Se Malmö FF vs Zalgiris - Sportbladet Plus sänder bortamötet

Se Zalgiris - Malmö FF med Sportbladet Plus

Malmö FF gjorde nätt och jämt jobbet som krävdes mot Vikingur när man tog sig vidare till nästa omgång i kvalet till Champions League. Näst på tur väntar Litauiska klubben Zalgiris som även dem fick slita hårt för att nå nästa runda av kvalspelet. Se Malmö FF och deras fortsatta väg mot Champions League live hos Sportbladet Plus. Med Sportbladet Plus ser du första mötet mellan Malmö FF och Zalgiris, 19:e juli, där Malmö FF går in som klara favoriter.

Sportbladet Plus sänder Malmö FF i Champions League-kvalet

Matcherna mot Zalgiris kommer att spelas den 19:e och 26:e juli med start borta på LFF Stadium i Vilnius. Malmö FF kommer få fördelen av att avsluta dubbelmötet på hemmaplan den 26:e juli på Eleda Stadion även om det kommer krävas en stark insats för att ta sig vidare från dubbelmötet. Första mötet mellan Zalgiris och Malmö FF kommer att sändas live av Sportbladet Plus.

Dubbelmötet med Zalgiris tillhör den andra kvalomgången till kommande säsongs Champions League. För att nå fram till gruppspelet behöver Malmö FF ta sig förbi Zalgiris och sedan ytterligare två kvalomgångar (Tredje Kvalomgången och Play-Off).

För Malmö FF var segern senast mot Vikingur inte bara viktig för fortsatt spel i kvalet till Champions League, utan det säkrade dessutom en plats i kvalet till Europa League om man skulle åka ur Champions League-kvalet i någon av de kommande omgångarna. Senast Malmö FF spelade i Champions League var förra säsongen då man tog hela vägen till slutspel där man hamnade i Grupp H tillsammans med Juventus, Chelsea och Zenit St. Petersburg.

Så här spelas kvalet till Champions League:

Andra Kvalomgången: 19/20 juli & 26/27 juli
Tredje Kvalomgången: 2/3 juli & 9 juli
Play-Offs: 16/17 juli & 23/24 juli

UEFA Champions League på TV & Stream

Champions League-gruppspelet sparkar igång den 6:e september och kommer avslutas den 2:e november. Lottningen inför gruppspelet kommer att hållas den 25:e augusti.

MFF med goda minnen från möten med Zalgiris

Senaste gången Malmö FF ställs mot Zalgiris var 2015, även då i Champions League-sammanhang. Supportrar till Malmö FF minns säkerligen med glädje tillbaka till 2015 och det kvalspel som utspelade sig då och som sedan skulle ligga till grund för lagets väg in till Champions League-slutspelet. Då, för 7 år sedan, lyckades man med minsta möjliga marginal ta sig förbi de regerande Litauiska mästarna efter en knapp 1-0 seger på bortaplan. Malmö FF har tagit flera steg framåt sedan dess och kan idag ses som en relativt erfaren spelare på den Europeiska scenen.

Zalgiris ska hur som helst inte underskattas, trots att det inte såg alltför imponerande ut i lagets möte med FC Ballkani från Kosovo i första kvalomgången. Både Malmö FF och Zalgiris kommer fast belutna att göra en bättre prestation i den kommande rundan och för Malmö FF kommer det bli avgörande om man ska ha någon chans att nå kommande säsongs gruppspel.

Malmö FF kommer spela en match i Allsvenskan mellan de båda mötena med Zalgiris. Det är Sirius som kommer på besök till Eleda Stadion i en match där Malmö FF med all säkerhet kommer utnyttja den bredd man har på spelartruppen. Champions League och ett möjligt avancemang till gruppspelet är något Malmö FF prioriterar och kommer man bara upp i nivå mot Zalgiris som är ett klart sämre rankat lag så ska ett avancemang till tredje kvalomgången inte vara alltför långt borta för Di Blåe.