vart du hittar de bästa oddsen? Hos SpeedyBet erbjuder man inte bara några av marknadens bästa odds, man kan dessutom stoltsera med en exklusiv bonus för alla nya spelare värd upp till 1000 kronor.

Det enda du behöver göra för att få 1000 kronor extra laddat på ditt spelkonto är att skapa ett konto via länken här. Gör sedan en första insättning och välj välkomstbonusen för att få dubbelt upp på kontot.

 1. Skapa ett konto hos SpeedyBet
 2. Gör en insättning
 3. Få 100% insättningsbonus upp till 1000 kronor

*Regler och villkor gäller, se mer info på SpeedyBet.se