UEFA Champions League på TV - Matcher idag

Fullständigt spelchema för UEFA Champions League på TV och stream

Se hela spelschemat för live-matcher i UEFA Champions League på TV & stream idag, ikväll, imorgon, i helgen, under veckan och i framtiden - Datum, tider och TV-kanaler

Det finns inga sändningar för UEFA Champions League, vänligen besök tvsporten.nu för att se alla sändningar.

sön 21 juli 2024

info
UEFA Champions League är ansedd som den bästa och mest prestigefyllda klubblagsturneringen i fotboll där endast de bästa lagen från Europa återfinns. Använd TV- och live streaming tablån ovan för att få information om kommande Champions League matcher och hur du kan se dessa live. Med Tvsporten.nu kan du vara säker på att inte missa en enda kommande Champions League-match på TV och stream. Tablån uppdateras regelbundet och vi garanterar den senaste och mest tillförlitliga informationen som finns tillgänglig.

Se UEFA Champions League på TV & stream


UEFA Champions League är den mest sedda och populära klubblagsturneringen i världen och följs årligen av hundratals miljoner, hemifrån TV-soffan och på plats. Intresset för turneringen i Sverige är massivt och sändningarna ramas alltid in av en kunnig och intressant studio som ger dig både för- och eftersnack till matcherna. Normalt spelas samtliga omgångar av turneringen på tisdagar och onsdagar, med finalen som enda undantag då den spelas i slutet av maj på en lördag.

I Sverige är det sedan säsongen 2021/22 TV4 som tillsammans med Telia håller i sändningarna. Med TV4 Play+ Sport kan du se varenda match från turneringen och dessutom streama upp till två strömmar samtidigt för att säkerställa att du inte missar någonting. Samtliga UEFA Champions League omgångar under hösten och våren ramas in av kvalitetssändningar där studioexperter som ger sin syn på matcherna.

Just nu kan du skaffa TV4 Play+ Sport för så lite som 399 kronor per månad och får då tillgång till all action från kommande UEFA Champions League sändningar. Du får dessutom tillgång till alla matcher från La Liga, Serie A och Svenska Cupen. Summa summarum är TV4 Play+ paketet det perfekta valet för dig som inte kan få nog av Europas bästa fotboll. Följ länken nedan för att komma direkt till TV4 Play+ där du kan se hela utbudet av deras olika streamingpaket och vad vart och ett utav dem erbjuder.

Se allt från UEFA Champions League med TV4 Play+ Sport

Mer fotboll på Tvsporten.nu


Vill du veta mer om kommande stora sporthändelser och fotbollsmatcher på TV och stream? Kolla in vår fullmatade tablå och få information om samtliga livesända matcher på svenska kanaler och livestreaming-plattformar. Tvsporten.nu garanterar dig den senaste informationen och en användarvänlig tablåservice som du når både via din dator och mobil.

Fotboll på TV och stream idag

UEFA Champions League


UEFA Champions League är den högst rankade klubblagsturneringen i världen och en tävling där endast de bästa europeiska klubbarna hör hemma. Turneringen har arrangerats sedan 1955 men det var först 1992 som den tog sig an dagens upplägg under dess nuvarande namn, Champions League. 1992 valde UEFA att expandera den tidigare Europeiska Mästarcupen genom införandet av ett gruppspel och en chans för ytterligare europeiska klubblag att kvalificera sig för turneringen.

Idag rymmer UEFA Champions League 32 lag efter avslutat kvalspel. Samtliga lag kvalificerar sig för turneringen via ligaplaceringar och inhemska cupvinster. De högst rankade ligorna belönas med direktplatser in i turneringen medan de lägre rankade ligorna skickar sina lag till UEFA Champions League kvalet som normalt sett börjar i slutet på juli/början på augusti varje säsong.

Gruppspelet består av åtta grupper om fyra lag. Varje lag möter vart och ett av de andra lagen i gruppen två gånger, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. De två bäst placerade lagen efter att samtliga gruppspelsomgångar spelats går vidare till åttondelsfinalerna. Från och med åttondelsfinalerna och fram till och med semifinalerna så avgörs vilket lag som går vidare via dubbelmöten. Finalen spelas vanligen i slutet på maj på en förutbestämd arena.

Vinnaren av UEFA Champions League kröns inte bara till mästare av världens mest prestigefyllda turnering, utan får även möjligheten att spela både UEFA Super Cup och FIFA Club World Cup. I UEFA Super Cup möts vinnaren av UEFA Champions League och UEFA Europa League i en match som vanligtvis hålls innan den nya säsongen drar i gång. I FIFA Club World Cup ställs det europeiska mästarlaget mot dess motsvarighet från de övriga kontinenterna runtom i världen där vinnaren av turneringen utses till världens bästa klubblag.

UEFA Europa League TV- & Live Streaming


Anledningen till turneringens storhet och genomslagskraft är det faktum att den tillhandahåller den bästa fotbollen som går att beskåda. Det är i UEFA Champions League som de bästa klubblagen med de bästa spelarna håller till och det är varje spelares dröm att någon gång under karriären lyfta den ståtliga pokalen.

Sedan turneringens allra första upplaga har totalt 23 olika klubbar lyckats med bedriften att gå hela vägen. Real Madrid är den mest framgångsrika klubben med 14 titlar, inräknat de åren då turneringen gick under namnet Europeiska Mästarcupen. AC Milan (7), Bayern München (6) och Liverpool FC (6) är de närmast jagande klubbarna bakom Real Madrid.

Spelarprestationer


Det är i de stora turneringarna och matcherna som de bästa spelarna kliver fram. UEFA Champions League är en turnering som bjudit på otaliga oförglömliga fotbollsupplevelser där spelare förtrollat tittarna gång efter annan. Nedan går vi igenom några av de mest framträdande spelarna i modern tiden.

Ingen annan spelare kan sägas vara mer förknippad med UEFA Champions League än Cristiano Ronaldo. Cristiano Ronaldo är den spelare med det högsta antalet spelade matcher i turneringen någonsin (183) och är samtidigt den spelare som har hittat nätet allra flest gånger (140). Under sin tid i Real Madrid, Juventus och Manchester United så har den portugisiska anfallaren stått för flertalet magiska insatser och har dessutom hunnit med att vinna turneringen hela fyra gånger, tre gånger med Real Madrid och en gång med Manchester United.

Ytterligare två spelare i nutid som är värda att nämna i sammanhanget är Lionel Messi och Robert Lewandowski som båda har ett närmast oslagbart facit i turneringen när det kommer till målproduktion.

Champions League 2022/23


Gruppspelet i Champions League, säsongen 2022/23, sparkades igång den 6:e september. Real Madrid klev in i turneringen som regerande mästare efter att ha vunnit över Liverpool i finalen i Paris säsongen tidigare. Gruppspelet bjöd på relativt få överraskningar vilket ledde till att samtliga stora klubbar och förväntade slutspelslag återfanns i turneringen när vi gick in i utslagsronderna.

Väl där tackade vi tidigt hej då till storlag som Liverpool, Bayern München och Paris Saint-Germain. Bland dem stora favoriterna som ännu fanns kvar i turneringen hittade vi bland annat Real Madrid och Manchester City. Just Manchester City skulle bli ett lag att lägga extra fokus på denna säsong då man fullständigt krossade allt motstånd på vägen till finalen. I finalen ställdes man något överraskande mot Inter där man skulle visa sig vara snäppet starkare. Manchester City tog i och med segern i finalen sin första Champions League-seger någonsin och glädjen visste inga gränser.

När lottas gruppspelet till Champions League?


Lottningen till gruppspelet i Champions League 2023/24 kommer att hållas den 31:a augusti och du kommer kunna följa hela sändningen live via stream med TV4 Play+.

Var spelas Champions League finalen 2024?


Champions League finalen 2024 kommer spelas på Wembley Stadium i London den 1:a juni.