FA Community Shield - Tid, datum och sändningsinfo

FA Community Shield - Tid, datum och sändningsinfo

Det har blivit hög tid att sparka igång den engelska fotbollen på allvar och som vanligt är det FA Community Shield som är först ut. Manchester City, vinnare av både liga- och FA-titeln förra säsongen, ställs mot Arsenal som i kraft av sin andraplacering i ligan får en chans att bärga en tidig pokal på Wembley Stadium i London under söndagen.


➡️ SE MATCHEN HÄR


 • Avspark: Söndag 6/8, 17:00
 • Spelplats: Wembley Stadium, London
 • Vilka får spela FA Community Shield: Fjolårets vinnare av Premier League och FA-Cupen möts vanligen i FA Community Shield, men eftersom Manchester City vann båda tävlingarna blir det Arsenal i kraft av andraplats i ligan som får ena platsen.
 • Vart kan man se matchen: FA Community Shield sänds på Viaplay och V Sport Premium


Säsongens första titel ska delas ut

Trots matchens något mediokra dignitet så är det en titel som ska delas ut och båda lagen kommer med all säkerhet ta alla chanser de får att bygga något bra inför ligastarten en dryga vecka senare.

Det väntas ett utsålt Wembley vilket betyder dryga 90 000 supportrar på plats. Lagen kommer ifrån en kortare försäsong som mestadels bestått av längre resor och en chans för tränarna att lufta laget. På söndag är det för första gången skarpt läge och vi kan räkna med att få se någorlunda mer ordinarie lag på banan.


Ska något lag kunna rubba Manchester City?

Vi minns alla hur förra säsongen såg ut. Ett Manchester City som gick på total knock och hämtade hem nästintill samtliga pokaler som fanns tillgängliga. Som mästare av både ligan, Champions League och FA-Cupen kan man fråga sig om det finns någon mer motivation i det ljusblå lägret. Men med Pep Guardiola på bänken duger inget annat än seger och det lär bli tydligt även under den kommande säsongen.

Manchester Citys träningsmatcher:

 • Yokohama M. - Manchester City 3-5
 • Bayern München - Manchester City 1-2
 • Manchester City - Atletico Madrid 1-2

Två vinster och en förlust lyder facit från de tre träningsmatcher som Manchester City hunnit med att spela. Med såpass få matcher är det svårt att dra några slutsatser utan det mesta har handlat om att ge samtliga spelare speltid.

Trots en kort försäsong och att man kommer från en intensiv fjolårssäsong så gäller Manchester City som stora favoriter nästa säsong i samtliga turneringar, inklusive söndagens drabbning.


Arsenal med blandade resultat under försäsongen

Arsenal har hunnit med att spela ett antal fler träningsmatcher än söndagens motståndare. Efter två inledande kryss mot överkomligt motstånd, gjorde Arsenal resan över Atlanten för att ta sig an MLS All-Stars, Manchester United och FC Barcelona.

Den senaste matchen mot FC Barcelona lovade gott inför säsongsstarten och man hoppas säkerligen kunna visa upp liknande tendenser i spelet på söndag.

Arsenals träningsmatcher:

 • Arsenal - Watford 1-1
 • Nürnberg - Arsenal 1-1
 • MLS All-Stars - Arsenal 0-5
 • Arsenal - Manchester United 0-2
 • Arsenal - FC Barcelona 5-3