Allt du behöver veta inför UFC 298

Allt du behöver veta inför UFC 298

UFC 298 är en minst sagt efterlängtad gala för alla MMA-intresserade där ute och med namn som Volkanovski, Whittaker och Gary lär det bli en kväll fylld av häftiga fighter. Med allt från early-prelims där fighters har mycket att bevisa till ett main-event med fjäderviktsmästaren som återigen har planer på att bevisa varför han är en av de bästa i UFC fjädervikthistoria kommer detta bli ett event som innehåller allt! Bara den andra matchen av main-eventet mellan Merab Dvalishvili och Henry Cejudo skulle lika gärna kunna vara en huvudmatch med tanke på hur mycket den spelar roll för bantamvikt-divisionens framtid.


Betyg (4.5/5)
Viaplay
Rättigheter: UFC, Fighting
Pris: 399 kr / mån

Hålltider för UFC 298:

Söndag 18 Feb

Early Prelims - 00:30

Prelims - 02:00

Main Card - 04:00


UFC 298 på TV och stream

Viaplay har rättigheterna för samtliga UFC evenemang i Sverige och om du är intresserad av att se de tidiga prelim-matcherna finns UFC Fight Pass via organisations egna plattformar där MMA-entusiaster även får tillgång till alla “Fight Night” events.

Missa inte fighting i världsklass! Håll dig uppdaterad genom att besöka vår pricksäkra TV-guide om UFC

Var utspelar sig UFC 298?

Honda Center, Anaheim, California


Huvudkort för UFC 298:

 • Alexander Volkanovski (C) vs Ilia Topuria #3 (Fjädervikt, Titelmatch)

Fjäderviktsmästaren, Alexander Volkanovski gör nu sin efterlängtade comeback i fjäderviktsdivisionen efter att inte ha försvarat bältet på över ett år. Den australiensiska fightern förlorade sin senaste UFC match när han tog ett returmöte mot lättviktsmästaren, Islam Makhachev på bara veckors framförhållning. Denna match avslutades redan i första ronden när lättviktsmästaren landade en huvudspark på Volkanovski som efter fighten har kommit ut och sagt att det var ett förhastat beslut att acceptera matchen så tätt inpå. Ilia Topuria är möjligen en av Volkanovkis tuffaste motståndare någonsin i fjädervikt och den georgiska fightern har nog även han trots Volkanovskis otroliga cv i fjädervikt ganska bra självförtroende då han är helt obesegrad i professionell MMA med 14 vinster och 0 förluster.

 • Robert Whittaker #3 vs Paulo Costa #6 (Mellanvikt)

Robert Whittaker förlorade sin senaste fight när han mötte den nuvarande mellanviktsmästen, Dricus Du Plessis. Whittaker nådde mellanviktsbältet 2017 när han lyckades besegra Yoel Romero men efter det har det varit tufft för Australiensaren att bevisa sig ytterligare med Isreal Adesanya på toppen av näringskedjan. Nu är dock inte Adesanya mästare längre och även fast att han antagligen är den som står näst på tur för att utmana Du Plessis om bältet så kan Whittaker verkligen bli aktuell om han lyckas besegra Costa. Paulo Costa har inte haft en fight sedan 2022 när han lyckas besegra Luke Rockhold på gemensamt domslut. Costa har haft många chanser efter detta men skador har dessvärre kommit i vägen för brasilianen som har mycket att bevisa nu efter två år ur oktagonen.

 • Geoff Neal #8 vs Ian Machado Garry #10 (Weltervikt)

Den mest hajpade irländska fightern sedan “The Notorious One" är nu äntligen tillbaka på ett matchkort efter att ha missat UFC 296 på grund av sjukdom. Ian Garry är ett MMA fenomen som tog världen med storm när han efter att ha lämnat Cage Warrior obesegrad fortsatte att vinna dominant även i UFC. Gary har 14 vinster och noll förluster i professionell MMA varav 6 är i UFC. Geoff Neal är en mer erfaren fighter än Garry och med vinster i matcher med motstånd likt Belal Muhammed och Mike Perry är han en mycket intressant prövning för irländaren. Neal förlorade sin senaste match när han likt många andra mötte sin överman i Shavkat Rakhmanov.

 • Merab Dvalishvili #2 vs Henry Cejudo #3 (Bantamvikt)

Merab Dvalishvili mot Henry Cejudo är en solklar fight där vinnaren är näst på tur för att utmana “Suga” Sean O’Malley om bantamviktsbältet. Cejudo är en av UFCs mest ikoniska fighters med vinster mot namn som Demetrious Johnson och Dominick Cruz har han under sin 19-matcher långa MMA karriär nått två olika bälten. Sitt första bälte vann Cejudo i flugvikt när han besegrade Demetrious Johnson, den fighter som många, bland annat Joe Rogan, anser vara den bästa MMA utövaren någonsin. Cejudo vann senare även batamviktbältet med förlorade det till Aljamain Sterling och nu är hoppas han att denna match kan ge honom en chans att utmana om titeln inom snar framtid igen. Innan det är möjligt måste han dock ta sig förbi Merab Dvalishvili, en georgisk fighter som har vunnit 9 raka matcher varav de tre senaste är mot Marlon Moraes, Jose Aldo och Petr Yan.  

 • Anthony Hernandez #14 vs Roman Kopylov (Mellanvikt)

I detta mellanviktmöte får vi se två fighters som två har vunnit sina 4 senaste möten och där båda måste vinna denna för att kunna klättra närmare titeln i den extremt tuffa mellanviktdivisionen. Roman Kopylov är en väldigt duktig boxare och muay thai striker medans Anthony Hernadez är en mycket skicklig brasiliansk jiu jiutsu utövare, vilket gör det intressant för alla supportrar att se vem som nyttjar sina färdigheter bäst.Prelims:

 • Amanda Lemos vs Mackenzie Dern (Stråvikt)
 • Marcos Rogério de Lima vs Justin Tafa (Tungvikt)
 • Rinya Nakamura vs Carlos Vera (Bantamvikt)
 • Zhang Mingyang vs Brendson Ribeiro (Lätt tungvikt)

Early prelims:

 • Josh Quinlan vs Danny Barlow (Weltervikt)
 • Oban Elliott vs Val Woodburn (Weltervikt)
 • Andrea Lee vs Miranda Maverick (Flugvikt)

Redaktör: Joel Fredmark