NFL på TV - Kommande Sändningar

NFL matcher på TV idag, ikväll, imorgon och denna vecka - datum, starttider och kanaler

Håll dig uppdaterad kring nästa säsong av NFL! Nedan hittar du den senaste informationen löpande om vilka som sänder NFL-säsongen 2024 samt NFL-Draften på TV.

Det finns inga fler sändningar.

info
På den här sidan hittar du information om alla kommande NFL-matcher på TV och stream. Använd spelschemat för NFL ovan och hitta både TV-kanaler och streamingtjänster som visar kommande omgångar från NFL. Tvsporten.nu ger dig den senaste informationen från samtliga svenska rättighetsinnehavare. Bland informationen som presenteras hittar du matchtider, kanaler och streamingtjänster. Tablån uppdateras kontinuerligt under NFL-säsongens gång och inkluderar även samtliga slutspelsmatcher hela vägen fram till den stora finalen, Super Bowl.

NFL på TV och stream i Sverige


NFL-säsongen sänds sedan säsongen 2022 på TV4 Play+. Det nuvarande avtalet löper över 3 säsonger där TV4 Play+ sänder live från utvalda matcher och dessutom levererar en expertfylld studio inför de allra största matcherna. Intresset för NFL är stort bland svenska tittare och att TV4 Play+ sänder NFL är en stark indikation på det övergripande intresse som finns för ligan. Normalt sett spelas NFL-omgångarna på helgerna, där det framförallt är nattetid som gäller för svenska tittare. Under varje säsong finns det ett antal omgångar som spelas mitt i veckan och för att inte gå miste om några matcher rekommenderar vi dig att ständigt kika in NFL-tablån ovan. Använd Tvsporten.nu via webb, mobil eller surfplatta och se med en gång vart kvällens eller nattens NFL-matcher visas på TV.

➡️ Se NFL på TV4 Play+

För den som vill ha tillgång till alla NFL-matcher, inklusive alla slutspelsmatcher och Super Bowl, erbjuder NFL Game Pass ett komplett paket. Med NFL Game Pass kan du streama alla matcher live eller i efterhand och få tillgång till exklusivt innehåll och analyser. Detta är det perfekta alternativet för den inbitne NFL-fantasten som vill se varenda match från säsongen.

➡️ Se NFL på NFL Game Pass

Även om TV-rättigheterna för NFL inte är lika lukrativa i Sverige som fallet är i USA så kan man lugnt konstatera att intresset är ständigt växande. De amerikanska TV- och streamingrättigheterna för NFL hör till de mest värdefulla som finns. Med TV4 Play+ som sändningsrättsinnehavare finns potentialen att öka det svenska intresset än mer och med en kunnig och intressant studio som ramar in sändningarna byggs broar mot den amerikanska nationalsporten än starkare.

Detta är NFL


NFL är den mest populära och sedda professionella idrottsligan i USA och ett av de största sportevenemangen i världen. Ligan grundades 1920, vilket gör den till en av de äldsta ligorna i den amerikanska sporthistorien. Under de första säsongerna kröntes NFL-vinnaren enligt den slutgiltiga tabellställningen efter att samtliga omgångar spelats. Slutspelssystemet infördes 1933 medan Super Bowl i det format som vi är vana vid idag har funnits sedan 1967.

Av alla professionella idrottsligor i världen är NFL den liga som har den högsta genomsnittliga publiksiffran. Den genomsnittliga publiksiffran i NFL ligger långt över 60 000 per match och i USA är det den mest följda sporten, betydligt större än både NHL, MLB och NBA.

Det finns 32 lag som tävlar i NFL. Lagen är uppdelade i två konferenser utefter den geografiska positionen för respektive lag, American Football Conference (AFC) och National Football Conference (NFC). Vidare så består varje konferens av fyra divisioner (East, North, West, South).

American Football Conference (AFC):

 • AFC East: Buffalo Bills, New England Patriots, Miami Dolphins, New York Jets
 • AFC North: Cincinnati Bengals, Pittsburgh Steelers, Cleveland Browns, Baltimore Ravens
 • AFC West: Kansas City Chiefs, Las Vegas Raiders, Los Angeles Chargers, Denver Broncos
 • AFC South: Tennessee Titans, Indianapolis Colts, Houston Texans, Jacksonville Jaguars

National Football Conference (NFC):

 • NFC East: Dallas Cowboys, Philadelphia Eagles, Washington Football Team, New York Giants
 • NFC North: Green Bay Packers, Minnesota Vikings, Chicago Bears, Detroit Lions
 • NFC West: Los Angeles Rams, Arizona Cardinals, San Francisco 49ers, Seattle Seahawks
 • NFC South: Tampa Bay Buccaneers, New Orleans Saints, Atlanta Falcons, Carolina Panthers


NFL-säsongen pågår mellan september och december. Dessförinnan spelas försäsongen av NFL som är en stor händelse där supportrarna kan få en första blick av lagen som ska tävla den kommande säsongen. Efter att samtliga omgångar spelats så går de bäst placerade lagen vidare till NFL-slutspelet som pågår under januari och februari. När det endast återstår två lag så vankas den stora finalen, Super Bowl. Super Bowl är en av världens största sporthändelser och ses av miljontals tittare världen runt där vinnaren kröns till NFL-mästare.

Efter varje säsong delas det ut ett antal utmärkelser och troféer till de spelare och lag som stått för utmärkande prestationer. Nedan hittar du ett urval av dessa utmärkelser:
 • Vince Lombardi Trophy – Den finaste av dom alla och utan tvekan den mest prestigefyllda pokalen som går att vinna. Vince Lombardi Trophy delas ut till laget som vinner Super Bowl finalen.
 • George Halas Trophy – George Halas Trophy delas ut till laget som vinner National Football Conference. Dallas Cowboys har vunnit utmärkelsen fler gånger än något annat lag, hela 8 gånger.
 • Lamar Hunt Trophy – Lamar Hunt Trophy går till laget som vinner American Football Conference. New England Patriots är i dagsläget det lag som vunnit pokalen flest gånger med sina 11 segrar.

Det här Super Bowl


När den ordinarie säsongen avslutas är det dags för slutspelet att börja. Sju lag från varje konferens går vidare till utslagsfasen i turneringen som slutligen tar två lag till Super Bowl. Vinnaren av varje division kvalificerar sig för slutspelet tillsammans med tre wild cards från varje konferens. Slutspelet spelas i ett knockout-format och lag från två olika konferenser kan inte mötas förrän i Super Bowl, där vinnaren av American Football Conference möter vinnaren av National Football Conference.

En spelare som nästan har blivit en synonym med Super Bowl är Tom Brady. Den amerikanske quarterbacken har rekordet för flest antal Super Bowl-segrar (7) och flest Super Bowl MVP (5). Tom Brady, en av de bästa quarterbackarna som någonsin spelat i NFL. Han spelade för New England Patriots innan han flyttade till Tampa Bay Buccaneers 2020. Han är även den äldsta quarterbacken som någonsin vunnit en Super Bowl, vid en ålder av 43 år.

Rekord i NFL


Här hittar du några av de mest extraordinära rekord som NFL har erkänt genom hela sin historia:
 • Flest Super Bowl-segrar: Boston / New England Patriots & Pittsburgh Steelers (6)
 • Flest spelade NFL-säsonger: George Blanda (26)
 • Flest spelade NFL-matcher: Morten Andersen (382)
 • Flest gjorda poäng under en karriär: Adam Vinatieri (2673)
 • Flest gjorda poäng under en säsong: LaDainian Tomlinson (186)
 • Flest touchdowns under en säsong: LaDainian Tomlinson (31)
 • Flest field goals under en säsong: David Akers (44)

Information om NFL (FAQ)


Nedan har vi sammanställt de vanligaste frågorna om NFL och hur man kan se matcherna på TV eller via diverse streamingalternativ i Sverige. Ta en titt och ta reda på allt du behöver för att följa NFL-säsongen live.
 • Vem vann Super Bowl LVIII?

  Kansas City Chiefs vann Super Bowl LVIII som spelades den 11 februari 2024. Det var en spännande match där Kansas City Chiefs mötte San Francisco 49ers och vann med 31-20.

 • När spelas Super Bowl LIX?

  Super Bowl LIX kommer att spelas den 9 februari 2025. Håll utkik på sajten närmare speldatum för att hitta information om hur du kan se Super Bowl live på TV och streaming i Sverige.

 • När startar NFL-säsongen?

  NFL-säsongen 2024 börjar den 5 september, medan försäsongen startar den 1 augusti med NFL Hall of Fame-matchen mellan två ännu ej annonserade lag.

 • Vilka NFL-matcher visas på TV i dag?

  Hitta dagens NFL-matcher som visas på TV och live streaming på TVsporten.nu. Ett TV-tablå som ger dig information om alla kommande matcher som sänds på svenska streamingtjänsten TV4 Play+.