Fotbolls-VM 2022 - matcher idag

Fotbolls-VM 2022 på TV

spinner
info

VM 2022 TV- & Live Streaming Tablå


Välkommen till Tvsporten.nu och vår TV- och live streaming-tablå för fotbolls-VM, världens mest prestigefyllda fotbollsturnering. Ovan kommer du att hitta all information du behöver för att följa turneringen live hemifrån soffan, antingen via TV eller någon utav alla tillgängliga streaming-plattformar. Fotbolls-VM arrangeras blott vart fjärde år och är en turnering dit samtliga av världens länder har möjligheten att kvalificera sig.

TV-tablån ovan kommer att ge dig den senaste sändningsinformationen och instruktioner för vart du ser de kommande matcherna live. Med Tvsporten.nu behöver du inte längre söka information på de sändande bolagens hemsidor. Här finns allt du behöver samlat på ett och samma ställe, tillgängligt både via dator och mobil. Den perfekta servicen för dig som är sportintresserad och har tänkt följa det kommande världsmästerskapet i fotboll live via TV eller stream. Tablån visar information om sändningar som ligger långt fram i tiden för att ge dig möjlighet att planera för kommande matcher som du inte vill gå miste om.

Fotbolls-VM 2022


När: 21 November - 18 December
Antal lag: 32
Arenor: 8 (5 städer)
TV- & Live streaming rättigheter: SVT & CMORE
Mest framgångsrika nation: Brasilien (5 titlar)
Regerande världsmästare: Frankrike (2 titlar)

2022 års världsmästerskap kommer inte bli en VM-turnering som någon annan tidigare. Till att börja med kommer årets VM ta plats under vinterhalvåret, November till December, vilket är första gången någonsin som en sådan förändring genomförs. Vidare så kommer VM 2022 bli det första någonsin att spelas i Arabvärlden då Qatar står som värd för mästerskapet som kommit att hamna under hård kritik från både media och fans. 32 nationer kommer att delta i världsmästerskapet, något som kommer att ändras till nästkommande VM då FIFA beslutat om att utöka antalet nationer till 48 när VM 2026 spelas i USA, Kanada och Mexiko.

Konfederationer som deltar i FIFA World Cup:
Confederation of African Football (CAF)
Asian Football Confederation (AFC)
Union of European Football Associations (UEFA)
Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football (CONCACAF)
Oceania Football Confederation (OFC)
South American Football Confederation (CONMEBOL)

Trots besvikelsen kring Sveriges misslyckande med att ta sig till VM i Qatar så kan vi slå fast att det kommer finnas en hel del spännande matcher att följa. VM 2022 innehåller världens bästa nationer och det är bara att spänna fast sig för ännu en otrolig upplaga av den mest följda fotbollsturneringen.

Grupper


Grupp A: Qatar (Värd), Ecuador, Senegal, Nederländerna
Grupp B: England, Iran, USA, Wales
Grupp C: Argentina, Saudi Arabien, Mexiko, Polen
Grupp D: Frankrike, Australien, Danmark, Tunisien
Grupp E: Spanien, Costa Rica, Tyskland, Japan
Grupp F: Belgien, Kanada, Marocko, Kroatien
Grupp G: Brasilien, Serbien, Schweiz, Kamerun
Grupp H: Portugal, Ghana, Uruguay, Sydkorea

Gruppspelet bjuder på mängder av spännande matcher där i stort sett samtliga grupper har något att erbjuda. Värdlandet Qatar kommer få det tufft mot bland annat Senegal och Nederländerna som båda har kvalitet nog att gå långt i mästerskapet. I Grupp B hittar vi möjligtvis den mest intressanta sammansättningen av nationer på förhand. England som inte vunnit fotbolls-VM sedan 1966 ställs i sin grupp mot Iran, USA och Wales. Flera intressanta matcher där det brittiska mötet mot Wales sticker ut lite extra. Vidare till Grupp C där Argentina får gälla som stora favoriter men med både Polen och Mexiko som potentiella uppstickare. Den kanske på förhand tuffaste gruppen hittar vi i Grupp E dit både Spanien och Tyskland hittat in, två utav de mest framgångsrika fotbollsnationerna i historien. Ytterligare en grupp som får spänningen att höjas lite extra är Grupp H med Portugal, Ghana, Uruguay och Sydkorea. För den som minns VM 2010 i Sydafrika så påminner denna grupp en hel del om det slutspel vi bevittnade för 12 år sedan där Uruguay, Sydkorea och Ghana hamnade på samma sida. Vem minns inte den smått galna matchen mellan Uruguay och Ghana i kvartsfinalen där Uruguay gick vinnande ur striden efter straffavgörande som hade föranletts av att en viss Luis Suarez räddat bollen på mållinjen med händerna under förlängningens sista minuter.

VM 2022 Arenor


VM 2022 kommer att utspelas sig på totalt 8 arenor utspridda över 5 städer. De flesta arenorna är nybyggda inför turneringen och ligger positionerad nära huvudstaden i Qatar, Doho. Lusail Iconic Stadium med kapacitet för 80 000 åskådare kommer att stå som finalarena när turneringen ska avgöras i slutet på december. Arbetet med finalarenan påbörjades 2017 och stod klar 4 år senare. Det är den största arenan i Qatar och den kommer stå som värd för 9 matcher under turneringens gång.

Lusail Iconic Stadium (80 000)
Al Bayt Stadium (60 000)
Education City Stadium (45 350)
Ahmed bin Ali Stadium (44 740)
Khalifa International Stadium (40 000)
Al Janoub Stadium (40 000)
Stadium 974 (40 000)
Al Thumama Stadium (40 000)

VM på TV och Stream


Det kommer bli ett speciellt och unikt fotbolls-VM på flera sätt men kanske är den största och mest påtagliga förändringen att turneringen kommer spelas under vinterhalvåret strax innan jul. Sommar eller inte, för den som älskar fotboll är fotbolls-VM ett måste och självklart kommer du att kunna följa hela turneringen live både i TV och via stream. VM 2022 i Qatar kommer att sändas av SVT och CMORE. För att få full koll på vilka kanaler och streamingtjänster som visar just de matcherna som du önskar se, så rekommenderar vi att kika in tablån ovan.

STREAMA SPORT I VÄRLDSKLASS HOS CMORE

VM-sändningarna kommer ramas in av intressant studioprogram med kunniga panelmedlemmar som vi känner igen från tidigare mästerskap. Se till att skapa ett konto hos CMORE redan nu och utforska all sport som erbjuds. Utöver ett stundande världsmästerskap i fotboll erbjuder CMORE även fulla rättigheter för Champions League, Svenska Cupen, Serie A och La Liga.

Just nu erbjuder CMORE nya kunder tillgång till baspaketet för så lite som 49 kr/mån. Vill du utöka utbudet av sport finns antingen Standard (149 kr/mån) - eller Plus (199 kr/mån) -paketet att välja bland där du kan se mängder av livesänd sport.

VM 2022 på TV4 och CMORE


TV4 och CMORE kommer sända en stor del av VM 2022 exklusivt i sina kanaler och via live streaming. Om du inte vill missa någon av matcherna från TV4 och CMORE, rekommenderar vi dig att skaffa ett abonnemang hos CMORE och ta del av deras sportpaket. Då får du tillgång till samtliga matcher, både via linjär TV och streaming. För en fullständig VM-tablå med matcher från TV4 och CMORE så finns hela spelschemat med tillhörande kanal och live streaming-tjänst i tablån längre upp på denna sida.

VM 2022 på SVT


SVT kommer att sända de matcher som inte sänds av TV4 och CMORE. Hos SVT kommer du kunna se på VM 2022 utan några reklamavbrott och få tillgång till intressant studioprogram som ramar in matcherna. Stora fotbollsmästerskap sänds ofta av SVT och inte sällan får vi ta del av högklassiga sändningar med några av landets mest folkkära kommentatorer. Kolla in VM 2022 TV-tablån ovan för att se exakt vilka matcher som sänds på SVT och SVT Play.

TV-experter och kommentatorer VM 2022


SVT och CMORE kommer att satsa stort under det kommande världsmästerskapet då man plockar in sina mest folkkära och fotbollskunniga experter och panelmedlemmar. Räkna med att se någon utav dina favoriter i TV-rutan när VM 2022 i Qatar ska avgöras. Profiler som Lasse Granqvist, Gusten Dahlin, Kim Källström, Vicky Blommé och flera andra förväntas leda oss genom CMORE-sändningarna samtidigt som SVT även dem har en stark grupp kommentatorer och experter att förgylla VM-sändningarna med.

Streama VM utan reklam


Vill du förbättra upplevelsen kring det kommande mästerskapet och slippa alla irriterande reklamavbrott innan, under och efter match så rekommenderas du att skaffa ett konto hos CMORE. Hos CMORE kan du kolla matcherna helt utan avbrott och få tillgång till alla studioanalyser före och efter match utan reklam. Passa på att skaffa ett konto hos CMORE nu och värm upp inför det kommande världsmästerskapet i Qatar med en rad intressanta tävlingar och turneringar.