TV4 Play: Rättigheterna till Serie A löper ut efter säsongen 2023/24

TV4 Play: Rättigheterna till Serie A löper ut efter säsongen 2023/24

Rättigheterna till Serie A har länge legat hos TV4 i och med det nuvarande avtalet som löper fram till och med slutet på säsongen 2023/24. Nu verkar det dock som att Serie A återigen saknar en officiell svensk rättighetsinnehavare, vilket skapar en del frågetecken bland svenska fotbollsfans som följt ligan på TV4:s plattformar sedan ett antal år tillbaka. För de senaste uppdateringarna om var och när Serie A kan ses framöver, rekommenderar vi alla att hålla sig uppdaterade via Tvsporten.nu.


Betyg (4.5/5)
TV4 Play+ Sport
Rättigheter: Fotbolls-EM 2024, UEFA Champions League m.fl.
Erbjudande: 199 kr/mån (ord pris 399 kr/mån)

Serie A ingår inte längre i TV4 Play+ Sport

Det har varit känt att det nuvarande kontraktet som innehölls av TV4 löpte fram till och med säsongen 2023/24. Det innebär att Serie A som rättighet nu står utan innehavare och att det råder frågetecken inför den kommande säsongen.

Nyheten har skapat en viss oro bland svenska tittare, som har njutit av Serie A-matcherna på TV4 och TV4 Play+. Ligans framtid i svensk TV är ännu osäker, och det återstår att se om någon annan svensk kanal kommer att förvärva rättigheterna innan säsongen startar i augusti 2024. Den nuvarande situationen speglar också en bredare trend inom sportens medielandskap, där rättigheter till stora ligor ofta förhandlas om i sista minuten och kan skifta mellan olika plattformar beroende på ekonomiska och strategiska överväganden.

Övrig sport hos TV4

Trots att Serie A lämnar TV4:s utbud, har kanalen fortfarande ett starkt och varierat sportutbud som attraherar en bred publik:

  • Fotbolls-EM: TV4 kommer att sända alla matcher från fotbolls-EM 2024, vilket är ett av de mest efterlängtade sportevenemangen i Europa. Turneringen kommer att äga rum i Tyskland, och svenska fans kommer att kunna följa varje steg av landslagets resa via TV4:s omfattande täckning.
  • Allsvenskan från Max: Genom sitt samarbete med Max, fortsätter TV4 att erbjuda sändningar från Allsvenskan, Sveriges högsta fotbollsliga. Detta inkluderar både matcher och studiosändningar, vilket gör det möjligt för fans att följa sina favoritlag och spelare genom hela säsongen.
  • UEFA Champions League: En annan stor fotbollstävling som TV4 har rättigheterna till är UEFA Champions League. Detta ger tittarna chansen att se några av de bästa klubbarna i Europa tävla om den prestigefyllda titeln, med matcher som ofta erbjuder dramatik och högkvalitativ fotboll.

Var och en av dessa rättigheter representerar viktiga delar av TV4:s sportutbud och erbjuder tittarna ett brett utbud av högklassig fotboll.

Erbjudande hos TV4 just nu - Halva priset hela sommaren

För att locka fler tittare till sin plattform, erbjuder TV4 Play just nu ett exklusivt sommarerbjudande. Genom detta erbjudande kan tittare se hela fotbolls-EM för endast 199 kr per månad. Detta specialerbjudande syftar till att ge fansen möjlighet att njuta av hela turneringen till ett rabatterat pris och kan vara särskilt attraktivt för dem som vill följa all sommarens sport live från TV-soffan. Erbjudandet är tillgängligt under en begränsad tid, så det rekommenderas att besöka TVsporten.nu för mer information och för att ta del av erbjudandet.

För de senaste uppdateringarna om Serie A:s sändningsrättigheter och andra sportnyheter, håll dig uppdaterad via Tvsporten.nu. Detta ger dig den senaste informationen om var du kan följa dina favoritlag och spelare i framtiden.