Sändningsrättigheter 24/25: Champions League, Europa League & Conf. League

Sändningsrättigheter 24/25: Champions League, Europa League & Conf. League

Champions League är en av Sveriges mest sedda fotbollsturneringar med hängivna supportrar som vill se Europas främsta lag ställas mot varandra. Rättigheterna för att sända Champions League tenderar att byta ägare relativt ofta och inför säsongen 21/22 förlorade Viaplay rättigheterna efter att länge ha etablerat sig som plattformen för europeisk toppfotboll. Istället blev det TV4 som tog över rättigheterna och som har sänt turneringen sedan dess, fram tills nu.

TV- & Streamingrättigheter 2024/25:

  • UEFA Champions League: Nent & Viaplay
  • UEFA Europa League & Conference League: Disney+

Var sänds Champions League 2024/2025

Inför Champions League 2024/2025 byts sändningsrättigheternas ägare återigen och Viaplay tar tillbaka turneringen till sitt stall av livesport. Champions League kommer att vara en del av paketet Viaplay Total där du även får tillgång till bland annat Premier League och NHL. Viaplays kontrakt ser till att de äger rättigheterna till och med säsongen 2026/2027.


Betyg (4.5/5)
Viaplay
Rättigheter: Formel 1, UEFA Nations League mm.
Pris: Från 399 kr / mån

Vad kostar Viaplay Total?

Viaplay Total kostar 699 kronor i månaden och ger dig tillgång till hela Viaplays utbud, från filmer och serier till motorsport och fotboll.


Var sänds Europa League och Conference League 2024/2025

Europa League och Conference League är även dessa heta TV-rättigheter då de innehar plats nummer två och tre på listan över Europas största klubblagsturneringar. I dessa turneringar ser vi emellanåt även svenska lag. Malmö FF gick till exempel sig vidare från kvalet och in i Europa Leagues gruppspel säsongen 2022/23.

Både Europa League och Conference League har sedan 2021 sänts på Viaplays plattformar men inför den kommande säsongen har en ny spelare gett sig in i matchen. Det är nämligen Disney+ som har tagit över rättigheterna för dessa två Europaturneringar. Likt rättigheterna för Champions League sträcker sig dessa till och med säsongen 2026/2027.

Det är fortfarande oklart vilka som kommer att synas i studiosändningar och kommentatorsbåset under dessa livesändningar men Disney+ förväntas släppa mer info gällande detta framöver.

Utbudet hos Disney+

Disney+ har gått ut och sagt att fotbollen kommer sändas via deras standardpaket och att de ej kommer att införa en ny form av sportabonnemang med resonemanget att sporten ska vara tillgänglig för alla.


Hur håller jag koll på kommande sändningar?

Information om alla sändningar från Europas största turneringar hittar du som vanligt på Tvsporten.nu där vi alltid sammanställer en komplett guide för dig som inte vill missa fotboll i världsklass.


Redaktör: Joel Fredmark