NBA på TV - Kommande Sändningar

När och var du kan se NBA-matcherna live på TV eller via stream idag

Se hela spelschemat för live-matcher i NBA på TV & stream idag, ikväll, imorgon, i helgen, under veckan och i framtiden - Datum, tider och TV-kanaler

Det finns inga fler sändningar.

info
På denna sidan hittar du alla kommande matcher från NBA på TV och stream i Sverige. Tvsporten.nu ger dig all information du behöver för att följa världens bästa basketliga, NBA, live. Kolla in tablån ovan och få komplett spelschema för NBA samt matchtider för alla möten.

NBA på TV och stream


NBA är den mest sedda och följda basketligan i världen och i Sverige är intresset stort trots den något problematiska tidsskillnaden. Sedan ett antal år tillbaka så kan alla svenska tittare följa NBA live på Sportkanalen och C More streamingtjänst. Se till att kika in på Tvsporten.nu och NBA spelschemat ovan för att inte gå mist om några höjdpunkter. Trots att de flesta matcherna spelas under nattetid, så är det möjligt att se matcherna utan att behöva ändra på dygnsrytm. Detta då C More ger dig möjligheten att se alla NBA matcher i repris.

➡️ Se NBA på Sportkanalen och C More

Detta är NBA


NBA, National Basket Association, är den amerikanska toppdivisionen i basket där några av världens bästa spelare tävlar varje säsong. Ligan består av 30 lag och har spelats i mer än 70 år. Om du är ett stort basketfan eller bara gillar att titta på sport på TV kommer du att finna Tvsporten.nu användbar. Med hjälp av TV- och streamingtablån ovan kommer du som basketfantast hitta all information du behöver för att se NBA matcher live.

Ligan grundades redan 1946 som BAA, Basketball Association of America. Tre år senare bytte ligan namn till det vi är vana vid idag, NBA. Antalet lag i NBA har varierat genom åren men idag finns det 30 lag, 29 från USA och 1 från Kanada. Ligans nuvarande struktur är 30 lag uppdelade i två olika konferenser, Eastern Conference och Western Conference. Varje konferens består av tre divisioner med fem lag. Eastern Conference:
Atlantic Division: Boston Celtics, Brooklyn Nets, New York Knicks, Philadelphia 76ers, Toronto Raptors.

Central Division: Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Indiana Pacers, Milwaukee Bucks

Southeast Division: Atlanta Hawks, Charlotte Hornets, Miami Heat, Orlando Magic, Washington Wizards Western Conference:
Northwest Division: Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Oklahoma City Thunder, Portland Trail Blazers, Utah Jazz

Pacific Division: Golden State Warriors, Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns, Sacramento Kings

Southwest Division: Dallas. Mavericks, Houston Rockets, Memphis Grizzlies, New Orleans Pelicans, San Antonio Spurs

Den ordinarie NBA-säsongen börjar i oktober och pågår till april. Varje lag spelar 82 matcher och följer ett förutbestämt schema där lag från samma division spelar oftare mot varandra. När alla matcher har spelats under den ordinarie säsongen går de bästa lagen vidare till slutspelet. Slutspelet spelas i ett knock-out-format där lagen möts i en serie av sju matcher där det är bäst av sju matcher som bestämmer vilket lag som går vidare. De lag som har det bästa förhållandet mellan vinst och förlust under den ordinarie säsongen har fördelen av en extra hemmamatch.

När slutspelsserierna är spelade återstår endast två lag, vinnarna av Western och Eastern Conference. Dessa två lag kommer sedan att möta varandra i en finalserie som kallas NBA Finals. Vinnarna kröns som NBA-mästare och får lyfta Larry O'Brien Championship Trophy.

De mest framgångsrika NBA-lagen:

  • Los Angeles Lakers/Boston Celtics 17 ligatroféer
  • Golden State Warriors / Chicago Bulls 6
  • San Antonio Spurs 5

NBA Draft


NBA Draft hålls varje år, vanligtvis i slutet av juni direkt efter att säsongen är avslutad. NBA Draften är stunden då lagen får chansen att välja talangfulla collegespelare och andra internationella talanger. Varje lag får två val och ordningen för vem som väljer först avgörs genom ett lotteri. Alla lag som inte kvalificerade sig för slutspelet under föregående säsong kommer att vara med i lotteriet, där de fyra lagen med det sämsta ligarekordet kommer att ha de bästa oddsen (14 %) till att få det första valet. Ligaplaceringarna från den föregående säsongen används när man bestämmer den återstående draftordningen, där det sämsta laget får den högsta positionen, följt av det näst sämsta laget och så vidare tills alla 14 lag har fått sin draftordning.

FAQ - Vanliga frågor


Genom att leverera den mest uppdaterade och exakta sändningsinformationen för direktsänd sport på TV och stream hoppas vi kunna ge dig många oförglömliga sportstunder. Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna (FAQ) där du kan hitta ytterligare information och instruktioner om hur du använder vår tjänst och schema över kommande NBA matcher på TV och streaming.

Vart kan jag se nattens NBA-matcher på TV?


Information om nattens NBA-matcher och hur du ser matcherna live på TV och streaming hittar du i tablån ovan.

Vilket lag vann NBA 2023?


Denver Nuggets vann NBA säsongen 2023 efter att ha vunnit finalseries mot Miami Heat med 4-1. Det var Nuggets första NBA titel i klubbens historia och man bärgade den efter en mäkta imponerande insats där Nikola Jokic var den bärande spelaren. Jokic fick senare motta priset som slutspelets MVP efter att ha varit högst delaktig i Denver Nuggets succésäsong.