Final i Champions League: Se Dortmund - Real Madrid på TV

Allt du behöver inför Champions League-finalen 2024

Den första juni är det dags att ta reda på vilket lag som är Europas bästa fotbollslag, när finalen i UEFA Champions League sparkas igång. Efter en lång och tuff säsong där de bästa fotbollslagen från de bästa ligorna runt om i Europa slagits om finalplatserna är det äntligen dags för de två finalisterna att göra upp och en gång för alla avgöra vem som är bäst.


Betyg (4.5/5)
TV4 Play+ Sport
Rättigheter: Fotbolls-EM 2024, UEFA Champions League m.fl.
Erbjudande: 199 kr/mån (ord pris 399 kr/mån)

I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta för att vara redo inför årets Champions League-final och hur du ser matchen mellan Borussia Dortmund och Real Madrid på TV och stream.


Viktig information om finalen:

  • Datum: Champions League finalen 2024 går av stapeln lördag den första juni (2024-06-01)
  • Tid och plats: Matchen spelas på Wembley i London, avspark 21:00
  • Lagen: I finalen möts tyska Borussia Dortmund och spanska Real Madrid
  • Domare: Slavko Vinčić (Slovenien)
  • Se matchen på TV: Finalen kommer sändas på TV4 och TV4 Play+ Sport

Vart du kan se Champions League-finalen 2024

För dig som är intresserad finns det flera bra alternativ att se finalmatchen på. De svenska rättigheterna för att sända matchen ägs av TV4, vilket innebär att du kommer att kunna se matchen på deras traditionella kanal, TV4.

Du kommer även kunna streama finalen via Telia Play och TV4 Play (tidigare CMORE). Dubbelkolla att du har rätt kanalpaket eller streamingpaket i god tid innan matchen, så att du säkert kan se den. TV4 arbetar aktivt med studiosändningar både innan, under och efter matchen vilket gör att du kommer kunna lyssna till taktiksnack, kommentarer och referat i TV4-studion.


Se Borussia Dortmund - Real Madrid på TV

För dig som vill kolla på matchen direkt i din TV så är det kanalen TV4 som gäller. Sändningen kommer starta i god tid inför avspark för att du ska kunna få bästa möjliga uppladdning inför Champions League-finalen med mängder av studiodiskussioner.


Streama matchen med TV4 Play+ Sport

För dig som hellre streamar matchen finns TV4 Play+ Sport. Med paketet TV4 Play+ Sport kan du se allt från finalen och slippa eventuella reklampauser. Du har även möjlighet att spola tillbaka och se matchen i repris om du skulle missa avsparken.


Lagens väg till finalen

Det har minst sagt varit en spännande säsong, med många vändningar och spännande matcher. Så här har lagen tagit sig till final:

Real Madrid

De spanska storfavoriterna Real Madrid seglade in i slutspelsomgångarna enkelt genom att vinna alla sex matcher i sin grupp mot Braga, Napoli och Union Berlin. Därefter slogs de hårt för att ta sig vidare till finalen efter att ha stött på hårt motstånd i form av RB Leipzig, Manchester City och Bayern München.

Borussia Dortmund

Samtidigt hade Dortmund en betydligt lättare väg mot finalen och lyckades undvika samtliga favorittippade lag i utslagsmatcherna. De vann relativt enkelt sin grupp med vinster mot bland andra Newcastle United och AC Milan. Väl i utslagsfasen blev det segrar mot PSV Eindhoven, Atletico Madrid och PSG.


Förhandstips

Inte helt oväntat är Real Madrid, med sina 14 tidigare Champions League-vinster, favorittippade i årets final. De har inte förlorat en Champions League final sedan 1981 och har vunnit hela åtta stycken sedan dess, vilket rättfärdigar deras favoritskap. Deras prestation i gruppspelet samt utslagsfasen gör inte heller den att man tvivlar kring lagets förmåga när det kommer till viktiga matcher.

Real Madrids historia till trots, så är Borussia Dortmund en uppstickare som ska tas på största allvar. Ingen hade räknat med att laget som endast vunnit turneringen en gång, 1997, skulle ta sig till finalen i år, men de har gång på gång visat sig hålla på den allra högsta nivån.

Real Madrid favorittippade att vinna Champions League 2024, både med tanke på historien men även med årets prestation i beaktning. Dortmund är dock inget lag att räkna bort och de kan mycket väl överraska i finalen, likt de gjort på vägen fram.