UEFA Europa League på TV: Idag | TVSporten.nu

Fullständig Tablå för TV & Streaming

Se hela spelschemat för live-matcher i UEFA Europa League på TV & stream idag, ikväll, imorgon, i helgen, under veckan och i framtiden - Datum, tider och TV-kanaler

spinner
info
UEFA Europa League är en av Europas främsta kontinentala fotbollsturneringar där några av de bästa klubblagen i världen deltar varje säsong. Turneringen gick tidigare under namnet UEFA-cupen, men antog sitt nuvarande namn inför säsongen 2009/10. Klubbar som Real Madrid, Liverpool och Juventus har alla vunnit denna prestigefyllda tävling.

Med Tvsporten.nu går du aldrig miste om en match från UEFA Europa League på TV. Använd tablån ovan för att få en överblick över samtliga kommande UEFA Europa League matcher där du även finner information om vilken TV-kanal eller streamingtjänst som visar respektive match.

Det här är UEFA Europa League:
  • Turneringen spelades för första gången 2009 (UEFA-Cupen grundades 1971)
  • Sevilla har vunnit turneringen flest gånger (7 titlar)
  • UEFA Europa League sänds live på Viaplay
  • IFK Göteborg har vunnit UEFA-cupen vid två tillfällen (1982 & 1987)

UEFA Europa League - Turneringsformat


Europa League startade 1971 som UEFA-cupen och spelas varje år från augusti till maj. Resan inleds med en kvalificeringsfas, där europeiska lag som har säkrat en plats genom sina inhemska ligor kan kämpa om en plats i den kommande säsongens tävling. Efter kvalomgångarna går 48 lag vidare till ett spännande gruppspel med 12 grupper om fyra lag vardera. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspelet, där även åtta tredjeplacerade lag från UEFA Champions League-gruppspelet deltar. Därefter följer ett knockout-format som kulminerar i en imponerande final som vanligtvis hålls i slutet av maj, en vecka före UEFA Champions League-finalen. Alla utslagsmatcher, förutom finalen, består av två matcher, där varje lag spelar en hemma- och en bortamatch.

Viktiga datum:
  • Kvalificeringsfasen: Juli, augusti
  • Gruppspel: September, oktober, november, december
  • Knockout-stadiet: Februari, mars, april, maj
  • Final: Maj


Även om Europa League är den näst största tävlingen efter Champions League, är dess intensitet och prestige obestridlig. Med de framstående klubbarna som deltar i Champions League blir Europa League ett slagfält där lag som bara ligger efter de främsta kan kämpa om en eftertraktad trofé. Ett föredömligt exempel på detta är Sevillas anmärkningsvärda framgångar under de senaste åren, med imponerande sex titlar sedan den första segern 2006.

Europa League-finalen spelas på en förutbestämd plats och kulminerar i en enda match. Vid oavgjort resultat efter 90 minuter avgörs mästaren genom förlängning och straffar. Europa League-vinnaren möter därefter Champions League-vinnaren i UEFA Super Cup och gör upp om titeln som det bästa europeiska klubblaget i fotboll.

UEFA Europa League - Rekord


Europa Leagues historia har gett upphov till anmärkningsvärda rekord. Sevillas framträdande roll i tävlingen är slående, med sex titlar sedan 2006, vilket befäster deras status som den mest framgångsrika klubben i Europa League/UEFA-cupen. Andra framgångsrika klubbar är Inter, Juventus, Liverpool och Atlético Madrid, som alla har tre titlar. Spanien ligger i topp bland nationerna med 12 titlar, följt av England och Italien med nio titlar vardera.

UEFA Europa League på TV & Stream


Europa League har en enorm global publik och fängslar fans och fotbollsentusiaster över hela världen. För svenska tittare är Viaplay den officiella rättighetsinnehavaren. Viaplay och utvalda kanaler från Nent (Viasat) erbjuder sändningar från samtliga grupp- och slutspelsmatcher. Använd Tvsporten.nu för att hitta information om hur, när och vart du ser kommande matcher från UEFA Europa League live på TV eller stream.