Sveriges JVM trupp och favorittippade lag

Sveriges JVM trupp och favorittippade lag

Junior- VM i ishockey kommer till Göteborg i slutet på december och det kommer att finnas extremt mycket talang på isen. Den svenska truppen är en av turneringens bästa och gör Sverige till en av JVMs lågoddsare.


Favorittippade lag i JVM 2023/24:

🇨🇦 Kanada - Det är inte helt otippat att Kanada kommer in i JVM med en stark trupp som redan är en av turneringens favoriter. Kanadensarna har vunnit fem JVM mästerskap de senaste tio åren men faktum är att det var ännu mer om man ser längre tillbaka i tiden. Något som tyder på att lag som USA, Finland och Sverige utmanar mer än tidigare i JVMs historia.


🇺🇸 USA - Den amerikanska truppen är mycket stark inför JVM i Göteborg med unga hockeystjärnor överallt på isen. Efter att ha landat på en tredjeplats under förra mästerskapet kan vi vänta oss ett revanschsuget och favorittippat amerikanskt lag i Göteborg.


🇫🇮 Finland - Det finska laget har tagit hem tre JVM guld under det senaste decenniet (2014, 2016, 2019) och väntas anlända till årets mästerskap med gott självförtroende på grund av detta samt den starka truppen som nationen ställer upp med.


🇸🇪 Sverige - Sverige går in i JVM med en stark trupp men ett blekare CV än de tidigare nämnda i form av mästerskapsguld, med endast en vinst sedan 2000.

Den nya förbundskaptenen Magnus Hävelid har presenterat sin utvalda trupp för Juniorvärldsmästerskapet, och det verkar som att spänningen om målvaktsposten har fått en vinnare. DIF-talangen Carl Lindbom ser ut att bli förstemålvakt för Juniorkronorna i det kommande mästerskapet, en spännande chans för honom att lysa på den internationella scenen.

Förhoppningarna om att inkludera backstjärnan Simon Edvinsson i truppen gick tyvärr i kras när det blev ett nej från både honom och hans NHL-klubb Detroit Red Wings.


Kommande matcher i JVM


Sveriges JVM trupp:

Målvakter:
Carl Lindbom, Djurgården
Ian Blomquist, Västerås
Marcus Brännman, Dubuque


Backar:
Calle Odelius, Djurgården
Adam Engström, Rögle
Elias Pettersson, Örebro
Hugo Jonasson, Oskarshamn
Ludvig Jansson, Södertälje
Jakob Norén, Modo
Axel Sandin-Pellikka, Skellefteå
Victor Sjöholm, HV71


Forwards:
Isac Rosén, Rochester
Liam Öhgren, Djurgården
Fabian Wagner, Linköping
Noah Östlund, Djurgården
Filip Bystedt, Linköping
Fabian Lysell, Providence
Jonathan Lekkerimäki, Djurgården
Milton Oscarsson, Örebro
Victor Stjernborg, Växjö
Leo Carlsson, Örebro
William Strömgren, Brynäs
Oskar Pettersson, Rögle
Simon Robertsson, Skellefteå


Håll koll på JVM matcherna och vart de visas genom att besöka vårt spelschema.

Redaktör: Joel Fredmark