Allt du behöver veta om UFC 300- Fighters, Hålltider och Sändningsinformation

Allt du behöver veta om UFC 300- Fighters, Hålltider och Sändningsinformation

UFC ser alltid till att gå all-in när det gäller jubileumsgalor och UFC 300 är inget undantag. Under denna gala kommer vi få se stora namn i nästan varje match samt tre olika bälten på spel, varav en om BMF-titeln, något som alltid ger fansen en underhållande fight.


Betyg (4.5/5)
Viaplay
Rättigheter: UFC, Fighting
Pris: 399 kr / mån

Vägen fram till UFC 300

UFC 300 har dock inte varit helt enkel för UFC att få ihop. Det var under en lång tid oklart vilka som skulle delta i main-eventet och det spekulerades vilt bland UFC-fans om vilka som var värdiga att stå i centrum under en kväll som denna. UFC-legenden Jon Jones blev erbjuden en fight mot den nuvarande interimmästaren i tungvikt, Tom Aspinall, men tackade nej då han fortfarande är skadad sen hösten 2023.
McGregors namn kommer alltid på tal när det vankas stora evenemang men denna gång var det inte rimligt med tanke på irländarens benskada som måste läka till sommaren när det ser ut som att hans fight mot Michael Chandler ska äga rum.


UFC 300 på TV och stream

Viaplay sänder live från samtliga UFC-event, alltid med intressanta och kunniga experter. Om du önskar att följa UFC live är det bästa sättet att använda Viaplays plattformar som finns tillgängligt i din mobil, dator eller direkt via TV:n.

UFC livestreamar även sina event och erbjuder både en Pay-Per-View modell (PPV) där man betalar för att se ett specifikt event samt en prenumeration vid namn UFC Fight Pass som ger dig tillgång till alla kommande galor.

Missa inte fighting i världsklass! Håll dig uppdaterad genom att besöka vår pricksäkra TV-guide om UFC.


Var utspelar sig UFC 300?

T-Mobile Arena, Las Vegas, Nevada

När är UFC 300:

UFC 300 äger rum den 14 april och prelims drar igång kl 03:00 svensk tid.


Matchkortet för UFC 300:

  • Alex Pereira (C) vs Jamal Hill #1 (Lätt-Tungvikt, Titelmatch)

Alex Pereira gjorde succé direkt när han kom till UFC 2021 och efter bara tre vinster i organisationen fick brasilianen en chans att slåss om titeln med sin kickboxnings rival, Israel Adesanya. De två hade haft två kickboxningsmatcher mot varandra tidigare och Pereira lämnade ringen som vinnare båda gångerna. Pereira chockade hela världen när han lyckades besegra Adesanya återigen och fick bältet som mellanviktsmästare. De två kom att mötas en gång till fyra månader senare i ett efterlängtat returmöte och denna gång vann Adesanya med ett spektakulärt avslut.

Alex Pereira bestämde sig att gå upp en viktklass efter förlusten och efter sin fight mot Jiri Prochazka blev han mästare igen men denna gång i lätttungvikt. I detta mainevent ställs den nya mästaren mot Jamahal Hill som även han har nått fram till bältet även om han aldrig försvarade titeln. Hill har inte haft en professionell fight sedan januari 2023 när han besegrade den före detta lätttungviktsmästaren Glover Teixeira. Jamahal Hill har vunnit fyra fighter i rad och med sju vinster via knockout i UFC är han definitivt ett hot för Pereira.

  • Zhang Weili (C) vs Yan Xiaonan #1 (Stråvikt, Titelmatch)

Zhang Weili nådde först stråviktbältet när hon besegrade Jessica Andrade via knockout i en match som ägde rum 2019. Weili hann dock bara försvara titeln en gång innan hon förlorade mot Rose Namajunas 2020. Efter detta kom ett returmöte som Namajunas återigen vann men trots detta tog det inte lång tid innan Weili skulle få utmana om bältet igen. Zhang Weila fick ännu ett försök att nå bältet 2022 men denna gång var det mot Carla Esparza. Detta blev matchen som gjorde Weila till stråviktsmästare igen och denna match mot Yan Xiaonan blir hennes andra fight där hon försvarar titeln. Xiaonan är även hon en kinesisk fighter med 17 vinster och 3 förluster. Hon vann sina 6 första matcher i UFC men har förlorat två av sina fem senaste varav en var mot den före detta stråviktsmästaren, Carla Esparza.

  • Justin Gaethje #2 vs Max Holloway #1 (BMF Titelmatch)

Med tanke på dessa fighters kampsportstil förväntar sig många MMA entusiaster att detta kommer bli en väldigt underhållande match om BMF bältet. Justin “Highlight” Gaethjes senaste match var mot stjärnan Dustin Poirier som trots väldigt bra boxning och stående fighting förlorade på knockout efter en fantastiskt utförd huvudspark av Justin Gaethje i matchens andra rond. Max Holloway är en otroligt duktig boxare och med fantastiskt fotarbete är han alltid en fröjd att titta på. Trots detta har Holloway haft det tufft i fjädervikt där kanske den bästa någonsin i viktklassen, Alexander Volkanovski regerar. Denna fight är i lättvikt men påverkar inte rankningarna då det är en BMF match.

  • Charles Oliveira #1 vs Arman Tsarukyan #4 (Lättvikt)

UFCs VD, Dana White har talat öppet om att denna match är avgörande för vem som kommer få utmana den regerande mästaren, Islam Makhachev om lättviksbältet härnäst. Arman Tsarukyan har vunnit sina tre senaste matcher varav två avslutades på TKO, något som har hjälpt den armeniska fightern att bygga upp sitt namn. Under UFC 300 möter han en av MMA-världens bästa brasilianska jiu jitsu utövare när han ställs mot Charles Oliveira i en lättvikts match där viktklassens #1 ranking står på spel. Charles Oliveira vann sin senaste match mot Beneil Dariush och trots att han han vunnit över nästintill alla rankade fighters i divisionen så förlorade han i sin förra titelmatch mot viktklassens mästare, Islam Makhachev, någon som brasilianen garanterat ser fram emot att få möta igen.

  • Jiri Prochazka #2 vs Aleksandar Rakic #5 (Lätt tungvikt)

Detta är en fight som extremt många fans ser fram emot och inte utan anledning. Innan Jiri Prochazka förlorade mot den nuvarande mästaren i lätttungvikt, Alex Pereira var han obesegrad i hela 14 matcher, varav tre ägde rum i UFC. Prochazka nådde bältet i juni 2022 när han vann titelmatchen mot Glover Teixeira och efter att ha tappat guldet strävar han nu efter att bevisa sig värdig ett returmöte med Pereira. Aleksandar Rakic har endast förlorat två av sina åtta matcher sedan han blev kontraktskriven med UFC i 2017. Om Rakic skulle vinna denna matchen är det inte omöjligt att den serbiska fightern kommer få utmana Alex Pereira om bältet inom en snar framtid.

  • Calvin Kattar #8 vs Aljamain Sterling #1 (Fjädervikt)

Den före detta batamviktsmästaren, Aljamain Sterling, har gått upp en viktklass efter att ha förlorat bältet mot “Suga” Sean O'Malley i augusti 2023. Sterling möter nu Calvin Kattar, en fighter som har haft det tufft på senaste, med bara två vinster i sina fem senaste matcher.

  • Cody Brundage vs Bo Nickal (Mellanvikt)

Den nu super hajpade brottaren Bo Nickal gjorde sin UFC debut i mars 2024 efter att ha blivit erbjuden ett kontrakt på via Dana Whites contenter series. Nickal är obesegrad i MMA med fem professionella matcher i bagaget och med dominanta vinster och en fenomenal marknadsföring av sig själv har han snabbt blivit ett stort namn med matcher som lockar många fans. Cody Brundage är en mer erfaren än Nickel med 15 professionella matcher i MMA. Brundage har även han en bakgrund inom brottning vilket kommer göra denna match till en mycket intressant prövning för Nickel.

  • Holly Holm #5 vs Kayla Harrison (Bantamvikt)

Holly Holm är en veteran i UFC och är mest känd för sin chock-vinst över legenden Ronda Rousey som ägde rum 2015. Denna vinst gav Holm batanamviktsbältet men det varade tyvärr inte länge då hon förlorade mot Miesha Tate i matchen efter bragden. Efter detta har hon haft det tuffare i divisionen och förlorat två titelmatcher mot Cris Cyborg och Amanda Nunes. Holm är nu 42 år gammal och med drömmen om att nå fram till bältet igen är detta en match hon måste vinna. Kayla Harrison är nyligen kontraktskriven i UFC och kommer från organisationen PFL där hon på 17 matcher nådde 16 vinster, ett cv som väckte UFC och Dana Whites uppmärksamhet. Då detta är Harrisons första professionella match i UFC har hon verkligen mycket att bevisa. Denna fight är mycket intressant då bägge kvinnor har mycket press på sig men av helt olika anledningar.

  • Sodiq Yussuf vs Diego Lopes (Fjädervikt)

Denna fjädervikt match är väldigt intressant då bägge fighters har potential för att bli rankade inom en snar framtid. Sodiq Yossuf förlorade sin senaste match mot den erfarna taekwondo-mästaren, Edson Barboza. När UFC kontrakt skrev Yussuf under 2018 lyckades nigerianen vinna fem matcher i rad innan hans första förlust kom mot Arnold Allen i april 2021. Diego Lopes har vunnit fyra av sina fem senaste matcher, varav tre är under UFC taket och är en fantastisk brasiliansk Jiu Jitsu talang som har mycket att bevisa i organisationen.

  • Jessica Andrade #4 vs Marina Rodriguez #6 (Stråvikt)

Jessica Andrades senaste matcher har varit tuffa och brasilianskan har endast vunnit två av sina fem senaste fighter och om hon inte lyckas vinna denna kan hennes kontrakt stå på spel, något som bör motivera henne att ge fansen och UFC en spektakulär match. Marina Rodriguez vann sin senaste match men förlorade två innan det, vilket sätter henne i samma sits som Andrade då hon måste prestera i denna fight.

  • Jim Miller vs Bobby Green #14 (Lättvikt)

Under eventet kommer lättvikts- veteranen Jim Miller bli historisk när han i och med sin match mot Bobby Green blir den första fightern i UFC som deltar i sin tredje jubileumsgala. Miller mötte Mac Danzig på prelim kortet för UFC 100 år 2009 och Takanori Gomi på UFC 200 kortet 2016. Veteranen vann båda dessa matcher och många fans hoppas på att få se honom vinna återigen på detta kort, i en match som kanske blir 40 åringens sista. Veteranens motståndare, Bobby Green, blev ett fenomen när jag besegrade Tony Ferguson under 2023. Green förlorade dock sin senaste match mot Jalin Turner den 3 december 2023.

  • Deiveson Figueiredo #8 vs Cody Garbrandt (Bantamvikt)

I denna match går två före detta mästare i olika viktklasser till mötes. Cody Garbrandt vann titeln som bantamviktmästare efter att han besegrade Dominick Cruz 2016. Innan dett hade Cruz totaldominerat divisionen och hållit sig fast med bältet i sex hela år. Efter detta kom det tuffare tider för Garbrandt och han förlorade bältet mot TJ Dillashaw. Den före detta bantamviktsmästaren har dock vunnit sina två senaste matcher och är likt 2016 en av supportrarnas favorit på grund av sin aggressiva och explosiva fightingstil. Deiveson Figueiredo har även nått fram till det prestigefulla UFC bältet men i flugvikt. Figueiredo vann bältet i 2020 efter ett spektakulärt avslut på Joseph Benavidez och efter att ha försvarat titeln i två matcher var det dags att möta Brendon Moreno. Den första Moreno matchen slutade som oavgjord och därav blev det ett returmöte. Detta returmöte blev till ytterligare två till och efter fyra matcher stod det klart att Moreno var flugviktsmästare, något som motiverat Figueiredo att gå upp i vikt och tävla i bantamvikt istället.


Redaktör: Joel Fredmark