Fotbolls-VM Dam på TV - Kommande Sändningar

Spelschema och TV tider för Fotbolls-VM Damer 2023

Se hela spelschemat för live-matcher i Damernas Fotbolls-VM 2023 på TV & stream idag, ikväll, imorgon, i helgen, under veckan och i framtiden - Datum, tider och TV-kanaler

Det finns inga sändningar för Fotbolls-VM Dam, vänligen besök tvsporten.nu för att se alla sändningar.

sön 21 juli 2024

info

Det här är Fotbolls-VM 2023 för damer:

  • Värdnationer: Australien/Nya Zeeland
  • Speldatum: 20 juli - 20 augusti
  • Antal deltagande nationer: 32 nationer (6 olika kontinenter)
  • Finalarena: Stadium Australia, Sydney

Fotbolls-VM för damer är världsmästerskapet där världens bästa fotbollsnationer tävlar om att titulera sig som världens bästa fotbollslag. Turneringen hålls var fjärde år och för att ta sig till världsmästerskapet behöver varje nation kvala sig in i turneringen.

Gör dig redo för sommarens stora fotbollsfest när Dam-VM 2023 i fotboll stundar! Kolla in TV-tablån för det kommande världsmästerskapet ovan och få den senaste informationen om spelschema, TV-tider, kanaler och sändande streamingtjänster. Här får du all information du behöver för att kunna följa dam-VM 2023 live via TV och streaming. Bänka dig och gör dig redo för den mest prestigefyllda fotbollsturneringen för damer som denna sommar går av stapeln i Australien och Nya Zeeland.

Se Dam-VM 2023 i fotboll på TV och stream


Gå inte miste om en sekund av sommarens Dam-VM i fotboll där världens bästa nationer, inklusive de regerande världsmästarna, USA, Tyskland, Frankrike och England ska göra upp om titeln. Värdnationerna Australien och Nya Zeeland kommer även dem att försöka göra avtryck i den största av fotbollsturneringar på damsidan.

Följ anvisningarna som finns angivna i tablån ovan och var med från start när mästerskapet rullar igång. I Sverige kommer samtliga matcher att livesändas på Viaplay och Viasats kanaler. Du kommer kunna följa matcherna på TV eller via din mobil och surfplatta. Ladda ner Viaplay-appen och få full tillgång till samtliga matcher samt alla studiosändningar som ramar in alla händelser, både före och efter match.

Säkerställ att du markerar Dam-VM 2023 i fotboll som favorit genom att scrolla längst upp på denna sida och markera stjärnsymbolen. Dam-VM 2023 kommer då att dyka upp bland dina favoritturneringar vilket gör att du snabbare får en överblick över kommande matcher och vart du kan se dessa på TV och stream. Om du använder Tvsporten.nu via appen i din mobil så kommer samtliga markerade favoritligor att visas i en separat TV-tablå under fliken ‘’Favoriter’’.

Damlandslaget på TV


Samtliga matcher med det svenskan damlandslaget kommer att sändas på TV och stream under sommarens VM. Se till att du kikar in på Tvsporten.nu med jämna mellanrum för att inte gå miste om någon utav de kommande matcherna med det svenska damlandslaget.

Sveriges damlandslag är flitigt återkommande på TV och det är inte bara matcherna under VM 2023 som kommer att sändas live. Även träningsmatcher inför mästerskapet kommer att TV-sändas för den svenska publiken så att du kan följa uppladdningen hela vägen.

Vilka nationer spelar Dam-VM 2023 i fotboll?


Följande nationer har kvalificerat sig för Dam-VM 2023: Asian Football Confederation (AFC)
Australien (värdnation)
Kina
Japan
Filippinerna
Sydkorea
Vietnam
Confederation of African Football (CAF)
Marocko
Nigeria
Sydafrika
Zambia
Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football (CONCACAF)
Kanada
Costa Rica
Jamaica
Panama
USA
Haiti
South American Football Confederation (CONMEBOL)
Argentina
Brasilien
Colombia
Oceania Football Confederation (OFC)
Nya Zeeland (värdnation)
Union of European Football Associations (UEFA)
Danmark
England
Frankrike
Tyskland
Italien
Nederländerna
Portugal
Norge
Irland
Spanien
Sverige
Schweiz

Världsmästerskapet kommer att inkludera 32 nationer vilket är en utökning från de 24 nationer som deltog i det föregående världsmästerskapet. USA, som även är regerande världsmästare, är favoriter till att vinna turneringen sett till oddsen på förhand. USA har vunnit turneringen vid fyra tillfällen och slutat som silvermedaljörer två gånger. Andra lag som är värda att hålla utkik efter och som kommer utmana USA om guldet är Tyskland, Frankrike och England som alla har stått för starka prestationer under de senaste årens tävlingar och matcher. Australien och Nya Zeeland ska även dem tas på allvar då fördelen av att spela på hemmaplan inte ska underskattas.

Alla Grupper - Fotbolls-VM Dam 2023


Lagen delas in i 8 grupper med 4 lag i respektive grupp, där de två bäst placerade lagen efter avslutat gruppspel avancerar till slutspelet. Inför lottning, som hölls den 22 oktober 2022, delades de kvalificerade nationerna upp i fyra olika grupper baserat på deras FIFA-ranking. Grupp 1 innehåll alla topprankade nationer samt de båda värdnationerna, Australien och Nya Zeeland. Bortsett från nationerna tillhörande UEFA så kan inte två nationer från samma konfederation lottas in i samma grupp.
Grupp A: Nya Zeeland, Norge, Filippinerna, Schweiz
Grupp B: Australien, Irland, Nigeria, Kanada
Grupp C: Spanien, Costa Rica, Zambia, Japan
Grupp D: England, Haiti, Danmark, Kina
Grupp E: USA, Nederländerna, Vietnam, Portugal
Grupp F: Frankrike, Jamaica, Brasilien, Panama
Grupp G: Sverige, Sydafrika, Italien, Argentina
Grupp H: Tyskland, Marocko, Colombia, Sydkorea

Alla lag i respektive grupp möter varandra en gång och i de fall som två eller fler lag hamnar på samma poäng efter avslutat gruppspel så avgörs slutplacering efter följande kriterier: (I) Poäng, (II) Målskillnad, (III) Gjorda mål.

Arenor och spelstäder - Fotbolls-VM Dam 2023


Turneringen kommer att spelas över 12 olika arenor i Australien och Nya Zeeland. Finalen kommer arrangeras på Stadium Australia som rymmer mer än 100 000 åskådare. Arrangören av mästerskapet har utlovat en fotbollsfest under den månad som turneringen pågår med en rad olika aktiviteter och event planerade i samband med matcherna.
Australien: Stadium Australia, Sydney Football Stadium, Lang Park, Melbourne Rectangular Stadium, Perth Rectangular Stadium, Hindmarsh Stadium
Nya Zeeland: Eden Park, Wellington Regional Stadium, Forsyth Barr Stadium, Waikato Stadium

64 matcher kommer att spelas under sommarens mästerskap, uppdelat mellan värdländerna Australien och Nya Zeeland. I Australien kommer 5 städer och 6 arenor att användas medan Nya Zeeland bidrar med 4 utvalda arenor. Världsmästerskapet för damer är utspritt över större delen av både Australien och Nya Zeeland, från Perth i väst till Brisbane i öst och från Auckland i norr till Dunedin i syd.

Stadium Australia, Sydney, den största arenan som används under turneringen, kommer stå som spelplats för finalen den 20 augusti. Arenan, som till vardags rymmer över 100 000 åskådare, kommer välkomna 83 000 supportrar att bevittna turneringens upplösning. Stadium Australia är en multifunktion-arena som används till både cricket, fotboll och rugby. Det är den största arena som någonsin byggts inför ett Olympiskt Spel då den färdigställdes inför OS 2000, då med plats för 115 000 åskådare.

Grupp A, Grupp C, Grupp E och Grupp G kommer spela sina matcher i Nya Zeeland under gruppspelsfasen. Både Australien och Nya Zeeland kommer stå som värd för matcher under de följande utslagsfaserna medan Australien kommer vara värd för både bronsmatchen samt finalen.

När spelas Dam-VM 2023?


Dam-VM 2023 i fotboll spelas mellan den 20 juli och 20 augusti. Under en månads tid kommer du att kunna följa de bästa damlandslagen när de gör upp om den mest prestigefyllda trofén.

Vilka lag möter Sverige i Dam-VM 2023?


Det svenska damlandslaget kommer spela mot Argentina, Italien och Sydafrika i Grupp G under sommarens VM-slutspel. Tre tuffa matcher men där Sverige ses som en av favoriterna till att avancera från gruppspelet. Vilka lag som väntar i en eventuell kvartsfinal återstår att se.

Vart spelas Dam-VM 2023?


Dam-VM 2023 i fotboll kommer spelas i Australien och Nya Zeeland. Båda värdnationerna är direktkvalificerade till sommarens mästerskap i kraft av värdnation. 10 stycken arenor kommer att användas under fotbolls-VM 2023, 6 i Australien och 4 i Nya Zeeland.

Vem vann Dam-VM 2019?


USA vann Dam-VM 2019 efter att ha slagit Nederländerna i finalen med 2-0. Målskyttar i matchen blev Rapinoe och Lavelle. Matchen sågs av totalt 260 miljoner TV-tittare världen över vilket var ett nytt rekord för turneringen. Det svenska damlandslaget tog hem bronset efter att ha vunnit över England i matchen om tredjepriset.