Australian Open på TV: Idag

Vilken kanal visar Australian Open? Fullständig TV-tablå och Program här!

Se hela spelschemat för Australian Open på TV & Stream idag, ikväll, imorgon, i helgen, under veckan och i framtiden - Datum, Tider och TV-kanaler

spinner
info
Australian Open är en av fyra Grand Slam-turneringar och en av de mest prestigefyllda och attraktiva turneringarna en tennisspelare någonsin kan vinna. Turneringen är den första av fyra Grand Slams varje år och hålls traditionellt i slutet av januari. Det är ett årligt evenemang där världens bästa tennisspelare reser till Australien i hopp om att vinna trofén, prispengarna och äran.

Missa inga TV-sändningar från Australian Open


Genom att använda Tvsporten.nu får du den senaste sändningsinformationen och en komplett TV- och streamingtablå för Australian Open som guidar dig till rätt kanal eller stream.

Den första upplagan av Australian Open spelades 1905 och turneringen har varit en del av årets fyra Grand Slams sedan 1924/25. Turneringen spelas varje år i slutet av januari och inkluderar herr-, dam-, dubbel-, mixed dubbel-, junior-, rullstols- och diverse uppvisningsspel. Sedan 1988 har Australian Open spelats på hardcourt efter att ha hållits på gräs under många år. Turneringen anses vara en av de mest prestigefyllda tennistävlingarna man kan vinna, och evenemangets rykte bland spelare och fans har alltid varit gott. Sedan den öppna eran började 1988 har världens bästa spelare ställt upp i Australian Open. Spelarna kämpar för äran, trofén men också en ansenlig summa prispengar.

Grand Slam-turneringar:

  • Australian Open – Jan/Feb
  • Roland-Garros – Maj/Juni
  • Wimbledon – Juni/Juli
  • US Open – Aug/Sep

Australian Open hålls i Melbourne med matcher fördelade över flera olika banor. Tre av banorna har justerbara tak, vilket gör det möjligt att spela även under kraftigt regn eller extrem värme. Huvudbanan under Australian Open är Rod Laver Arena som ligger i området Melbourne Park. Det är på Rod Laver Arena som finalerna spelas, och det är också banan med högst kapacitet av de som används under Australian Open. Arenan öppnades 1988 och har kallats Rod Laver Arena sedan 2000. Rod Laver ansågs vara en av världens bästa tennisspelare och är en ikonisk idrottsman i sitt hemland, Australien. Rod Laver Stadium har en kapacitet på 14 000 under Australian Open.

Prispengar i Australian Open


Prispengarna i Australian Open fördelas lika mellan män och kvinnor. Den mest framgångsrika spelaren när det gäller herrsingeltitlar är serben Novak Djokovic som vunnit Australian Open hela åtta gånger. För kvinnor innehas rekordet av Margaret Court som vunnit turneringen 11 gånger. Australian Open var inte öppen för professionella spelare förrän 1969 och om man räknar antalet titlar sedan det året är det Serena Williams som varit den mest framgångsrika kvinnliga singelspelaren med sina sju troféer.

Australian Open på TV och Stream


Engagemanget och intresset för Australian Open är enormt över hela världen. Turneringen är det mest besökta Grand Slam-evenemanget och 2020 såg över 800 000 personer tävlingen live. Men det är inte bara från läktarna folk tittar på matcherna. Miljontals människor tittar på Australian Open på TV och stream varje år. Grand Slam-turneringarna är ett sportevenemang som inte bara lockar tennisfans, utan alla som gillar sport. Intresset för Australian Open i Sverige är stort och turneringen är en exklusiv TV-rättighet för alla sändande bolag.

Det bästa sättet att följa Australian Open är att titta på det live via TV eller stream. Gör dig bekväm framför TV:n och njut av några av världens bästa tennisspelare när de kämpar om årets första Grand Slam-trofén. Genom att använda Tvsporten.nu får du tillgång till en Australian Open TV-tablå med information om när och var matcherna visas live. Australian Open består av hundratals matcher och det kan vara svårt att sortera ut de viktigaste. Använd TV-tablån ovan och få all information du behöver om var du kan titta på Australian Open idag. Tillsammans med varje match presenteras rätt kanal, stream och starttid.

Vem är den mest framgångsrika herrsingelspelaren?

  1. Novak Djokovic – 11 titlar
  2. Roger Federer – 6 titlar
  3. Andre Agassi – 4 titlar

Vem är den mest framgångsrika kvinnliga singelspelaren?

  1. Serena Williams – 7 titlar
  2. Margaret Court, Evonne Goolagong, Steffi Graf, Monica Seles – 4 titlar
  3. Martina Hingis, Martina Navratilova – 3 titlar

Vem är den yngsta spelaren att vinna Australian Open?


Ken Rosewall är den yngsta spelaren någonsin att vinna Australian Open efter att ha vunnit Grand Slam-turneringen vid en ålder av 19 år och 76 dagar, år 1953. Rosewall är också den äldsta vinnaren av turneringen då han vann det prestigefyllda priset vid 38 års ålder.

På damsingelsidan är Martina Hingis den yngsta någonsin att vinna Australian Open då hon vann turneringen vid en ålder av 16 år och 117 dagar (!). Ett svårslaget rekord som ingen någonsin varit nära att matcha. Monica Seles, som är den näst yngsta vinnaren av Australian Open, lyfte turneringstrofén vid 20 års ålder.