Fantasy Premier League: Vecka 18 - PL Spelschema, Viktiga Spelare och Transfers

Fantasy Premier League: Vecka 18 - PL Spelschema, Viktiga Spelare och Transfers

Efter några omskakande veckor i Premier League är världens största fotbollsliga äntligen tillbaka och alla fantasy-entusiaster hoppas på både mindre kort och skador på planen i den 18:e veckan av Premier League. I denna FPL-vecka finns det många intressanta spelare som kan bidra med viktiga poäng för ditt lag. Vi räknar med faktorer som motståndarlaget, poängsnitt och spelarens inflytande på spelet när vi ger dessa rekommendationer inför vecka 18 av Fantasy Premier League.


Viktiga Försvarare inför FPL v.18

Pedro Porro (5,4m)

Spurs möter Everton i Premier Leagues 18:e spelvecka och har ett bra spelschema framöver med Brighton och Bournemouth som motståndare. Everton har sett bättre ut i de senaste matcherna men deras största problem kvarstår, att komma fram till mål. Everton har varit svaga offensivt nästan hela säsongen och det är absolut inte otänkbart att de ser till att hålla nollan. Pedro Porro leder Tottenhams assistliga samt är en av de spelare i truppen som slår både frisparkar och hörnor, någonting som kommer att ge utdelning i form av poäng under Tottenhams kommande matcher.

Tottenham matcher på TV & Stream


Kieran Trippier (6,9m)

Nu är det garanterat dags att plocka in Newcastles poäng starka ytterback i truppen igen om man valde att sälja honom efter avstängningen. Kieran Trippier är en av Premier Leagues och kanske en av världens bästa ytterbackar just nu och med mycket tillit från Newcastles huvudtränare Eddie Howe får han lira i 90 minuter i princip varje match.

Trippier är Newcastles frisparksskytt och hörnläggare, någonting som har hjälpt honom att uppnå sina 7 assist denna säsong. Newcastle, med ett snitt på 2,1 gjorda mål per match möter denna vecka ett svagt Luton som kommer få det extremt tufft på alla fronter. Veckan efter är det Nottingham Forest som står för motståndet och med matcher som dessa är det fullt möjligt att Trippier håvar in ytterligare poäng för clean sheet.

Newcastle matcher på TV & Stream


Viktiga Mittfältare inför FPL v.18

Hueng- Min Son (9,6m)

Son är otroligt viktig för Tottenhams trupp och med 10 mål i bagaget är han nu trea i skytteligan. Spurs snittar 2,1 mål per match och Son är i princip involverad i allt offensivt som sker i laget, vilket pekar på att han kanske till och med är värd att få kaptensbindeln denna vecka. Tottenhams spelschema i Premier League är bra då man under v.19 möter Brighton och v.20 Bournemouth. Med Everton som veckans motståndare lär Hueng-Min Son ge fin utdelning trots den dyra prislappen.

Tottenham matcher på TV & Stream


Cole Palmer (5.6m)

Cole Palmer har visat sig vara extremt viktig i ett skakigt Chelsea och har under senaste månaden ett snitt på 5,2 poäng per match. Den redan etablerade start spelaren är involverad i både spelfördelningen på mittfältet och att följa med offensivt. Palmer har även blivit Chelseas nya straffskytt, något som har hjälpt honom att nå 6 mål på den korta tid han har spelat i Londonlaget. Chelsea möter Wolves denna vecka och därefter är det Crystal Palace och Luton som står på spelschemat. Alla dessa matcher är utan tvivel sådana som Cole Palmer kan få med sig fina poäng från.

Chelsea matcher på TV & Stream


Viktiga Anfallare inför FPL v.18

Solanke (6,7m)

Solanke har visat framfötterna i Bournemouth med 8 mål hittills i denna säsong. Bournemouth möter Nottingham Forest i v.18, ett lag som i snitt släpper in 1,8 mål per match och där en spelare som Solanke kan få mycket yta att göra poäng på. Han är involverad i både speluppbyggnaden och är på plats i straffområden vilket gör honom farlig på både assist- och målfronten.

Bournemouth matcher på TV & Stream


Ollie Watkins (8,6m)
Trots att han är dyr så är Ollie Watkins en spelare som alla förhoppningsvis har haft i laget under någon period denna säsong. Han ligger trea i Premier Leagues totala poängliga och med ett bra spelschema framöver kommer han göra sig värd prislappen. Aston Villa möter bottenlaget Sheffield United denna spelvecka, ett lag som i snitt släpper in 2,5 mål per match (mest i Premier League). I en match mot ett sådant lag finns det knappt en gräns för hur många poäng Ollie Watkins kan göra och därför är han lämplig att sätta kaptensbindeln på denna vecka.

Aston Villa matcher på TV & Stream


Redaktör: Joel Fredmark