Formel 1 på TV - Idag

Formel 1 sändningar idag på TV

Se hela schemat för loppen i F1 live på TV & stream idag, ikväll, imorgon, i helgen, under veckan och i framtiden - Datum, tider och TV-kanaler

spinner
info
På denna sidan kommer du hitta all information du behöver för att hålla koll på samtliga F1 tider och hur du kan se Formel 1 på TV och stream. Tvsporten.nu ger dig de senaste uppdateringarna och en ständigt uppdaterad TV-tablå så att du kan få en överblick över samtliga sändningar av Formel 1 idag. Ovan har vi samlat information från alla sändande bolag och skapat en användarvänlig och lättöverskådlig tablå för både TV och stream där samtliga av säsongens livesända Formel 1 tävlingar finns inkluderade.

Formel 1 på TV & Stream


F1 har vuxit fram som en av de mest populära sporterna i Sverige och varje tävlingshelg sitter tusentals svenskar framför skärmarna för att följa spänningen från Formel 1 på TV eller stream. Tävlingarna, som hålls under helgerna, börjar normalt sett med tre träningssessioner följt utav ett kvalrace. Samtliga utav dessa lopp går vanligtvis att följa via både TV och stream. Väljer du att streama Formel 1 kan du få tillgång till en mängd intressant bonusinnehåll där du till exempel får tillgång till unika kameravinklar inifrån pitlane samt liverapportering från alla bilarnas positionering på banan.

Med Tvsporten.nu kommer du aldrig att missa Formel 1 på TV eller stream igen. Tablån ger dig den perfekta överblicken över samtliga kommande sändningar, vare sig det är Formel 1 på tv idag eller något av de kommande tävlingarna. Formel 1 tiderna som visas i tablån ovan är starttider för loppen. Önskar du att se studiosändningar före och efter loppen rekommenderar vi dig att slå på TVn eller din stream i god tid före loppen drar igång.

F1-sändningar på TV är vanligtvis runt tre timmar långa, exklusive studio. Beroende på hur loppet fortlöper och hur många gånger säkerhetsbilen behöver komma ut, så kan sändningstiden variera.

Var kan jag se Formel 1 på TV & stream?


Som exklusiv rättighetsinnehavare av Formel 1 sändningar i Sverige så ger Viaplay och Viasat-kanalerna dig tillgång till samtliga av säsongens F1 lopp. Viasat Motor och Viaplay är tjänsterna för dig som inte kan få nog av motorsport och framförallt Formel 1. Med dessa sändningstjänster i ditt utbud kan du följa hela F1 helgen live med allt från träningarna till söndagens avslutande race live. Använd tablån ovan för att få svar på frågor som ‘’När börjar F1 idag?’’. Tvsporten.nu garanterar dig den senaste informationen och en snabb överblick över kommande Formel 1 sändningar på TV och stream.

Formel 1 sändningarna ramas in av en intressant studio där du får ta del av expertanalyser och intervjuer nerifrån pitlane. Studion börjar vanligtvis en timme innan race på söndagen och fortsätter en bra stund efter avslutat lopp för att summera tävlingen. Formel 1 på Viaplay gör att du kan se sändningarna i efterhand samt spola tillbaka om det var något du missade. Med Viaplay kan du dessutom ta del av en rad spännande extramaterial som till exempel Onboard, Pitlane, Track Positioning och Onboard.

Önskar du få tillgång till Viaplay och Viasat Motor för att kunna se samtliga F1 sändningar under säsongen så finns Viaplay-paketet Total för 549 kr/månaden. Då får du tillgång till all sport på Viaplay och möjlighet att se alla sändningar live eller med upp till 48 timmar eftersändning. Som om inte Formel 1 var nog, får du dessutom tillgång till Premier League, NHL och samtliga matcher från UEFA Europa League och UEFA Conference League. SE HELA FORMEL 1 SÄSONGEN PÅ VIAPLAY

Formel 1 - Lista över samtliga förare & stall


Varje Formel 1-säsong består vanligtvis av 20 förare som är fördelade över 10 stall, 2 förare per stall. För varje race erhåller förarna poäng utefter sin placering i loppet och dessa summeras i en tabell där vinnaren av F1 säsongen är den förare som toppar tabellen efter att säsongens samtliga race är avklarade. Även konstruktörerna bakom bilarna tävlar i en liknande tabell där dessa erhåller poäng utefter hur deras respektive bilar presterar under tävlingarna.

F1 Förare & Stall 2023

Alfa Romeo
Guanyu Zhou
Valtteri Bottas Alpha Tauri
Pierre Gasly
Yuki Tsunoda Alpine
Fernando Alonso
Esteban Ocon Aston Martin
Sebastian Vettel
Lance Stroll
Nico Hülkenberg Ferrari
Charles Leclerc
Carlos Sainz Haas
Kevin Magnussen
Mick Schumacher McLaren
Daniel Ricciardo
Lando Norris Mercedes
Lewis Hamilton
George Russell Red Bull
Max Verstappen
Sergio Pérez Williams
Nicholas Latifi
Alexander Albon *Uppdaterad Januari 2023

Stall- och Förarbyten i Formel 1 inför säsongen 2023


Inför Formel 1 säsongen 2023 så är det en del förändringar att tan hänsyn till. Bland annat så har Honda återvänt som motortillverkare åt Red Bull Racing och Alpha Tauri. Det nya kontraktet sträcker sig fram till och med 2025. Båda stallens motorer kommer vara märkta med Honda RBPT.

På förarfronten är det en rad nyheter inför säsongen 2023. Bland de mest uppseendeväckande nyheterna finns Sebastian Vettels avsked från Formel 1. Den fyrfaldige Formel 1 mästaren valde inför säsongen 2023 att lämna Formel 1 och kommer därför att ersättas av en annan rutinerad förare, nämligen Fernando Alonso. Alonso kommer ta över Vettels plats hos Aston Martin och spanjoren kommer senast från en två år lång sejour med Alpine. Följaktligen så kommer Fernando Alonsos plats ersättas av Pierre Gasly som närmast kommer från Alpha Tauri, som i sin tur valt att kontraktera den förra Formel 2 föraren, Nyck de Vries, inför den kommande säsongen.

Övriga förare som bytt stall inför säsongen 2023:
Oscar Piastri ersätter Daniel Riccardo (McLaren)
Logan Sergeant ersätter Nicholas Latifi (Williams)
Nico Hülkenberg ersätter Mick Schumacher (Haas)

Formel 1 Tävlingskalender


Säsongens Formel 1 tävlingar sträcker sig över hela världen och gör under 2023 års säsong nedslag på 23 olika banor. Flertalet av banorna är återkommande varje säsong men det finns även en del banor som tillkommer och faller bort från en säsong till en annan. Nedan är en sammanfattning av Formel 1 säsongen 2023 års samtliga banor och information om när respektive tävling är planerad att äga rum.

Bahrain Grand Prix - 5 mars
Saudiarabiens Grand Prix - 19 mars
Australiens Grand Prix - 2 april
Azerbaijan Grand Prix - 30 april
Miami Grand Prix - 7 maj
Emilia Romagna Grand Prix - 21 maj
Monacos Grand Prix - 28 maj
Spaniens Grand Prix - 4 juni
Kanadas Grand Prix - 18 juni
Österrikes Grand Prix - 2 juli
Silverstone Grand Prix - 9 juli
Ungerns Grand Prix - 23 juli
Belgiens Grand Prix - 30 juli
Nederländernas Grand Prix - 27 augusti
Italiens Grand Prix - 3 september
Singapores Grand Prix - 17 september
Japans Grand Prix - 24 september
Qatar Grand Prix - 8 oktober
USA Grand Prix - 22 oktober
Mexikos Grand Prix - 29 oktober
Brasiliens Grand Prix - 5 november
Las Vegas Grand Prix - 18 november
Abu Dhabi Grand Prix - 26 november

När körs Formel 1 säsongen 2023?


Formel 1 säsongen 2023 startade den 5 mars på Bahrain International Circuit i Bahrain. Därefter följer ytterligare 22 tävlingar utspridda runtom i världen innan Formel 1 säsongen går i mål den 26 november med den avslutande tävlingen i Abu Dhabi på Yas Marina Circuit.

Vart går sista Formel 1 racet säsongen 2023?


Den sista tävlingen för 2023 års säsong kommer hållas i Abu Dhabi. Sedan 2014 har den sista deltävlingen av Formel 1 säsongen gått av stapeln på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Vem vann Formel 1 säsongen 2022?


Formel 1, säsongen 2022, vanns av Max Verstappen vilket var holländarens fjärde mästerskapstitel i karriären. Verstappen vann 15 av tävlingarna under säsongen och var ohotad etta när tabellen summerades.

Vem vann Formel 1 säsongen 2021?


Max Verstappen, Nederländerna, vann Formel 1 säsongen 2021 efter en mycket jämn kamp mot engelsmannen Lewis Hamilton. Duellen levde in till sista tävlingen där Verstappen slutligen kunde titulera sig som världsmästare efter att ha vunnit sista loppet före just Hamilton.

Vem vann konstruktörs-VM i Formel 1 säsongen 2022?


Konstruktörs-VM 2022 vann Red Bull Racing med förarna Max Verstappen och Carlos Sainz. Avståndet ner till Mercedes på andraplats var betryggande och Red Bull kunde säkra VM-titeln redan med ett par tävlingar kvar att köra av säsongen.

Vem vann konstruktörs-VM i Formel 1 säsongen 2021?


Mercedes vann konstruktörs-VM säsongen 2021 med förarna Lewis Hamilton och Valtteri Bottas. Tvåa i konstruktörs-VM kom Red Bull, representerade av världsmästaren Max Verstappen samt Sergio Pérez.

Vart kan jag se Formel 1?


Formel 1 sänds i sin helhet på Viasat Motor och Viaplay i Sverige. Med Viaplay Total får du tillgång till samtliga race, träningar och kval. Med Viasat kan du se Formel 1 via både TV och stream. Du hittar information om kommande Formel 1 i tablån ovan.

Hur många förare är det i Formel 1?


20 förare kommer att köra Formel 1 säsongen 2023. Varje stall har vanligtvis två förare var som representerar dom under säsongen. Säsongen 2022 hörde inte till vanligheterna då 21 förare deltog. Anledningen till detta var att Sebastian Vettel stod över de inledande omgångarna för Aston Martin vilket gjorde att Nico Hülkenberg fick hoppa in som reserv under de två första tävlingarna.

Hur fort kör bilarna i Formel 1?


Bilarna i Formel 1 når extrema hastigheter under loppen och g-krafterna som förarna utsätts för är inte att jämföra med något annat. Hastigheter långt över 300 km/h är inget konstigt och medelhastigheten under ett lopp landar vanligtvis på en en bra bit över 200 km/h.

Vem har vunnit Formel 1 flest gånger?


Michael Schumacher och Lewis Hamilton är de förare som vunnit världsmästerskapet i Formel 1 flest gånger med sina 7 titlar. Michael Schumacher håller fortfarande rekordet för flest världsmästerskapssegrar i rad då han vann hela 5 år i rad mellan 2000 och 2004.