spinner
info
Välkommen till sidan där vi ger dig all information du behöver om SHL spelschemat samt vart du kan se SHL matcher idag på TV. I SHL-tablån ovan presenteras information om samtliga matcher från den Svenska Hockeyligan med guidning om hur du ser alla matcherna live utan avbrott. Med TVsporten.nu kan du vara säker på att aldrig missa en match från SHL på TV och alltid få de senaste uppdateringarna kring spelschemat för den kommande SHL-säsongen.

SHL på TV och stream


SHL, Svenska Hockeyliga, är den främsta hockeyligan i Sverige och en av de mest följda sportligorna i landet. Årligen gör 14 klubbar upp om att bli Svenska mästare i ishockey under säsongen som normalt sett pågår från september fram till en bra bit in på våren under det nästkommande året.

SHL är utan tvekan den mest populära hockeyligan i Sverige vad gäller följare och TV-tittare. Samtliga SHL-matcher under säsongen sänds live på TV och stream vilket gör det enkelt för dig som supporter att följa ditt lag. Använd med fördel TVsporten.nu och den SHL-tablå som presenteras ovan för att säkerställa att du inte missar någon match. Med TVsporten.nu får du hela SHL-spelschemat sammanställt på ett och samma ställe, dessutom med tillhörande information om vart du ser matcherna live via TV och stream.

TV-sändningarna är vanligtvis inramade med studiosändningar både innan och efter match där några av Sveriges mest kunniga experter analyserar matcherna. Väljer du att streama SHL-matcherna så slipper du onödiga avbrott och kan få tillgång till alla matcher i efterhand om du skulle vilja se om någon match som du missat.

Använd vår tjänst och få snabb och tillförlitlig information via dator eller mobil om vart du kan se SHL matcher idag på TV och stream.

SHL på C More


Sedan ett par säsonger tillbaka så är det C More som sänder live från samtliga matcher i SHL. Med en C More-prenumeration kan du se alla matcher utan avbrott samt få tillgång till alla studiosändningar. C More sänder live med svenska kommentatorer och experter från alla SHL-lagens arenor och ger dig det senaste kring varje säsong. Skaffa C More Premium Plus här och få tillgång till samtliga matcher som visas i tablån ovan. Med C More Premium Plus får dessutom tillgång till all annan sport hos C More vilket inkluderar bland annat:

- UEFA Champions League
- La Liga
- Serie A
- Hockeyallsvenskan C More Premium Plus kostar i dagsläget 549 kronor i månaden och då kan du se allt som finns att tillgå på C More och deras kanaler. Du kan avsluta abonnemanget när du vill och behöver aldrig tänka på någon bindningstid. Se alla matcher från SHL på C More

SHL-slutspel på TV


Följ alla matcher från SHL-slutspelet live via TV eller stream med hjälp av C More och deras utbud. På samma sätt som C More sänder samtliga matcher från grundserien i SHL, så sänder man även alla matcher från SHL-slutspelet. Använd tablån ovan för att få information kring SHL-slutspelets spelschema och guidning kring hur du ser matchserierna live.

SHL-slutspelet inkluderar de tio bäst placerade lagen i tabellen. Lagen på plats 7-10 får spela åttondelsfinal där vinnarna går vidare till kvartsfinal. Väl i kvartsfinalerna väntar de sex bäst placerade lagen i tabellen. Laget på förstaplats får möta det sämst placerade laget utav de två lagen som avancerar från åttondelsfinalerna medan laget på andraplats i tabellen får möta det andra vinnande laget från åttondelsfinalerna. Lag nummer tre i tabellen får möta lag nummer sex och slutsligen ställs lag nummer fyra mot lag nummer fem.

Samtliga möten i SHL-slutspelet förutom åttondelsfinalerna (bäst av 3) avgörs i serier bäst av sju. De två lag som slutligen tar sig igenom samtliga steg och når SM-finalserien spelar en matchserie, bäst av 7, där vinnaren koras till svensk mästare i ishockey.

SHL Säsongen 2023/24


SHL-säsongen 2023/24 drar igång den 14:e september med en full omgång. De regerande mästarna, Växjö Lakers, ställs mot Färjestads BK vilket kommer bli en tidig värdemätare för båda lagen. Grundserien kommer att fortgå fram till den 12:e mars 2024 innan det är dags för de bästa lagen att göra upp i SM-slutspelet om vem som ska bli svensk mästare 2024.

Nykomling för säsongen är MoDo som gör comeback i högstadivisionen efter ett par säsonger i Hockeyallsvenskan. Motsatt väg gick Brynäs som under säsongen 2023/24 kommer få slåss ner i Hockeyallsvenskan om att göra en snabb comeback till SHL. Brynäs nedflyttning var en händelse som verkligen gav eko runtom i Hockeysverige då klubben hör till de allra mest klassiska klubbarna i landet som är djupt förknippat med att vara en hockeystad som hör hemma i den högsta serien.

Var kan jag se TV-tider för kommande SHL-matcher?


Använd vår SHL-tablå ovan för att se TV-tider för kommande SHL-matcher. Där kan du se hela SHL-spelschemat med den senaste information kring var, när och hur du ser matcherna live via TV och stream.

Hur många lag finns det i SHL?


Det finns totalt 14 lag i SHL och inför säsongen 2023/24 är dessa:
- MoDo
- Frölunda HC
- Färjestad BK
- HV71
- IK Oskarshamn
- Leksands IF
- Linköping HC
- Luleå HF
- Malmö Redhawks
- Rögle BK
- Skellefteå AIK
- Timrå IK
- Växjö Lakers
- Örebro HK

Hur många matcher spelas i SHL?


Under en grundserie i SHL spelas totalt 52 omgångar. Samtliga lag möter varandra fyra gånger innan tabellen slutställs och de 10 bäst placerade lagen avancerar till slutspel.

Vilka lag går till SHL-slutspel?


De 6 bäst placerade lagen efter den ordinarie säsongen går till SHL-slutspel. Vidare så spelar lagen på position 7-10 om två ytterligare slutspelsplatser vilket gör det totala antalet lag i SHL-slutspelet till 8.

Vem vann SHL 2023?


Växjö Lakers var solklara vinnare av SHL säsongen 202/23 efter att ha dominerat både grundserien och slutspelet. Detta var Lakers 4:e SM-guld sedan 2015 vilket understryker vilken maktfaktor klubben kommit att bli inom svensk hockey.Återstår att se om något lag ska klara av att bryta trenden eller om Växjö lägger beslag på fler SM-guld under de kommande åren.

Vem vann SHL 2022?


Vinnare av SHL 2022 var Färjestad BK som vann finalserien mot Luleå HF efter 4-3 i matcher. Bästa laget i grundserien var Rögle BK.

Vilket lag har vunnit SHL flest gånger?


Färjestad BK är det lag som vunnit SHL flest gånger med sina 10 titlar sedan 1976. Om man räknar in samtliga SM-titlar, även innan det nuvarande tävlingsformatet, så är Djurgårdens IF det mest framgångsrika laget med 16 titlar.