UEFA Champions League på TV - matcher idag

Fullständigt spelchema för UEFA Champions League på TV och stream

spinner
info
UEFA Champions League är ansedd som den bästa och mest prestigefyllda klubblagsturneringen i fotboll där endast de bästa lagen från Europa återfinns. Använd TV- och live streaming tablån ovan för att få information om kommande Champions League matcher och hur du kan se dessa live. Med Tvsporten.nu kan du vara säker på att inte missa en enda av de kommande Champions League-matcherna på TV och stream. Tablån uppdateras regelbundet och vi garanterar den senaste och mest tillförlitliga informationen som finns tillgänglig.

UEFA Champions League


UEFA Champions League är den högst rankade klubblagsturneringen i världen och en tävling där endast de bästa europeiska klubbarna hör hemma. Turneringen har arrangerats sedan 1955 men det var först 1992 som den tog sig an dagens upplägg under dess nuvarande namn, Champions League. 1992 valde UEFA att expandera den tidigare Europeiska Mästarcupen genom införandet av ett gruppspel och en chans för ytterligare europeiska klubblag att kvalificera sig för turneringen.

Idag rymmer UEFA Champions League 32 lag efter avslutat kvalspel. Samtliga lag kvalificerar sig för turneringen via ligaplaceringar och inhemska cupvinster. De högst rankade ligorna belönas med direktplatser in i turneringen medan de lägre rankade ligorna skickar sina lag till UEFA Champions League kvalet som normalt sett börjar i slutet på juli/början på augusti varje säsong.

Gruppspelet består av åtta grupper om fyra lag. Varje lag möter vart och ett av de andra lagen i gruppen två gånger, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. De två bäst placerade lagen efter att samtliga gruppspelsomgångar spelats går vidare till åttondelsfinalerna. Från och med åttondelsfinalerna och fram till och med semifinalerna så avgörs vilket lag som går vidare via dubbelmöten. Finalen spelas vanligen i slutet på maj på en förutbestämd arena.

Vinnaren av UEFA Champions League kröns inte bara till mästare av världens mest prestigefyllda turnering, utan får även möjligheten att spela både UEFA Super Cup och FIFA Club World Cup. I UEFA Super Cup möts vinnaren av UEFA Champions League och UEFA Europa League i en match som vanligtvis hålls innan den nya säsongen drar i gång. I FIFA Club World Cup ställs det europeiska mästarlaget mot dess motsvarighet från de övriga kontinenterna runtom i världen där vinnaren av turneringen utses till världens bästa klubblag.

UEFA Europa League TV- & Live Streaming

Anledningen till turneringens storhet och genomslagskraft är det faktum att den tillhandahåller den bästa fotbollen som går att beskåda. Det är i UEFA Champions League som de bästa klubblagen med de bästa spelarna håller till och det är varje spelares dröm att någon gång under karriären lyfta den ståtliga pokalen.

Sedan turneringens allra första upplaga har totalt 23 olika klubbar lyckats med bedriften att gå hela vägen. Real Madrid är den mest framgångsrika klubben med 13 titlar, inräknat de åren då turneringen gick under namnet Europeiska Mästarcupen. AC Milan (7), Bayern München (6) och Liverpool FC (6) är de närmast jagande klubbarna bakom Real Madrid.

Spelarprestationer


Det är i de stora turneringarna och matcherna som de bästa spelarna kliver fram. UEFA Champions League är en turnering som bjudit på otaliga oförglömliga fotbollsupplevelser där spelare förtrollat tittarna gång efter annan. Nedan går vi igenom några av de mest framträdande spelarna i modern tiden.

Ingen annan spelare kan sägas vara mer förknippad med UEFA Champions League än Cristiano Ronaldo. Cristiano Ronaldo är den spelare med det högsta antalet spelade matcher i turneringen någonsin (183) och är samtidigt den spelare som har hittat nätet allra flest gånger (140). Under sin tid i Real Madrid, Juventus och Manchester United så har den portugisiska anfallaren stått för flertalet magiska insatser och har dessutom hunnit med att vinna turneringen hela fyra gånger, tre gånger med Real Madrid och en gång med Manchester United.

Ytterligare två spelare i nutid som är värda att nämna i sammanhanget är Lionel Messi och Robert Lewandowski som båda har ett närmast oslagbart facit i turneringen när det kommer till målproduktion.

Se UEFA Champions League på TV & stream


UEFA Champions League är den mest sedda och populära klubblagsturneringen i världen och följs årligen av hundratals miljoner, hemifrån TV-soffan och på plats. Intresset för turneringen i Sverige är massivt och sändningarna ramas alltid in av en kunnig och intressant studio som ger dig både för- och eftersnack till matcherna. Normalt spelas samtliga omgångar av turneringen på tisdagar och onsdagar, med finalen som enda undantag då den spelas i slutet av maj på en lördag.

I Sverige är det sedan säsongen 2021/22 CMORE som tillsammans med Telia håller i sändningarna. Med CMORE kan du se varenda match från turneringen och dessutom streama upp till två strömmar samtidigt för att säkerställa att du inte missar någonting. Samtliga UEFA Champions League omgångar under hösten och våren ramas in av kvalitetssändningar där studioexperter som ger sin syn på matcherna.

Just nu kan du skaffa CMORE för så lite som 299 kronor per månad och får då tillgång till all action från kommande UEFA Champions League sändningar. Du får dessutom tillgång till alla matcher från La Liga, Serie A och Svenska Cupen. Summa summarum är CMORE Plus-paket det perfekta valet för dig som inte kan få nog av Europas bästa fotboll. Följ länken nedan för att komma direkt till CMORE där du kan se hela utbudet av deras olika streamingpaket och vad vart och ett utav dem erbjuder.

Se allt från UEFA Champions League med CMORE Plus

Mer fotboll på Tvsporten.nu


Vill du veta mer om kommande stora händelser och fotbollsmatcher på TV och stream? Kolla in vår fullmatade tablå och få information om samtliga livesända matcher på svenska kanaler och livestreaming-plattformar. Tvsporten.nu garanterar dig den senaste informationen och en användarvänlig tablåservice som du når både via din dator och mobil.

Fotboll på TV och stream idag