EM 2024 på TV och Stream | Tvsporten.nu

Så här följer du Fotbolls-EM 2024 på TV och Stream

Snart är det dags för årets stora fotbollsfest och du följer den bäst hemma från TV-soffan. Här går vi igenom var du ser Fotbolls-EM 2024 på TV och stream och allt du behöver veta om TV-sändningarna!


Mer inför EM 2024:


EM 2024 på TV

Fotbolls-EM 2024 är en av årets mest spännande händelser på sportkalendern, och med tanke på dess popularitet är det ingen överraskning att flera stora kanaler har säkrat rättigheterna att sända turneringen. SVT och TV4 är kanalerna i Sverige som kommer att sända turneringen. Båda dessa kanaler är kända för sitt omfattande sportinnehåll med engagerande förhands- och efterhandsanalyser och du kommer att kunna se allt gratis.


Betyg (4.5/5)
TV4 Play+ Sport
Rättigheter: Fotbolls-EM 2024, UEFA Champions League m.fl.
Pris: 199 kr / mån under Fotbolls-EM

Streama EM 2024

Vill du istället streama fotbolls-EM och kunna se matcherna oavsett var du befinner dig finns det också flera alternativ att välja mellan. TV4 Play+ är den ledande aktören inom streaming av fotbolls-EM 2024. Här får du en omfattande tillgång till matcherna under hela turneringen, expertanalyser och exklusivt innehåll som är anpassat för de mest hängivna fotbollsfansen. TV4 har inte bara livesändningar utan ger också möjligheten att se matcherna i efterhand, vilket är perfekt för dig som har missat en live-match eller önskar att återuppleva de mest spännande ögonblicken.


Välkända kommentatorer och studioexperter

Även om uppsättningen med kommentatorer och experter för EM 2024 inte är bekräftad kan vi redan nu spekula i vilka namn som kommer synas framför kamerand när matcherna väl sparkas igång. Både TV4 och SVT har ett brett utbud av kunniga experter att tillgå och nedan finns en lista med några utav namnen som vi förutsätter kommer få skärmtid under den månad som mästerskapet utspelar sig. Med både en studio och kommentatorer på plats finns det en hel positioner att fylla.

TV4:

 • Lasse Granqvist är en välkänd svensk sportkommentator känd för sina passionerade och minnesvärda fotbollskommentarer, särskilt under VM och EM.
 • Adam Pinthorp är en stark profil och expert inom främst spansk fotboll men kommenterar även de allra största turneringarna som till exempel UEFA Champions League.
 • Frida Nordstrand är känd för sitt arbete som sportjournalist och programledare, där hon ofta bevakar fotboll och intervjuar nyckelpersoner inom sporten.
 • Olof Lundh är en framstående svensk fotbollsjournalist och författare som är känd för sina djupgående analyser och intervjuer inom svensk och internationell fotboll.
 • Ali Reza är en erfaren sportjournalist på TV4 som har många sportrapporteringar i bagaget.
 • Ola Lidmark Eriksson är en känd fotbollsanalytiker som bidrar med sin expertis och passion för sporten.

SVT:

Liksom TV4, har SVT ännu inte bekräftat vilka namn deras EM-uppsättning av kommentatorer och experter kommer att bestå av. André Pops är ett av namnen som tippas få en ordenarie plats i rutan med sin rutin från tidigare stora mästerskap, detta tillsammans med kommentatorer som Chris Härenstam, Pelle Bäckman och Ola Bränholm. Expertkommentatorer förväntas bli Glenn Strömberg, Markus Johannesson och Frida Östberg. Dessutom kommer Daniel Nannskog, Jonas Eriksson, Therese Strömberg och Ola Toivonen mest troligt att medverka som experter i studion. Johan Kücükaslan och Rihaneh Rouhani är kandidater till reportrar på plats för att dagligen rapportera om turneringen.

 • André Pops är en populär programledare och sportjournalist som ofta är ansiktet utåt vid stora sportevenemang.
 • Chris Härenstam är en välrespekterad sportkommentator som med sin gedigna kunskap och passion har förgyllt många fotbollsmatcher för svenska tittare.
 • Pelle Bäckman har arbetat som kommentator och programledare, där han med sin entusiasm och kunskap bidragit till många fotbollssändningar.
 • Glenn Strömberg är en legendarisk svensk fotbollsspelare som efter sin aktiva karriär har gjort sig ett namn som fotbollsexpert och kommentator, känd för sina insiktsfulla analyser av både svensk och internationell fotboll.
 • Markus Johannesson är en före detta fotbollsspelare som nu arbetar som fotbollsexpert och kommentator, där han delar med sig av sin omfattande kunskap och erfarenheter från spelarkarriären.
 • Frida Östberg är en före detta svensk landslagsspelare i fotboll som övergått till en karriär som fotbollsexpert och kommentator.
 • Daniel Nannskog är en före detta professionell fotbollsspelare som sedan övergått till att vara en uppskattad fotbollsexpert och kommentator i TV.
 • Jonas Eriksson är en av Sveriges mest framstående fotbollsdomare som även efter sin aktiva karriär fortsatt påverka fotbollsvärlden genom sin expertis.
 • Therese Strömberg är känd för sitt arbete inom sportjournalistik, där hon ofta fokuserar på fotboll och bidrar med viktiga insikter och intervjuer.
 • Johan Kücükaslan är en välkänd som arbetar för SVT. Han är ofta reporter på plats under stora mästerskap, däribland VM 2022.
 • Rihaneh Rouhani är en journalist som brinner för fotboll och tidigare har bevakat stora evenemang såsom VM i Qatar.

Vi guidar dig till varje match

Här på Tvsporten.nu kan du enkelt se var varje match i fotbolls-EM 2024 sänds. Vi guidar dig genom fotbolls-EM så att du inte missar en sekund av den spännande turneringen.