FA Community Shield - Senaste Nytt, Införrapport & Tips

FA Community Shield - Senaste Nytt, Införrapport & Tips

Den engelska fotbollssäsongen kickstartar som sig bör igång med den årliga Community Shield. Årets upplaga bjuder på ett riktigt stormöte mellan de senaste årens giganter, tillika titelutmanare, Manchester City och Liverpool. Vi har granskat de båda lagen, deras träningsmatcher och de senaste värvningarna för att ge dig en fullmatad införrapport inför säsongens första tävlingsmatch på King Power Stadium i Leicester.

Vem kommer sända FA Community Shield?

FA Community Shield kommer sändas live på Viaplay och Viasat Sport Premium. Signa upp hos Viaplay här och få full tillgång till matchen mellan Manchester City och Liverpool, samt den kommande säsongen av Premier League.

När spelas FA Community Shield?

FA Community Shield kommer spelas den 30:e juli, klockan 18.00, på King Power Stadium i Leicester. På grund av det pågående Europamästerskapet i fotboll för damer så har FA Community Shield flyttats från Wembley Stadium där matchen vanligtvis spelas.

FA Community Shield TV- & Live Streaming Information


Sommarens Transferfönster

Manchester City

In: Erling Haaland, Kalvin Phillips, Stefan Ortega

Ut: Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Fernandinho

Liverpool

In: Darwin Nunez, Fabio Carvalho, Calvin Ramsay

Ut: Sadio Mane, Neco Williams, Takumi Minamino, Marko Grujic, Divock Origi

Inför FA Community Shield och Förhandstips

Liverpool och Manchester City ställdes mot varandra tre gånger förra säsongen. Både mötena i ligan slutade oavgjort, 2-2, medan Liverpool var laget som drog det längsta strået i semifinalen av FA-cupen. Inget utav lagen kommer vara nöjda med en förlust i det kommande mötet, trots att det är första matchen på säsongen. En seger kommer ge en ordentlig boost inför ligastarten och kan mycket väl vara den extra hjälp som behövs för att sätta sig i en ledarposition tidigt inpå säsongen 2022/23.

FA Community Shield är vanligtvis en match med karaktär liknande en träningsmatch där lagen första och främst luftar spelare och ser till att bygga upp skärpan inför ligastarten. Nu är det dock andra förutsättningar som gäller då varken Manchester City eller Liverpool kommer acceptera en förlust mot främst titelutmanaren.

Liverpool kommer ha spelat fler träningsmatcher än Manchester City vid tidpunkten för FA Community Shield vilket möjligtvis kan ge dem ett visst försprång vad gäller matchformen. Lägg därtill att Manchester City tvingats lämna ett par av sina spelare hemma då laget åkte på försäsongsturné till USA. Skador har stört uppladdningen inför den kommande säsongen och frågan är om man kommer våga riskera spelare som fått knappt med speltid under försäsongen när det verkligen gäller. Liverpool känns på förhand som det lag där man kommit längst i förberedelserna inför den nya säsongen och man borde rimligtvis även vara bäst förberedda för matchen den 30 juli.

Preliminära Startelvor:

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Rodrigo, Cancelo; De Bruyne, Phillips, Silva; Mahrez, Haaland, Grealish

Liverpool: Alison; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Thiago; Diaz, Nunez, Salah


Liverpool-seger finns just nu att spela till runt 2.90 hos Snabbare.com. Ett intressant odds på Liverpool som ses som underdogs i mötet med Manchester City. Se till att skaffa ett konto hos Snabbare inför ligastarterna runtom i Europa och ta del av deras senaste välkomstbonus.

Hämta riskfritt spel värt 800 kronor hos Snabbare.com här

Just nu får alla nya spelare upp till 800 kronor tillbaka om första spelet går förlorat. Det enda du behöver göra för att få ditt riskfria spel är att skapa ett konto, genomföra en insättning och lägga ditt första spel.