NHL på TV - Matcher idag

När och var du kan se NHL-matcher live på TV eller via stream idag

Se hela spelschemat för live-matcher i NHL på TV & stream idag, ikväll, imorgon, i helgen, under veckan och i framtiden - Datum, tider och TV-kanaler

spinner
info
NHL, den obestridda första hockeyligan i världen. Här finns några av de bästa spelarna och den följs av miljontals människor runt om i världen. NHL-säsongen börjar normalt i oktober och pågår till försommaren när Stanley Cup-finalen spelas. Med matcher som spelas mer eller mindre varje dag kan det vara svårt att veta var man ska se action live, därför guidar TVsporten.nu dig genom djungeln av TV-kanaler och strömmar. Använd vårt kompletta tv- och stream schema för NHL och se till att du aldrig missar en match!

NHL och dess historia


NHL, National Hockey League, startades 1917 som en nationell liga i Kanada. Det var 1924 som ligan expanderade till USA och tog sin form som vi är vana vid idag. Antalet lag som tävlar i NHL har varierat genom åren, från endast fyra lag när allt började till 31 lag som det är idag. Mellan 1942 och 1967 bestod NHL av sex lag, som kallades "Original Six". Original Six omfattar Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens, Boston Bruins och New York Rangers.

Detta är NHL


NHL som vi är vana att känna till består av 31 lag fördelade över USA och Kanada. Från och med säsongen 2021-22 kommer det att finnas 32 lag när Seattle Krakens ansluter sig till världens bästa hockeyliga.
Lagen är uppdelade i två olika konferenser, West och Eastern. I Eastern Conference finns det två divisioner, Atlantic och Metropolitan, och i Western Conference finns det ytterligare två divisioner, Central och Pacific.
En normal NHL-säsong börjar i början av oktober och slutar i april innan det är dags för de bästa lagen att gå vidare till Stanley Cup. Stanley Cup avslutas i juni och en vinnare koras.
Varje lag i NHL spelar 82 matcher under den ordinarie säsongen, i Stanley Cup-slutspelet möts lagen i ett format med bäst av sju matcher.

NHL-Säsongen 2023/24NHL-säsongen 2023/24 inleds i oktober 2023. Precis som under tidigare säsonger kommer varje lag sedan att spela ett antal av 82 matcher innan slutspelet inleds. För första gången i NHL:s historia finns det långt gångna planer på att förlägga ett NHL-försäsongsläger i Australien. I september kommer nämligen Arizona Coyotes och Los Angeles Kings att spela en match på Rod Laver Arena, som normalt brukar stå värd för den årliga Australian Open-finalen i tennis.

Nästa NHL-säsong kommer definitivt att bli en säsong att följa. Med intressanta nyrekryteringar bland lagen och ett Vegas Golden Knights som regerande mästare så har säsongen 2023/24 allt som krävs för att bli något spektakulärt. Som alltid hittar du den senaste informationen om vart du ser nattens NHL på TV och stream här på Tvsporten.nu.

NHL Draft


NHL-draften är ett evenemang som äger rum varje år innan en ny säsong börjar där varje lag får välja nya spelare. Ordningen i vilken lagen kommer att välja spelare bestäms av en kombination av olika prestationer. De lag som presterade sämst under föregående säsong får chansen att välja först. Genom att ha denna struktur när man bestämmer i vilken ordning klubbarna får välja spelare undviker NHL att en potentiell grupp av lag blir alltför dominerande.

Tidigare år nr. 1 pick:
2016 - Auston Matthews
2017 - Nico Hischier
2018 - Rasmus Dahlin
2019 - Jack Hughes
2020 - Alexis Lafreniere
2021 – Owen Power
2022 – Juraj Slafkovsky
2023 –

NHL-rekord


När man tittar på de mest framgångsrika lagen i NHL:s historia är det en klar dominans av lagen från Original Six. Montreal Canadiens har vunnit flest Stanley Cup-titlar av alla lag med sina 24 titlar.

1. Montreal Canadiens 24 titlar
2. Toronto Maple Leafs 13
3. Detroit Red Wings 11
4. Boston Bruins 6
5. Chicago Blackhawks 6

Nedan följer några av de mest imponerande spelarrekord som erkänts av NHL sedan starten 1917. Rekorden domineras av Wayne Gretzky som ses som den bästa spelaren som någonsin spelat i NHL. The Great One som kanadensaren kallas spelade i NHL mellan 1978 och 1999. Han representerade Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, St Louis Blues och New York Rangers.

Flest matcher: Antal matcher: Gordie Howe 1767
Flest mål: Wayne Gretzky 894
Flest mål under en säsong: Wayne Gretzky 92
Flest assist, ordinarie säsong: Wayne Gretzky 1963
Flest räddningar av en målvakt, karriär: Martin Brodeur 28 928

NHL på TV och stream


NHL är en av de mest följda sportligorna i Nordamerika. Det är den överlägset mest följda ligan i Kanada, medan den i USA anses vara en av de fyra stora sportligorna tillsammans med MLB, NFL och NBA.

På Tvsporten.nu hittar du alla matcher från NHL och information om var du kan se dem live på TV och streaming. Vårt mål är att leverera en lättanvänd produkt där du kan hitta rätt TV- och streamingtjänst för de mest populära sporterna. Vi håller alltid vårt TV-program uppdaterat för att se till att du får rätt information. Använd filtret för att bara visa de sporter du är intresserad av och hitta ditt favoritlags nästa match!

FAQ:


Genom att leverera den mest uppdaterade och korrekta tablån för direktsänd sport på TV och stream hoppas vi kunna ge dig många oförglömliga hockeyögonblick. Nedan har vi samlat några av de mest vanligt förekommande frågorna rörande NHL och vart man kan se matcherna live.

Vilka NHL matcher visas idag och ikväll på TV?


Information om kvällens NHL-matcher på nationell TV och hur du ser matcherna live finns i sändningsschemat ovan. Om du vill veta mer om kommande hockeymatcher som inte endast rör NHL så kan du kolla in vår hockeytablå.

Vem vann NHL säsongen 2022/23?


Vegas Golden Knights vann Stanley Cup 2023 efter att ha mött Florida Panthers i finalserien av Stanley Cup. Knights hade aldrig vunnit Stanley Cup-trofén tidigare och genom att besegra Florida Panthers med 4-1 i matcher så säkrade de lagets första ligapokal någonsin.

Vilka kanaler visar NHL?


NHL sänds live på Viaplay.