Vinter OS 2022 - Fullmatad TV tablå med sändningar och tider

Vinter OS 2022 - De svenska guldhoppen

Uppladdningen inför de olympiska vinterspelen i Peking är inne på sluttampen när det endast är ett par veckor kvar till invigningen. De svenska gulddrömmarna är flera till antalet och med en stjärnspäckad trupp hoppas vi få uppleva ny svensk sporthistoria under de dryga 3 veckor som spelen pågår. I denna text har vi sammanfattat Sveriges största medaljhopp under OS i Peking samt kollat närmare på de prestationer som atleterna stått för under uppladdningen till spelen.

SE HELA VINTER OS 2022 MED DISCOVERY PLUS!

Hela vinter-OS kommer att sändas av Discovery. Tvsporten.nu kommer att leverera en fullmatad tablå med samtliga höjdpunkter från OS. Få full koll på när de svenska atleterna tävlar och hitta information om vart och när du ser sändningarna.

OS-TABLÅ FÖR TV OCH LIVE STREAM

Olympiska Vinterspelen i Peking

När: 4–20 Februari
Vart: Peking Nationalstadion
TV / Live Stream: Kanal 5, Kanal 9, Eurosport, Discovery Plus

Årets vinter-OS kommer bli det första någonsin att hållas Kina. Peking kommer att vara värdstad för spelen och hållplatsen för samtliga tävlingar med undantag för tävlingarna i längdskidor. Nationalstadion i Peking rymmer 80 000 åskådare och kommer vara arenan där både öppnings- samt avslutningsceremonin kommer att hållas.

Vinter-OS i Kina är de 24:e vinterolympiska spelen. Förra gången vinter-OS gick av stapeln så stod Sydkorea som värdland och dessförinnan i Sochi, Ryssland. Kina uppskattas spenderat närmare $3,9 miljarder på att få till de Olympiska Spelen 2022. Mycket pengar kan tyckas men faktum är att det är mindre än en tiondel av vad man spenderade inför de olympiska sommarspelen 2008.

OS-invigningen

Den pampiga och traditionsenliga OS-invigningen brukar vara en av höjdpunkterna under spelen. Den 4 februari, kl. 13:00 svensk tid, är det dags för Kina att presentera årets invigning vilken du självklart kan följa på Kanal 5 eller Discovery Plus.

Svenska OS-hoppen

Sverige kommer som alltid åka till de olympiska vinterspelen med en stark trupp. Det finns flera starka guldkandidater bland de svenska atleterna där det framförallt kommer handla om de svenska damerna i längdskidåkning som tillhör de allra bästa i världen. Utöver det kommer det svenska stjärnskottet Nils van der Poel bli en spännande atlet att följa under spelen. Van der Poel har fullständigt dominerat skridskoscenen och kommer vara en av hela spelens största guldkandidat.

NILS VAN DER POEL (SKRIDSKO)

Han var okänd för många fram tills för ungefär ett år sedan. Nils van der Poel är skridskoåkaren som har tagit hela Sverige med storm och 25-åringen räknas numer in som vårt allra största guldmedaljhopp. Han kommer till OS med två VM-guld i ryggen på 5000 respektive 10 000 meter. Dessutom har han lyckats med bedriften att slå världsrekorden på de båda distanserna. Att kalla Nils van der Poel för hela OS största guldfavorit är ingen underdrift och frågan är snarare hur många medaljer vi får se honom plocka med sig hem till Sverige.

DAMER SPRINTSTAFETT OCH DAMSTAFETT (LÄNGDSKIDOR)

De svenska damlängdskidåkarna är möjligen de som hela Sverige längtar allra mest efter att få se under de olympiska vinterspelen i Kina. Med en enormt stark uppsättning åkare så har Sverige alla möjligheter att få med sig inte bara en guldmedalj ifrån dessa tävlingar. Maja Dahlqvist, Jonna Sundling, Frida Karlsson och Ebba Andersson – Åkare som alla har potentialen att stå högst upp på pallen under spelens gång. Damstafetten och damernas sprintstafett blir två tävlingar att plita ner i kalendern redan nu då det luktar svensk medalj på lång väg.

LAG EDIN (CURLING)

Vad vore väl ett olympiskt vinterspel utan curling och lag Edin. Curling har blivit en riktig OS-sport i Sverige tack vare de framgångar som både damerna och herrarna har skämt bort oss med genom åren. Lag Edin har vunnit i stort sett allt som går att vinna, förutom det där efterlängtade OS-guldet. Det blev brons i Sotji och silver i Pyeongchang. Kan lag Edin som dessutom har hela sju EM-guld och fem VM-guld i bagaget visa en gång för alla att det är dem som regerar på den internationella curlingscenen? Vi kan garantera att spelens curlingtävling kommer vara väl värt att följa.

DAMSTAFETT SKIDSKYTTE

Ytterligare en klassisk svensk folksport är skidskytte och med ett mäkta imponerande facit under årets världscupstävlingar så är förväntningarna på det svenska damlaget skyhöga. Elvira Öberg, kanske den bästa av dem alla, har visat sig från sin allra bästa sida under de senaste månaderna och tävlingarna. Två raka världscupsegrar innan jul och nyår skvallrar om en gryende form hos den svenska stjärnan som mycket väl kan bädda för svensk succé när det är dags att ställa upp sig på skjutvallen.

SARA HECTOR (ALPINT)

Vår sista omnämning på listan över Sveriges största guldhopp under OS i Kina blir Sara Hector, kanske Sveriges mest formtoppade atlet för tillfället. Två raka världscupsegrar i storslalom just inför de olympiska spelen har gjort att Sara Hector seglat upp som en av de mer intressanta namnen att följa. Kan hon utmana Mikaela Shiffrin om guldet och leda Sverige till ytterligare framgång? Med den formen hon befinner sig i så finns alla möjligheter i världen till medalj.

Tv-tablå med alla OS-höjdpunkter och sändningstider

Här på Tvsporten.nu kommer du få information under hela OS om vart du kan se de svenska deltagarna göra upp om medaljerna. Tablån kommer vara uppdaterad med de senaste tiderna och kanalerna. Discovery kommer att sända från OS i Peking varje dag och du kommer kunna se varenda tävling live. Se till att kika in på Tvsporten.nu varje dag för att inte gå miste om några av Sveriges prestationer.

OS 2022 SCHEMA MED TV-TIDER