Då Släpps Spelschemat för Premier League 23/24 - Bekräftat Datum

Då Släpps Spelschemat för Premier League 23/24 - Bekräftat Datum

Pulsen har knappt hunnit gå ner sedan säsongsavslutningen av Premier League säsongen 22/23 förens det officiella datumet har tillkännagetts då nästa säsongs spelschema släpps. Markera den 15 juni i kalendern då detta är dagen då Premier League avslöjar samtliga matcher och avsparkstider som väntar under den kommande hösten och våren. Det är dags att ladda upp inför ännu en sprakande upplaga av världens bäst fotbollsliga!

➡️ PREMIER LEAGUE SPELSCHEMA 23/24

Blickar Fram mot en ny Säsong: Premier League 2023/24

Medan krutröken knappt lagt sig från Manchester Citys segerfirande så är det redan dags för släppet av nästa säsongs spelschema. Redan nu kan vi börja fundera över vilka datum man har att se fram emot lite extra under hösten. När spelas första Londonderbyt? När möts de båda Manchesterklubbarna? När kan möjligen nästa säsongs titelstrid avgöras? En sak är i alla fall säker, Premier League misslyckas aldrig med att leverera spännande matcher, och den kommande säsongen är inget undantag. Kampen om den mest prestigefyllda ligatiteln, intensiva rivaliteter och fängslande matcher väntar när vi återigen sparkar igång fotbollen på de brittiska öarna i augusti.

Premier League Spelschemat 2023/24

För att säkerställa att du inte missar en enda match, mål eller ögonblick av den kommande Premier League-säsongen så rekommenderar vi dig att hålla utkik på Tvsporten.nu. TV- och streaming-tablån kommer att vara din främsta källa för all information du behöver kring hur du ser alla matcherna live på TV och stream. Håll dig uppdaterad kring sena ändringar eller inställda matcher genom att använda Tvsporten.nu, antingen via webben eller genom att ladda ner appen från AppStore eller Google Play.

Fredag 11 Augusti 2023
20:00 Burnley v Man City

Lördag 12 Augusti 2023
12:30 Arsenal v Nott'm Forest
AFC Bournemouth v West Ham
Brighton v Luton Town
Everton v Fulham
Sheff Utd v Crystal Palace
17:30 Newcastle v Aston Villa

Söndag 13 Augusti 2023
14:00 Brentford v Spurs
16:30 Chelsea v Liverpool

Måndag 14 Augusti 2023
20:00 Man Utd v Wolves

Lördag 19 Augusti 2023
Aston Villa v Everton
Crystal Palace v Arsenal
Fulham v Brentford
Liverpool v AFC Bournemouth
Luton Town v Burnley
Man City v Newcastle
Nott'm Forest v Sheff Utd
Spurs v Man Utd
West Ham v Chelsea
Wolves v Brighton

Lördag 26 Augusti 2023
AFC Bournemouth v Spurs
Arsenal v Fulham
Brentford v Crystal Palace
Brighton v West Ham
Burnley v Aston Villa
Chelsea v Luton Town
Everton v Wolves
Man Utd v Nott'm Forest
Newcastle v Liverpool
Sheff Utd v Man City

Lördag 2 September 2023
Arsenal v Man Utd
Brentford v AFC Bournemouth
Brighton v Newcastle
Burnley v Spurs
Chelsea v Nott'm Forest
Crystal Palace v Wolves
Liverpool v Aston Villa
Luton Town v West Ham
Man City v Fulham
Sheff Utd v Everton

Lördag 16 September 2023
AFC Bournemouth v Chelsea
Aston Villa v Crystal Palace
Everton v Arsenal
Fulham v Luton Town
Man Utd v Brighton
Newcastle v Brentford
Nott'm Forest v Burnley
Spurs v Sheff Utd
West Ham v Man City
Wolves v Liverpool

Lördag 23 September 2023
Arsenal v Spurs
Brentford v Everton
Brighton v AFC Bournemouth
Burnley v Man Utd
Chelsea v Aston Villa
Crystal Palace v Fulham
Liverpool v West Ham
Luton Town v Wolves
Man City v Nott'm Forest
Sheff Utd v Newcastle

Titelutmanare för Premier League säsongen 2023/24

Kampen om den åtråvärda ligatiteln kommer utan tvekan att ställas på sin spets under den kommande säsongen, med flera lag som utmanare. De regerande mästarna Manchester City kommer med all säkerhet vara favoriterna till att vinna titeln även nästa säsong. Med en stjärnspäckad trupp och evigt motiverad Pep Guardiola vid sidan så kommer de  vara fast beslutna att försvara sin titel och visa sin dominans än en gång.

Liverpool Söker Upprättelse

Liverpool, med sin långa historia av framgång men desto tyngre fjolårssäsong, kommer vara angelägna om att återta sin position som det bästa laget i England. Under ledning Jürgen Klopp och med en stark anfallsuppställning bestående av Mohamed Salah, Coady Gakpo och Darwin Núñez, kommer Liverpool vara ett lag att räkna med. Lägg därtill ett antal förväntade nyförvärv under sommarens transferfönster och The Reds ska inte räknas bort från någon titelstrid.

Manchester United: Erik ten Hag på Jakt efter mer

Manchester United, under ledning av manager Erik ten Hag, kommer även dem att ha siktet inställt på ligatitlen nästa säsong. Med en stjärnfylld trupp där vi bland annat hittar världsklasspelare som Bruno Fernandes och Marcus Rashford har The Red Devils potential att utmana om topplaceringarna, något man visade redan under säsongen 22/23.

Kan Arsenal Befästa sin Plats i Toppen?

Andra lag att hålla ett extra öga på är förra säsongens titeljagande, och under långa stunder serieledande, Arsenal, ledda av den taktiskt skicklige Mikel Arteta. Med en talangfull trupp som blivit ännu ett år mer erfaret så finns goda chanser för The Gunners att vara med och slåss om topplaceringarna. Spelare som Martin Ødegaard och Bukayo Saka visade klart och tydligt förra säsongen att man är tillräckligt bra för att bära detta Arsenal till de högsta av höjder.

Sammanfattning

Med en stenhård konkurrens och ett antal spännande nyförvärv under sommaren så förväntas Premier League-säsongen 2023/24 bli en av de hetaste och kanske mest oförutsägbara hittills. Kampen om titeln kommer med all säkerhet pågå långt fram under slutomgångarna och vi kan knappt vänta på att få sparka igång säsongen 2023/24.