Inför Champions League-finalen | Lagnyheter, TV-info & Förhandstips

Real Madrid lade beslag på den sista finalplatsen i UEFA Champions League efter att mirakulöst vänt på tillställningen mot Manchester City med endast ett fåtal minuter kvar av returmötet. Den 25:e maj är det återigen dags för Real Madrid och Liverpool att mötas i vad som kommer bli en repris av 2018 års final i Kiev. Då stod Real Madrid slutligen som vinnare i en match som kommit att bli ihågkommen främst för Loris Karius blunder i mål. Kommer Liverpool få sin efterlängtade revansch mot Real Madrid eller kommer Los Blancos cementera sin plats som kungarna av Europa?

Se Champions League-finalen live hos CMORE och njut av säsongens absoluta höjdpunkt när Europas två bästa klubblag drabbar samman på Stade de France i Paris.

RISKFRITT SPEL VÄRT 800KR HOS SNABBARE!

Ta del av välkomstbonusen "Revanschen" hos Snabbare och få ett riskfritt första spel värt upp till 800 kr efter registrering. Bonuserbjudandet gäller alla nya spelare och finns att hämta via länken nedan.

HÄMTA DITT RISKFRIA SPEL HÄR

Vägen till finalen

Liverpool – För Liverpools del kommer årets Champions League-final bli deras tredje under den senaste femårsperioden, fler än något annat lag lyckats med under samma tid. Jürgen Klopp har transformerat detta lag till en extrem vinnarmaskin som inte tycks gå att stoppa. Efter en närmare titt på dagens trupp så är det svårt att argumentera för varför årets upplaga av Liverpool inte tillhör de allra bästa fotbollslagen vi någonsin sett.

Vägen till finalen började i Grupp D dit man lottades in tillsammans med AC Milan, Atletico Madrid och FC Porto. En tuff grupp som av flera experter och fans hölls som dödens grupp. Liverpool skulle dock tidigt visa att man inte tänkte låta något av de andra lagen lägga beslag på förstaplatsen i gruppen. Sex vinster av sex möjliga och full pott under gruppspelet gav en tidig fingervisning kring hur svårslagen denna upplaga av Liverpool är.

Inter, Benfica och slutligen Villarreal stod för motståndet i utslagsrundorna fram till finalen men ingen kan påstås ha skapat alltför stora huvudbry för Liverpool. Sist Liverpool befann sig i en Champions League-final var säsongen 2018/19 då man ställdes emot Tottenham i en match som man vann med 2-0 efter en kontrollerad tillställning och klubbens 6:e Champions League-titel var ett faktum.

LIVERPOOL ATT VINNA MATCHEN UNDER ORDINARIE TID 2.00

Gruppspel
Liverpool vs AC Milan 3-2
FC Porto vs Liverpool 1-5
Atletico Madrid vs Liverpool 2-3
Liverpool vs Atletico Madrid 2-0
Liverpool vs FC Porto 2-0
AC Milan vs Liverpool 1-2

Åttondelsfinal
Inter Milan vs Liverpool 0-2
Liverpool vs Inter Milan 0-1

Kvartsfinal
Benfica vs Liverpool 1-3
Liverpool vs Benfica 3-3

Semifinal
Liverpool vs Villarreal 2-0
Villarreal vs Liverpool 2-3

REAL MADRID – Som favoriter att gå vidare från Grupp B där man befann sig tillsammans med Inter Milan, Shakhtar och Sheriff Tiraspol så hade Real Madrid få problem med att lyckas med denna målsättning. Trots den chockerande förlusten mot Sheriff Tiraspol på Santiago Bernabeu i den första omgången så kunde Real Madrid relativt enkelt ta sig förbi de övriga lagen och boka en plats i åttondelsfinalen där PSG väntade.

I vad som pratades upp som en av säsongens hetaste matcher så tog PSG ett stadigt grepp om tillställningen när man fullständigt körde över Real Madrid hemma på Parc de Prince. Resultatet efter första mötet stannade förvisso endast vid 1–0 till fransoserna men ingen hade kunnat invända mot att segermarginalen nog skulle varit ett par mål större. Denna sköra ledning för PSG skulle visa sig bli deras fall då Real Madrid lyckades med bedriften att vända dubbelmötet hemma i Madrid vilket ledde dem vidare till avancemang och ett dubbelmöte med Chelsea.

Väl mot Londonklubben återupprepade sig historien då Real Madrid återigen med nöd och näppe tog sig vidare efter att nästan slarvat bort en säker 3-1 ledning från matchen på Stamford Bridge.

I semifinalen sedan väntade Manchester City, laget vars högsta målsättning inför säsongen var att vinna Champions League vilket man aldrig tidigare lyckats med. Det inledande mötet i Manchester dominerades av hemmalaget som mycket väl hade kunnat avgöra dubbelmötet om det inte vore för den sylvassa duon Benzema och Vinicius Jr. Matchen slutade 4–3 och känslan var att Real Madrid inte hade räknat bort drömmen om ännu en final. Efter 90 minuter fotboll på Santiago Bernabeu stod Manchester City fortfarande med en fot i finalen utan vetskapen om att hela tillställningen skullle vändas till Real Madrids fördel. Rodrygo, inbytt i den andra halvleken, lyckades hitta nätet två gånger inom loppet av bara några minuter under tilläggstid och addera sedan ett ytterligare mål för spanjorerna under förlängningen och säsongens återhämtning var ett faktum. Årets finalframträdande blir Real Madrids 17:e genom historien.

REAL MADRID ATT VINNA MATCHEN UNDER ORDINARIE TID 3.50

Gruppspel
Inter Milan vs Real Madrid 0-1
Real Madrid vs Sheriff Tiraspol 1-2
Shakhtar vs Real Madrid 0-5
Real Madrid vs Shakhtar 2-1
Sheriff Tiraspol vs Real Madrid 0-3
Real Madrid vs Inter Milan 2-0

Åttondelsfinal
PSG vs Real Madrid 1-0
Real Madrid vs PSG 3-1

Kvartsfinal
Chelsea vs Real Madrid 1-3
Real Madrid vs Chelsea 3-2 (3-1)

Semifinal
Manchester City vs Real Madrid 4-3
Real Madrid vs Manchester City 3-1 (2-1)

Speltips

Över 2.5 mål under fulltid 1.71
Liverpool att vinna under ordinarie tid 2.00
Liverpool gör mål i båda halvlekarna 2.75

Få upp till 2000 kr i välkomstbonus hos Snabbare

Påbörja uppladdningen inför den stundande Champions League-finalen med att besöka Snabbare där alla nya spelare just nu får ta del av ett exklusivt välkomsterbjudande värt upp till 2000 kronor. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto och genomföra en insättning av valfritt belopp. Snabbare dubblar sedan din insättning vilket ger dig upp till 2000 kronor extra att spela för på till exempel matchen mellan Liverpool och Real Madrid.

Vill du ha tips på bra spel inför den kommande finalen har vi en rad intressanta odds som går att hitta hos Snabbare. Oavsett på vilken sida du står på i finalen så kan vi förvänta oss en underhållande tillställning mellan två lag som visat på vägen fram till finalen att matchen inte är över förens domarens sätter pipan mot munnen. Vi tror på en svängig match med många mål och håller det inte som osannolikt att något utav lagen vinner matchen efter att ha legat i underläge.

Hämta din bonus här:

  1. Skapa ett konto hos Snabbare
  2. Genomför en insättning av valfritt belopp
  3. Snabbare dubblar din insättning upp till 2000 kr

Matchanalys

Real Madrid och Liverpool hör till de största och mest framgångsrika klubbarna i världen. Båda klubbarna har vunnit turneringen vid flertalet tillfällen och Liverpool så sent som 2019. Lagen hade två vitt skilda vägar fram till finalen där Liverpool var laget som under mer kontrollerade former avancerade fram, medan Real Madrid stod för både en, två och tre oförglömliga Champions League-ögonblick. Liverpool har på det stora hela imponerat med sin förmåga att vinna matcher samtidigt som man roterat laget. Bredden är något som förbättrats inför säsongen och med Diaz, Konate och en pånyttfödd Thiago så är alternativen många både i försvar och anfall.

Real Madrid har ställts mot svårast möjliga motstånd på vägen fram till finalen och har på något sätt lyckats sig ta förbi vart och ett av dessa hinder. Det har inte alltid sett övertygande ut och ibland laget snarare stavats Benzema än något annat. Känslan från vår sida är att dessa mirakulösa vändningar och ständigt överpresterande gentemot varenda xG-stats till slut kommer att slå tillbaka. PSG, Chelsea och Manchester City var alla nära och troligtvis förtjänta av att vinna över Real Madrid om det inte vore för de fåtal minuter under matcherna som Real Madrid blixtrade till. Att lyckas med denna överprestation sett till lagets utförande på planen under så lång tid är en bedrift men känslan är den att om Jürgen Klopp och Liverpool gör sin läxa ordentligt inför finalen så talar mycket för att det blir Liverpool som lyfter sin 7:e Champions League-titel den 28:e maj.

HITTA MER ODDS PÅ CHAMPIONS LEAGUE-FINALEN HÄR