Vi tippar EM 2024 | Tvsporten.nu

Vi tippar Fotbolls-EM 2024

Äntligen är det dags för årets stora höjdpunkt - Fotbolls-EM 2024! Turneringen drar igång den 14 juni i Tyskland och avgörs den 14 juli då ett land står kvar som ensam vinnare. Den stora frågan är vilket land som tar hem den ärofyllda titeln i år?

Frankrike, Tyskland, England, Spanien och Portugal är alla välkända fotbollsnationer som vi tippar har stora chanser till EM-pokalen. Det är omöjligt att veta hur det kommer att sluta, men en sak är säker - vi har en period med många spännande matcher framför oss.


Betyg (4.5/5)
TV4 Play+ Sport
Rättigheter: Fotbolls-EM 2024, UEFA Champions League m.fl.
Erbjudande: 199 kr/mån (ord pris 399 kr/mån)

Hur kommer gruppspelet att gå?

Fotboll är oförutsägbart och att tippa EM 2024 är en snårig uppgift. Det finns alltid utrymme för överraskningar, speciellt i en turnering som EM där marginalerna är små. Prestationer kan variera beroende på faktorer som skador, form och taktiska beslut, vilket gör att varje match är öppen. Men, här är de lag vi tror har goda chanser att gå vidare från gruppspelet;

  • Grupp A: Tyskland och Schweiz ses som starka kandidater att gå vidare från Grupp A, med Tyskland som särskild favorit tack vare fördelen med att spela på hemmaplan och en trupp full av talanger. Ungern kan också ha en chans att bli ett av de bästa tredjeplacerade lagen​.
  • Grupp B: Spanien och Italien sticker ut som favoriter i Grupp B, med deras rika fotbollshistorik och starka trupper. Kroatien kan dock inte uteslutas helt och hållet, speciellt med tanke på deras prestation i tidigare stora turneringar​​.
  • Grupp C: England tros toppa Grupp C med sina starka prestationer på senare år och en ung, talangfull trupp. Danmark kan också gå vidare, med ett solitt lag som kan stå upp mot stora motståndare​.
  • Grupp D: Frankrike, med sin talangfulla trupp, ses som favoriter att gå vidare från Grupp D, eventuellt tillsammans med Österrike som ses som ett lag som kan överraska​.
  • Grupp E: Belgien förväntas leda Grupp E tack vare deras erfarna trupp, medan Ukraina också har goda chanser att gå vidare, särskilt med tanke på deras kampanda och förmåga att stå upp mot tuffa motståndare​.
  • Grupp F: Portugal, med sitt stjärnspäckade lag, förväntas ta sig vidare från Grupp F, möjligtvis tillsammans med Turkiet som har potential att prestera väl i stora turneringar​.

Vem vinner EM 2024?

När vi tippar EM 2024 pekar prognoserna på flera starka kandidater för titeln, med Frankrike i täten som favoriter enligt oddsen. Frankrike har visat sig vara en fotbollsmakt att räkna med, inte minst genom att ha nått finalen i världsmästerskapet 2022. Med spelare som Kylian Mbappe och ett djupt och talangfullt lag har de allt som krävs för att gå hela vägen​​.


Betyg (4.5/5)
Comeon
Välkomsterbjudande: Sätt in 500 kr - Betta för 1000 kr

England följer strax efter Frankrike i oddsen och har en spännande mix av ungdom och erfarenhet. Gareth Southgate har fört laget till framgång tidigare, och med talanger som Jude Bellingham som spelar centrala roller ser England starka ut inför turneringen​.

Tyskland, som är värdnation, har också en stark ställning bland favoriterna och kan inte uteslutas, speciellt med hemmaplansfördelen som kan spela en stor roll. Med en blandning av erfarna spelare och unga talanger som Jamal Musiala har de potentialen att göra ett ordentligt avancemang​.

Spanien och Italien är också i täten med starka trupper och en historik av framgång i stora turneringar. Båda lagen har gått igenom perioder av förnyelse men förblir konkurrenskraftiga med talanger både på och utanför planen​​.

Sist men inte minst är Portugal, med en stjärnspäckad trupp och en ny generation spelare, en kandidat till mästerskapstiteln. Trots att Cristiano Ronaldo kanske inte spelar en lika central roll har spelare som Rafael Leao och Goncalo Ramos visat att de kan bära laget framåt​​.

Kampen om EM-titeln 2024 är alltså öppen, med flera lag som har goda chanser att lyfta bucklan.


Följ hela turneringen med oss

Tycker du om fotboll lika mycket som oss på Tvsporten.nu och vill inte missa en sekund av EM 2024? Vi guidar dig genom hela mästerskapet och du kan snabbt och enkelt hitta var du kan se varje match. Nu är det upp till bevis om något av favoritlagen håller för trycket och kammar hem titeln som Europas bästa fotbollsland.