Här är spelschemat inför EM 2024 | Tvsporten.nu

Här är spelschemat inför EM 2024

Fotbolls-EM 2024 kommer att äga rum i Tyskland från den 14 juni till den 14 juli och spänningen kommer med största sannolikhet att vara på topp under hela mästerskapet.

Turneringen innefattar 24 lag uppdelade i sex grupper, där de två bästa lagen från varje grupp samt de fyra bästa treorna går vidare till utslagsrundorna. Här är en översikt över spelschemat inför EM 2024:

 • Gruppspel: Börjar den 14 juni med Tyskland mot Skottland i München och avslutas den 26 juni.
 • Åttondelsfinaler: Börjar den 29 juni och avslutas den 2 juli.
 • Kvartsfinaler: Spelas den 5 och 6 juli.
 • Semifinaler: Spelas den 9 och 10 juli.
 • Final: Spelas den 14 juli i Berlin på Olympiastadion.

Betyg (4.5/5)
TV4 Play+ Sport
Rättigheter: Fotbolls-EM 2024, UEFA Champions League m.fl.
Pris: 199 kr / mån under Fotbolls-EM

Spelschema gruppspel EM 2024


Spelschema slutspel EM 2024

 • 29 juni
  18:00: Tvåa Grupp A - Tvåa Grupp B (Berlin)
  21:00: Etta Grupp A - Tvåa Grupp C (Dortmund)
 • 30 juni
  18:00: Vinnare Grupp C - Trea Grupp D/E/F (Gelsenkirchen)
  21:00: Vinnare Grupp B - Trea Grupp A/D/E/F (Köln)
 • 1 juli
  18:00: Tvåa Grupp D - Tvåa Grupp E (Düsseldorf)
  21:00: Vinnare Grupp F - Trea Grupp A/B/C (Frankfurt)
 • 2 juli
  18:00: Vinnare Grupp E - Trea Grupp A/B/C/D (München)
  21:00: Vinnare Grupp D - Tvåa Grupp F (Leipzig)
 • 5 juli
  18:00: Kvartsfinal 1 (Stuttgart)
  21:00: Kvartsfinal 2 (Hamburg)
 • 6 juli
  18:00: Kvartsfinal 3 (Düsseldorf)
  21:00: Kvartsfinal 4 (Berlin)
 • 9 juli
  21:00: Semifinal 1 (München)
 • 10 juli
  21:00: Semifinal 2 (Dortmund)
 • 14 juli
  21:00: Final (Berlin)

Spännande matcher att ha koll på

Än så länge vet vi bara vilka länder som kommer att mötas i gruppspelet, och här finns det några matcher som är extra spännande där stora giganter möter varandra:

Spanien - Kroatien, 15 juni 18:00

Spanien och Kroatien har genom åren bjudit på flera minnesvärda matcher. Spanien är kända för sin tekniska skicklighet, medan Kroatien ofta imponerar med sin taktiska flexibilitet och sitt starka mittfält. Det är en match där båda lagen försöker utmanövrera varandra med spelintelligens och kreativa spelupplägg. En match väl värd att kolla på helt enkelt!

Danmark - England, 20 juni 18:00

Denna match kan bli en av de mest laddade i turneringen, speciellt med tanke på deras senaste möte i EM 2020 där England vann i semifinalen. England kommer med ett lag fyllt av unga, dynamiska talanger medan Danmark har visat sig vara en svår nöt att knäcka med sin organiserade defensiv och förmåga att slå på snabba, effektiva kontringar.

Spanien - Italien, 20 juni 21:00

Detta är en match som många fotbollsfans kommer att se fram emot, med tanke på ländernas rika fotbollshistoria och senaste möten i stora turneringar. Båda lagen har starka sidor som kan göra detta till en av de mest spännande matcherna i gruppspelet.

Kroatien - Italien, 24 juni 21:00

Italien och Kroatien har båda en stark fotbollskultur och har genomgående visat upp högkvalitativa prestationer i internationella turneringar. Italien är starka defensivt med en förmåga att kontrollera spelets tempo, medan Kroatien blandar teknisk skicklighet med fysisk styrka på mittfältet. Detta är en match som kan avgöras på små detaljer, vilket gör det extra spännande.


Vilka nationer tar sig till slutspel?

När man blickar framåt mot slutspelen i EM 2024 kan spekulationerna börja kring vilka lag som potentiellt kan möta varandra i de avgörande matcherna. Baserat på lagen som kvalificerat sig, deras historiska prestationer och deras väg genom turneringen finns det några möjliga möten som står ut.

Om vi ser till de tidigare turneringarna och de nuvarande lagen kan vi förvänta oss att traditionellt starka lag som Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien kan ställas mot varandra i slutspelet.

Vi kan också se fram emot potentiella utmanare som Danmark och Kroatien, som har visat förmågan att skapa överraskningar i stora turneringar. Dessa lag kan möta favoriterna i en kvartsfinal eller semifinal, vilket skulle göra hela turneringen ännu mer spännande.

Även om det är svårt att förutspå exakt hur slutspelet i EM kommer att se ut, med tanke på fotbollens oförutsägbarhet, är det säkert att säga att EM 2024 kommer att bjuda på många spännande och minnesvärda matcher när de bästa lagen i Europa tävlar om kontinentens mest eftertraktade landslagstitel.


Följ EM 2024 med oss

Följ med oss på Tvsporten.nu genom hela turneringen! Vi ger dig alla hålltider och information om var du kan se varje match på TV och stream.