Lista: Topp 10 Värvningar Premier League Säsongen 2022/23

Lista: Topp 10 Värvningar Premier League Säsongen 2022/23

En ny Premier League-säsong hägrar och förväntningarna är, som alltid, skyhöga. Flera av topplagen har förstärkt med intressanta namn under sommarfönstret och nu är frågan vi alla ställer oss om någon ska kunna utmana Manchester City och Liverpool? Vi ger er här de 10 mest spännande nyförvärven inför Premier League-säsongen 2022/23 och en indikation kring vilka spelare som är värda att hålla ett extra öga på.

10. Tyler Adams (£20 miljoner, RB Leipzig)

Stabil defensivt inriktad mittfältare från RB Leipzig i Bundesliga med rutin från spel i Champions League. Att en klubb av Leeds kaliber lyckas locka över Tyler Adams säger mycket om vilka löner som erbjuds i Premier League och det ska bli intressant att se om Adams är spelaren som kan stabilisera upp ett annars rörigt Leeds. Tyler Adams fysik och energiska spelstil känns som klippt och skuren för Leeds men frågan är om han får tillräckligt med hjälp från omgivningen att lyfta detta Leeds från föregående säsongs svaga tabellplacering.

9. Lisandro Martinez (£56.7 miljoner, Ajax)

Erik ten Haags före detta adept från Ajax, Lisandro Martinez, förväntas lösa den defensiva oredan som rådit hos Manchester United under flera år. Trots sin relativt korta längd så har Martinez vuxit fram som en av Eredivisies bästa försvarare och det är främst hans positionsspel och spel med boll som imponerar. Kan få problem med den fysiska biten i Premier League mot anfallare som inte sällan mäter flertalet centimeter längre än han själv.

8. Diego Carlos (£26 miljoner, Sevilla)

Aston Villa saknade en defensiv stabilitet föregående säsong och kanske är lösningen på detta just Diego Carlos från Sevilla. Carlos har ryktats till flera klubbar i Premier League, däribland Chelsea. Har en bra fysik men kan stå för ett par grova misstag per säsong vilket är något som Aston Villa knappast behöver fler av efter att ha genomlidit diverse fadäser förra säsongen. Kan bli en viktig kugge om han slipar bort misstagen.

7. Julian Alvarez (£14 miljoner, River Plate)

Manchester City gjorde klart med Alvarez redan i januari men lät argentinaren stanna hos River Plate på lån under våren. Nu är han i England och redo för kommande säsongen. Tros få spela en hel del trots Erling Haalands ankomst till laget. Gjorde mål i sin debut mot Liverpool i Community Shield och såg överlag intressant ut. Ersätter främst Gabriel Jesus, en spelare han har potential att överträffa.

6. Fabio Carvalho (£5 miljoner, Fulham)

Ansedd som en av världens mest lovande talanger och den mest lovande exporten från Portugal på länge. Fabio Carvalho är ett namn som kanske inte alla känner till väl men trots hans ringa ålder (19) så gjorde portugisen 10 mål och 8 assist i Championship. Fått mycket speltid under försäsongen och gjort det bra både på mittfältet och som en av tre anfallare. Kan mycket väl fortsätta sitt genombrott denna säsongen i Premier League.

5. Ivan Perisic (Kontraktslut, Inter)

En övergång som gjordes i början av sommaren och som fick de flesta att höja på ögonbrynen var Ivan Perisic flytt till Tottenham. Antonio Conte, tidigare tränare i Inter, var säkerligen en stor anledning till Perisic val att flytta till London och Tottenham.

En snabb och teknisk ytter som kommer bli ett fint tillskott till Tottenhams trupp. Med Son, Kulusevski och Kane redan på plats så ser Tottenhams anfallsuppsättning alltmer ut som en tydlig utmanare till topp 4. Att knyta till sig en spelare av Perisic kaliber gratis är det säkerligen en hel del toppklubbar runt om i Europa som är avundsjuka på.

4. Gabriel Jesus (£45 miljoner, Manchester City)

Att Arsenal var i behov av en riktig striker var ingen hemlighet och än större blev behovet när Alexandre Lacazette gick till Lyon under sommaren. Svaret på problemet blev Gabriel Jesus som ansluter från Manchester City där han får sägas aldrig fick, eller tog, chansen på riktigt. Kanske var Manchester City ett steg ovanför Jesus förmåga och att Arsenal är stället där han istället får både förtroende och möjlighet att blomma. Har öppnat försäsongen på ett imponerande sätt och känslan är god vad gäller Jesus chanser att bli Arsenals efterlängtade spjutspets under Arteta.

3. Kalidou Koulibaly (£33 miljoner, Napoli)

Med Christensen (FC Barcelona) och Rüdiger (Real Madrid) borta så var en förstärkning på mittbacksplatsen ett måste för Chelsea. Kalidou Koulibaly har varit ryktenas man under flera säsonger och det har snarare varit en fråga om när han ska lämna Napoli än om han kommer lämna. Nu blev det Chelsea för senegalesen som kommer passa perfekt in i den engelska fotbollen med sin fysiska förmåga och rutin.

Det är inte många spelare, ens i Premier League, som kommer vinna en duell mot Koulibaly i luften och detta kan mycket väl visa sig bli en värvning som kan göra skillnad för Chelsea denna säsong och ta dom närmare Liverpool och Manchester City i toppen.

2. Darwin Nunez (£85 miljoner, SL Benfica)

Transferfönstrets största övergångssumma stod Liverpool för när man gjorde klart med Benficas stjärnskott Darwin Nunez. En spelare som man ställdes mot två gånger om i fjolårets Champions League och som bland annat lyckades göra mål på Anfield.

Nunez är en otroligt atletisk spelare med både fart och längd. Målfarlig vart han än får bollen och borde passa bra in i Jürgen Klopps fotboll med ett högt tempo och snabba omställningar. Visade redan i Community Shield-matchen mot Manchester City vilka kvaliteter han besitter när han byttes in och noterades för ett mål. Med Nunez, Diaz och Salah har Liverpool ett anfall som absolut ska kunna matcha det man förlorade med Manés flytt till Bayern Munchen.

1. Erling Haaland (£51 miljoner, Borussia Dortmund)

Sommarens största transferbomb, möjligtvis med konkurrens från nummer två på listan, är Erling Haalands ankomst till de regerande ligamästarna. Norrmannen som är nyss 22 år fyllda har fullkomligt dominerat i Bundesliga där han under tre säsonger noterats för 62 ligamål.

Om Haaland är den pusselbit som Manchester City saknat i anfallet så kommer det bli oerhört svårt för de övriga lagen att stoppa Pep Guardiola från ännu en ligatitel. Det enda smolket i glädjebägaren får anses vara den något beskymersamma skadehistorik som Haaland kommer till Premier League med. Flera återkommande muskelskador är något borde oroa läkarteamet i Manchester City, inte minst med tanke på att City troligtvis kommer gå långt i samtliga turneringar man spelar denna säsong.