VM-Playoff - TV & Live stream tablå med datum och avsparkstider

Sveriges väg till VM 2022

Två avgörande Playoff-matcher är vad som står mellan det svenska landslaget och en säkrad biljett till VM 2022 i Qatar. Lottningen för Playoff-rundan som ägde rum den 26 november förkunnade att Sverige ställs mot Tjeckien i semifinal för att sedan ta sig an antingen Polen eller Ryssland i en eventuell final. Semifinalen spelas den 24 mars på Friends Arena i Stockholm och en eventuell final kommer utspela sig i antingen Moskva eller Warszawa beroende på motstånd.

SE SVERIGES PLAYOFF-MATCHER HOS TV4 OCH C MORE

Den 24 mars är det dags för Sverige att spela VM Playoff mot Tjeckien. Följ det svenska landslagets väg till VM i Qatar med TV4 och C More.

STREAMA SVERIGES PLAYOFF HÄR!

Playoff till VM 2022 i Qatar

Följ det svenska herrlandslagets väg till VM via TV4 och C More som kommer sända alla live från samtliga Playoff-matcher. Komplett spelschema och Tv-tablå hittar du här så fort information om kanal/live stream finns tillgänglig.

SEEDADE LAG
Portugal
Skottland
Italien
Ryssland
Sverige
Wales

OSEEDADE LAG
Turkiet
Polen
Nord Makedonien
Ukraina
Österrike
Tjeckien

SLUTSPELSTRÄD A
Semifinaler
Skottland – Ukraina
Wales – Österrike
Final
Wales/Österrike – Skottland/Ukraina

SLUTSPELSTRÄD B
Semifinaler
Ryssland – Polen
Sverige – Tjeckien
Final
Ryssland/Polen – Sverige/Tjeckien

SLUTSPELSTRÄD C
Semifinaler
Italien – Nord Makedonien
Portugal – Turkiet
Final
Portugal/Turkiet – Italien/Nord Makedonien

EUROPEISKA LAG KVALIFICERADE FÖR VM 2022
Tyskland, Danmark, Frankrike, Belgien, Kroatien, Spanien, Serbien, England, Schweiz, Nederländerna

Sveriges chanser att nå VM 2022

Det var många som drog en lättnadens suck när det stod klart att Sverige inte skulle behöva ställas mot vare sig Italien eller Portugal i Playoff-spelet. De två senaste Europamästarna hade varit en tuff uppgift för Janne Andersson och hans landslag som nu istället kan sikta in sig på en semifinalmatch mot Tjeckien på hemmaplan och en eventuell final mot antingen Ryssland eller Polen.

Tjeckien tog sig till Playoff via Nations League då man inte slutade bättre än trea i kvalspelet. I Grupp E, där även Belgien, Wales, Estland och Belarus befann sig, så vann man hälften av matcherna, spelade två oavgjorda och förlorade två. Det oavgjorda resultatet hemma mot gruppfavoriten Belgien var den insats som stack ut allra mest från ett annars relativt svagt gruppspel från tjeckernas sida. Bästa målskytt för Tjeckien var Tomáš Souček (3 mål) som till vardags spelar i West Ham i Premier League.

Tjeckien var annars en av de stora positiva överraskningarna under förra årets EM-slutspel där man tog sig fram till en kvartsfinal. Man tog sig med nöd och näppe förbi gruppspelet på fyra poäng innan man imponerande slog ut Nederländerna med klara 2–0. Väl i kvartsfinalen pressade man Danmark länge och väl men fick till slut se sig besegrade med knappa 2–1.

En spelare för det svenska landslaget att se upp med är Patrick Schick, till vardags i Bayer Leverkusen. Schick stod för 5 mål i förra årets EM-slutspel vilket tillsammans med Cristiano Ronaldo var bäst i hela turneringen. Den tjeckiska Bundesliga-anfallaren är en reslig spelare som mäter över 1.90. Han har varit en av nyckelspelarna i Bayer Leverkusen denna säsong och blir något för det svenska mittlåset att se upp för.

Tjeckiens främsta styrkor är arbetsmoralen och kraftfullheten. Likt Sverige så går mycket ut på att alla spelare lägger ner ett stort jobb och en mentalitet där laget går före jaget. Nyss nämnda Schick tillsammans med tvåvägsspelaren på mitten, Tomáš Souček, är lagets två största stjärnor och de spelare som Sverige behöver hålla ett extra öga på.

Sverige ska ha goda chanser att vinna över detta Tjeckien, speciellt då matchen spelas på Friends Arena i Stockholm. Tjeckien kom trea i en relativt svag VM-kvalgrupp och imponerade inte likt man gjorde under förra årets EM-turnering. Når Sverige upp till den nivå som man visat tidigare på hemmaplan så ska en väg till Playoff-final vara inom räckhåll.

För Sveriges del gäller det att få tillbaka spelare från skador. Sedan den senaste landslagssamlingen har ett antal oroväckande skadebesked uppkommit där bland annat skador på Emil Forsberg och Alexander Isak gäckar. Det är fortfarande dryga två månader kvar tills det är dags att ta sig an Tjeckien i semifinalen. Tid finns för de svenska stjärnorna att hitta tillbaka från skadorna och komma i form till vårens viktiga matcher. Den 24 mars är det dags att bänka sig för matchen mot Tjeckien. En eventuell final kommer spelas den 29 mars och vi hoppas självklart på en svensk seger och bokad biljett till VM 2022 i Qatar.