La Liga på TV - Matcher idag

Vilken kanal visar La Liga? Se spelschemat här!

Se hela spelschemat för live-matcher i La Liga på TV & stream idag, ikväll, imorgon, i helgen, under veckan och i framtiden - Datum, tider och TV-kanaler

spinner
info
La Liga är namnet på den spanska högstadivisionen i fotboll. Här hittar du några av världens bästa fotbollslag och spelare. Spanien har alltid varit en nation där fotbollen betyder allt och en hemvist för några av de mest framstående spelarna. Om du letar efter bra fotboll, intensiva derbymatcher och fantastiska spelare så är La Liga något för dig. Följ den live på TV eller stream från Sverige genom att använda Tvsporten.nu och få all information om när och var matcherna visas.

La Liga på TV & Stream


La Liga följs av miljontals TV-tittare världen runt och innehar några av världens bästa fotbollsspelare. Tvsporten.nu är din guide till direktsänd La Liga på TV eller stream och i TV-tablån ovan hittar du varje enskild livesänd match från La Liga och information om när och var du kan se den. Oavsett om du är ett fan av Real Madrid eller FC Barcelona kommer du att hitta det du söker. Tvsporten.nu erbjuder en komplett TV-tablå för La Liga där du också kan hitta en unik TV-guide för varje enskilt lag.

Från och med säsongen 2020/21 kommer La Liga att visas live på TV4 Play för alla svenska tittare med ett abonnemang. Om det finns en match du vill se men du är osäker på kanal eller stream, kolla in Tvsporten.nu via din dator, telefon eller surfplatta. Tjänsten är gratis att använda och samlar information från alla svenska TV- och streamingtjänster.

La Liga Säsongen 2022/23


Säsongen 2022/23 avslutades den 4 juni med att FC Barcelona stod som ligamästare efter att ha stått för en imponerande säsong. Med hela 10 poäng lyckades man bärga ligatiteln före både Real Madrid och Atletico Madrid. Nyförvärvet inför säsongen, Robert Lewandowski, noterades för hela 23 mål, vilket gav honom segern i skytteligan. Antoine Griezmann vann assistligan på hela 16 assist.

Det fjärde laget att plocka en plats i Champions League 2023/24 blev Real Sociedad som slutade på en hedersam fjärdeplats bakom de tre nyss nämnde giganterna. Längre ner i tabellen fick Valladolid, Espanyol och Elche tillslut se sig besegrade och kommer spendera säsongen 2023/24 i Segunda Division.

La Liga - En av Världens Bästa Fotbollsligor


La Liga har spelats i nästan 100 år och har mer eller mindre sedan starten hållits som en av de bästa fotbollsligorna. Det är en liga för de 20 bästa lagen i Spanien och en årlig tävling där vinnaren koras till Spaniens mästare. Efter varje säsong blir de tre nedersta lagen nedflyttade till den spanska andradivisionen, Segunda División.

La Liga-säsongen börjar normalt i augusti och avslutas i maj. Lagen spelar mot varandra två gånger, hemma och borta, vilket innebär att varje lag spelar 38 matcher. Lagen på plats 1-4 efter avslutad säsong kvalificerar sig till nästa säsongs UEFA Champions League. Lag i La Liga: Alavés, Athletic Bilbao, Atlético Madrid, FC Barcelona, Cádiz, Celta Vigo, Eibar, Getafe, Granada, Huesca, Levante, Osasuna, Real Betis, Real Madrid, Real Sociedad, Sevilla, Valencia, Valladolid, Villarreal.

När man pratar om La Liga är det svårt att inte fokusera på Real Madrid och FC Barcelona. Dessa är de två jättarna i spansk fotboll och har varit det genom hela historien. Det finns inga andra klubbar som kan jämföra sig med Real Madrid eller FC Barcelona när det gäller troféer och mästerskapstitlar. Atlético Madrid och Sevilla har båda gjort ett bra jobb de senaste åren för att försöka bryta dominansen, även om det fortfarande finns ett stort gap mellan klubbarna.

Precis som det är svårt att inte tänka på Real Madrid och FC Barcelona är det omöjligt att inte nämna Cristiano Ronaldo och Lionel Messi när man talar om La Liga. Cristiano Ronaldo, vid den tiden han representerar Real Madrid, och Lionel Messi skämde bort La Liga-fansen i åratal med sin magi. Mål i hundratal och prestationer som vi aldrig tidigare har sett. Ronaldo och Messi pressade varandra till en fotbollsnivå som få andra spelare har kunnat visa oss. När de spelade för Real Madrid och FC Barcelona lyckades de lägga till en extra dimension av rivalitet mellan de två klubbarna. Lionel Messi är den spelare som har gjort flest La Liga-mål någonsin, följt av Cristiano Ronaldo. Med ett förhållande på nästan ett mål per match är de helt enkelt på en annan nivå.

El Clásico - Världens Mest Sedda Fotbollsmatch


Matcherna mellan de två rivalerna Real Madrid och FC Barcelona kallas El Clásico. Det anses vara en av de mest rivaliserande och engagerande fotbollsmatcherna. Rivaliteten mellan de två lagen och de två städerna Madrid och Barcelona har alltid varit enorm.

Derbymatchen, El Clásico, är inte bara en fotbollsmatch. El Clásico är en match där två städer med mer eller mindre helt olika identiteter möts. Rivaliteten är ännu mer intensiv eftersom både Real Madrid och FC Barcelona är två klubbar med en lång framgångsrik historia och ett stort antal troféer.
Statistiken för de två lagen är nästan jämn efter mer än 200 matcher mellan de två lagen. Lionel Messi är den spelare som har gjort flest mål i El Clásico medan Real Madrids kapten Sergio Ramos har flest framträdanden.

På grund av rivaliteten är det nästan förbjudet att flytta mellan de två klubbarna. Det är bara ett fåtal spelare på senare tid som har gjort den förbjudna flytten. Luis Figo och Ronaldo är två spelare som har flyttat från FC Barcelona till Real Madrid. I Ronaldos fall var det inte en direkt flytt från FC Barcelona till Real Madrid, utan via Inter Milan. När man tittar på den andra vägen, från Real Madrid till FC Barcelona, är det bara Samuel Eto'o som har gjort flytten på senare tid. Kamerunaren flyttade, via Mallorca, från huvudstadsklubben till FC Barcelona.

FAQ - La Liga


Nedan har vi samlat dom vanligast frågorna gällande när, var och hur man ser La Liga på TV och stream i Sverige.

Vart kan jag se La Liga på TV och stream?


La Liga sänds på TV4 via deras ordinarie utbud av TV-kanaler eller via någon av deras streamingpaket. Kolla in Tvsporten.nu och tablån ovan för att hitta information om hur man ser kommande La Liga matcher live på TV eller stream.

Vilket lag vann La Liga säsongen 2022/23?


FC Barcelona vann La Liga säsongen 2022/23, tätt följt av rivalen Real Madrid.

Vem har vunnit flest El Clasico av FC Barcelona och Real Madrid?


Real Madrid har vunnit flest El Clasico med sina 102 segrar. FC Barcelona har i skrivande stund 100 segrar vilket gör den inbördes statistiken otroligt jämn.

Vem har gjort flest mål i La Liga?


Lionel Messi har gjort flest mål i La Liga någonsin med otroliga 474 mål. Tvåa på listan är Cristiano Ronaldo med sina 311 fullträffar.