UFC Vegas 84 - Fight Card, Tider och Program

UFC Vegas 84 - Fight Card, Tider och Program

UFC:s första evenemang för året närmar sig, och trots att det inte är en pay-per-view ser uppsättning med fighter mycket spännande ut!

UFC Vegas 84 äger rum den 14 januari på Apex Center i Las Vegas och är en del av "UFC Fight Night"-evenemangen, som blir allt populärare trots att de har färre rankade fighters än UFC:s PPV-evenemang.

Detta Fight Card är fullspäckat med fantastiska matcher, men huvudfighten är verkligen den som sticker ut, där den rankade 3:e-rankade, Magomed Ankalaev, går upp emot den 7:e-rankade, Johnny Walker. Vinnaren har chans på en titelfight och ett möte med den regerande mästaren Alex Periera om lätt tungviktstiteln.


När är UFC Vegas 84?

UFC Vegas 84 äger rum den 14 januari och sändningen börjar 01:00 svensk tid.

Var är UFC Vegas 84?

UFC Vegas 84, liksom varje "Fight Night"-evenemang, äger rum på Apex Center i Las Vegas, Nevada.

UFC Vegas 84 på TV och Stream

Alla UFC Fight Night-evenemang kan streamas via UFC Fight Pass, där du har två alternativ: en årlig prenumeration eller ett månadspass. Båda alternativen ger dig tillgång till alla Prelims och Early Prelims.

🥊 Kommande UFC-Galor på TV

För den som inte önskar se UFC Vegas 84 med UFC Fight Pass finns även Viaplay att tillgå. Med Viaplay får du tillgång till det mesta och bästa från UFC-säsongen, däribland UFC Vegas 84.

För mer information om var du kan titta på UFC eller information om framtida events rekommenderar vi dig att kolla in vår UFC-tablå.


UFC Vegas 84 Main Card:

Magomed Ankalaev vs. Johnny Walker (Lätt Tungvikt)

De två lätta tungviktarna har mötts en gång tidigare, under UFC 294, i en match som slutade oavgjort efter ett olagligt knä av Ankalaev. Innan denna olyckliga händelse samlade båda fighters på sig imponerande vinster i divisionen, något som kan ge vinnaren av detta huvudevenemang möjligheten att möta Alex Pereira om bältet.

Matheus Nicolau vs. Manel Kape (Flugvikt)

I denna spännande match får vi se två av de högst rankade flugviktarna mötas om en chans att utmana om titeln. Trots en förlust under 2023 har Nicolau en imponerande meritlista de senaste åren, med en ihållande vinstsvit under hela 2021 och 2022. Den 6:e-rankade, Manel Kape,  fick med sig en seger från UFC 293. Han är en spännande fighter men har haft många problem med att få matcher sedan han anslöt till UFC under 2020, något som gör detta till ett av de första riktiga testerna för den portugisiska fightern.

Jim Miller vs. Gabriel Benitez (Lättvikt)

Jim Miller är en mycket erfaren fighter som kommer från en vinst senast mot Jesse Butler. Hans motståndare, Gabriel Benitez, är en fighter med många ronder i bagaget. Mexikanen har haft en svår resa i UFC, vilket ledde till en längre frånvaro efter hans senaste match 2022.

Ricky Simón vs. Mario Bautista (Bantamvikt)

Den 13:e-rankade, Ricky Simons, är en riktigt spännande UFC-talang, som innan sin tid i organisationen var mästare i Legacy Fighting Alliance i bantamvikt. Mario Bautista har en vinstsvit på fem matcher, och en seger mot Ricky Simon kommer säkert att lyfta honom till att bli en rankad fighter.

Phil Hawes vs. Brunno Ferreira (Mellanvikt)

Phil Hawes förlorade sina två senaste matcher i UFC, vilket gör detta till en måstematch för att säkra sin plats i UFC. Brunno Ferreira har bara gått två fighter i UFC men med ett facit som lyder 10-1-0 är han en spännande talang som ännu inte har förlorat i organisationen.


Prelims:

  • Andrei Arlovski vs. Waldo Cortes-Acosta (Tungvikt)
  • Matthew Semelsberger vs. Preston Parsons (Weltervikt)
  • Marcus McGhee vs. Gaston Bolanos (Bantamvikt)
  • Farid Basharat vs. Taylor Lapilus (Bantamvikt)
  • Westin Wilson vs. Jean Silva (Fjädervikt)
  • Nikolas Motta vs. Tom Nolan (Lättvikt)
  • Joshua Van vs. Felipe Bunes (Flugvikt)

Redaktör: Joel Fredmark