Topp 10 - UFC största matcher

MMA- Organisationen UFC har tack vare sitt unika sätt att marknadsföra fighters lyckats växa sig enormt. En röd tråd som är lätt att upptäcka när man ser över organisationens största stjärnor är att majoriteten av dem är mycket duktiga på att driva in publik genom konflikt och “trash talk”, någonting som med rätt danspartner kan leda till internationellt gigantiska fighter, som miljontals människor är villiga att betala för att kolla på live. Detta är även sättet som listan utgår ifrån (Pay Per View). Så varsågod, här har ni topp 10 listan av mest sedda UFC fighter genom tiderna:

Betyg (4.5/5)
Viaplay
Rättigheter: UFC, Fighting
Pris: 379 kr / mån

10. UFC 194: Jose Aldo vs Conor Mcgregor

1,200,000 Köpta PPV

När denna match tog plats, i december 2015 såg både UFC själva och alla fans potentialen i den charmiga irländaren Conor McGregor. Jose Aldo å andra sidan hade varit fjädervikt mästare så länge som divisionen hade funnits och sågs som det ultimata testet för att ta reda på hur bra McGregor egentligen var. Matchen varade dock inte länge och McGregor skrevs in i historieböckerna efter att ha vunnit matchen på knockout efter bara 13 sekunder.

9. UFC 251: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal

1,300,000 Köpta PPV

UFC 251 gav fansen en match mellan den vid detta tillfälle otroligt dominanta welterweight mästaren Kamaru Usman och den kaxiga, från början gatu fightern Jorge Masvidal. Usman visade sig likt experternas analyser vara för duktig och besegrade Masvidal i ett domarbeslut efter fem ronder och vann även i deras returmatch som tog plats under eventet UFC 261.Här hittar ni alla kommande UFC galor och matchups på TV & stream.

8. UFC 205: Eddie Alvarez vs Conor Mcgregor

1,300,000 Köpta PPV

Denna gång hade McGregor gått upp en viktklass och utmanade lättvikts mästaren Eddie Alvarez i hopp om att bli den första fighters i UFC historia att bli mästare i två viktklasser samtidigt.

McGregor lyckades vinna på knockout i matchens andra rond och blev därigenom historisk och UFCs guldgosse, någonting som kommer visa sig tydligt i denna lista.

7. UFC 246: Donald Cerrone vs Conor Mcgregor

1,350,000 Köpta PPV

I McGregors comeback match mot “cowboy” Cerrone hade irländaren blivit ifrågasatt och samtidigt en ännu större stjärna efter sin förlust mot Nurmagomedov. Irländaren visade sig dock vara dominant med en old school McGregor vinst i matchen första rond.

6. UFC 196: Conor Mcgregor vs Nate Diaz

1,500,000 Köpta PPV

Bara några månader efter sin titelmatch mot Jose Aldo var McGregor nu redo att möta Nate Diaz, denna gång två viktklasser över featherweight. Mcgregors kondition och den onaturliga viktklassen i kombination med Diaz fenomenala Jiu Jitsu ledde till hans första förlust i sin UFC karriär när han blev utstrypt i den andra ronden.

5. UFC 100: Brock Lesnar vs Frank Mir 2

1,600,000 Köpta PPV

UFC 100 var vid den tiden organisationens största event med wrestlingstjärnan Brock Lesnar som hade mycket att bevisa efter sin första förlust mot Frank Mir. Lesnar vann matchen på en knockout i matchens andra rond för att sedan fortsätta sin karriär som en av UFCs största stjärnor någonsin.

4. UFC 257: Conor McGregor vs Dustin Poirier 2

1,600,000 Köpta PPV

I detta uppladdade returmöte sökte McGregor att visa sig lika dominant som i det tidigare mötet medan Dustin Poirier som hade varit aktiv och utvecklats mycket som utövare behövde bevisa sig. Poirier vann matchen i den andra ronden och Irländaren krävde en tredje match nästintill direkt efter matchens slut.

3. UFC 202: Conor Mcgregor vs Nate Diaz 2

1,650,000 Köpta PPV

Efter McGregor's första förlust mot amerikanen var det självklart att det skulle bli ett returmöte mellan de två och även denna gång blev eventet en enorm succé. Denna gång var det McGregor som vann matchen på domarbeslut efter fem ronder av rent krig. Både UFCs president Dana White och Conor McGregor har talat om en tredje match mellan de två men det är fortfarande oklart om detta blir av.

2. UFC 264: Conor Mcgregor vs Dustin Poirier 3

1,800,000 Köpta PPV

Den tredje matchen mellan de två rivalerna slutade i kaos efter att McGregor bröt foten i just den matchen där han hade som mest att bevisa. Någonting som var en stor besvikelse för alla fans som väntade sig en mycket underhållande och avgörande match mellan rivalerna.

1. UFC 229: Khabib Nurmagomedov vs Conor Mcgregor

2,400,000 Köpta PPV

I den odiskutabelt mest uppladdade matchen i MMA historia ställdes McGregor mot den obesegrade och dominanta lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. I upptrappningen till denna match blev bland annat McGregor arresterad för en våldsam attack mot en buss som Khabib satt på. All konflikt ledde till en match som många såg fram emot och som ryssen vann efter ett nackgrepp.

Författare: Joel Fredmark, läs mer om Joel här.