NBA på TV - matcher idag

När och var du kan se NBA-matcherna live på TV eller via stream idag

spinner
info
NBA, National Basket Association, är den amerikanska toppdivisionen i basket där några av världens bästa spelare tävlar varje säsong. Ligan består av 30 lag och har spelats i mer än 70 år. Om du är ett stort basketfan eller bara gillar att titta på sport på TV kommer du att finna Livesportsontv.com användbar. Livesportsontv.com är ett tv-schema som guidar dig till sport på tv och streamingtjänster, och som basketfantast hittar du all information du behöver om när och var du kan följa ditt lag live!

Detta är NBA


Ligan grundades redan 1946 som BAA, Basketball Association of America. Tre år senare bytte ligan namn till det vi är vana vid idag, NBA. Antalet lag i NBA har varierat genom åren men idag finns det 30 lag, 29 från USA och 1 från Kanada. Ligans nuvarande struktur är 30 lag uppdelade i två olika konferenser, Eastern Conference och Western Conference. Varje konferens består av tre divisioner med fem lag.

Eastern Conference, Atlantic Division: Boston Celtics, Brooklyn Nets, New York Knicks, Philadelphia 76ers, Toronto Raptors.
Eastern Conference, Central Division: Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Indiana Pacers, Milwaukee Bucks
Eastern Conference, Southeast Division: Atlanta Hawks, Charlotte Hornets, Miami Heat, Orlando Magic, Washington Wizards
Västra konferensen, nordvästra divisionen: Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Oklahoma City Thunder, Portland Trail Blazers, Utah Jazz
Västra konferensen, Stillahavsdivisionen: Golden State Warriors, Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns, Sacramento Kings
Västra konferensen, sydvästra divisionen: Dallas. Mavericks, Houston Rockets, Memphis Grizzlies, New Orleans Pelicans, San Antonio Spurs.

Den ordinarie NBA-säsongen börjar i oktober och pågår till april. Varje lag spelar 82 matcher och följer ett förutbestämt schema där lag från samma division spelar oftare mot varandra. När alla matcher har spelats under den ordinarie säsongen går de bästa lagen vidare till slutspelet. Slutspelet spelas i ett knock-out-format där lagen möts i en serie med sju matcher i bäst av sju. De lag som har det bästa förhållandet mellan vinst och förlust under den ordinarie säsongen har fördelen av en extra hemmamatch.
När slutspelsserierna är spelade återstår endast två lag, vinnarna av Western och Eastern Conference. Dessa två lag kommer sedan att möta varandra i en finalserie som kallas NBA-finalerna. Vinnarna kröns som NBA-mästare och får Larry O'Brien Championship Trophy.

De mest framgångsrika NBA-lagen
1. Los Angeles Lakers/Boston Celtics 17 ligatroféer
2. Golden State Warriors / Chicago Bulls 6
3. San Antonio Spurs 5

NBA Draft


NBA Draft hålls varje år, vanligtvis i slutet av juni direkt efter att säsongen är avslutad. Draften är platsen där franchiseföretagen får chansen att välja talangfulla collegespelare och andra internationella prospekt. Varje lag får två val och ordningen för vem som väljer först avgörs genom ett draftlotteri. Alla lag som inte kvalificerade sig för slutspelet under föregående säsong kommer att vara med i lotteriet, där de fyra lagen med det sämsta ligarekordet kommer att ha de bästa oddsen (14 %) för att få det första valet. Ligarekordet används när man bestämmer den återstående draftordningen, där det sämsta laget får den högsta positionen, följt av det näst sämsta laget och så vidare tills alla 14 lag har fått sin draftordning.

NBA på TV och stream


NBA är en av de mest sedda och följda sportligorna i USA. ESPN och TNT har tecknat ett avtal med NBA som ger dem rättigheterna att sända basketligan fram till säsongen 2024/25. De matcher som inte sänds nationellt visas vanligtvis på regionala sportnätverk. Några av de regionala tv-nätverken är Fox Sports och NBA. För att få mer exakt information om var du kan se NBA från var du befinner dig kan du använda Livesportson.com och få de senaste nyheterna och uppdateringarna.


FAQ - Vanliga frågor


Genom att leverera den mest uppdaterade och exakta sändningsinformationen för direktsänd sport på TV och stream hoppas vi kunna ge dig många oförglömliga sportstunder. Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna som en FAQ där du kan hitta ytterligare information och instruktioner om hur du använder vår tjänst med schema för live sport i tv för att hitta information om tv och live streaming för den match du letar efter. Så vi försöker svara på frågor som vilka NBA-matcher kommer på tv ikväll? Läs gärna!

Vilka NBA-matcher kommer på TV ikväll?


Information om kvällens NBA-matcher och hur du ser matcherna live på TV och streaming hittar du i sändningsschemat ovan. Om du vill veta mer om någon av de kommande basketmatcherna kan du kolla in schemat för basketmatcherna i TV och live streaming här.