Allt om Fotbolls-VM 2022 · Spelschema dag för dag, matcher och tv-tider

Fotbolls-VM 2022 inleds den 20 november och pågår fram till den 18 december då finalen spelas. Värdland för turneringen är Qatar och det är ett VM som innan det ens hunnit börja har kantats av skandaler. Mestadels för att landet har en rätt skakig relation till mänskliga rättigheter. Däremot har FIFA och många av spelarna påpekat att under tiden som VM spelas så ska fokus istället  ligga på fotbollen. Vi på redaktionen är kluvna i frågan men hoppas även att fotbollsfesten blir densamma vi är vana vid.

I den här artikeln kommer vi ta en närmare titt på de 32 lag som ställer upp, spelarna att hålla koll på, vilka lag som ses som favoriter, tänkbara skyttekungar med mera. Vi tittar också kort på fotbolls VMs historiskt sett största skrällar, och siar om vilka lag som kan tänkas skrälla i den här upplagan. På TVSporten  hittar du även ett komplett fotbolls VM-schema, nu och under hela turneringen.

Spelschema med kanaler och TV-tider för hela VM-2022 hittas här.

Vilka lag är favoriter i Fotbolls-VM 2022?

Om du tittar på bettingsidornas odds så håller de flesta Brasilien som vinnare av fotbolls-VM 2022, tätt följt av de ständiga favoriterna Argentina och Frankrike.

Frankrike prestera väl i VM-sammanhang och är dessutom regerande VM-mästare då de vann 2018 års mästerskap i Ryssland. Av historien att döma har de dock presterat sämre i turneringen efter en lyckad sådan. Frågan är om uttåget mot Schweiz i EM 2020 (sköts upp till 2021 på grund av corona) redan utgjort den kvoten för fransmännen.

Nedan kan du läsa den kompletta listan med en sammanställning över bettingsidornas 10 topplag i VM.

Så här får du din VM-bonus på upp till 1500kr!

1. Registrera dig enkelt med Bank-ID och bläddra till VM-Revanschen i bonuskaruselllen, tryck “Hämta Bonus”.
2. Gör din första insättning (500kr = 1 spel, 1000kr = 2 spel, 1500 kr = 3 spel) och lägg ditt första spel –> Välj “VM-Revanschen” i rullgardinsmenyn i din spelkupong när du ska lägga ditt spel.
3. Klart! (Kom ihåg att det kan ta upp till 24h innan VM-Revanschen visas i din kupong) – Lycka till!

Hämta VM-bonusen nu!

Sammanfattning av bettingsidornas favoriter i VM 2022

1. Brasilien

2. Argentina

3. Frankrike

4. England

5. Spanien

6. Tyskland

7. Holland

8. Portugal

9. Belgien

10. Danmark

Fotbolls VM Schema

Avsparken för fotbolls-VM 2022 är kl 17:00 (svensk tid)  söndagen den 20:e november där premiärmatchen spelas mellan värdlandet Qatar och Ecuador. De sista matcherna i gruppspelet spelas den 2 december och Därefter börjar slutspelet och kampen om att få spela i finalen som går av stapeln söndagen den 18 december på Lusail Stadium strax norr om Qatars huvudstad Doha.

Dutch fan (Oranjegekte )with the orange colors
Dutch fan (Oranjegekte) with the orange colors.

Grupp A

Qatar

Qatar är direktkvalificerade till mästerskapet som värdland. Det är också första gången de spelar i en VM-turnering. Deras status som värdland kommer däremot med stor sannolikhet inte att räcka för att få dem vidare från gruppspelet. Men större skrällar har hänt och bollen är inget annat än rund. Den närmaste parallellen i närtid är Ryssland som 2018 lyckades med den bedriften, trots att nästan alla spådde motsatsen.

Qatars spelschema hittas här.

Ecuador

Ecuador mäktade med en fjärdeplats i senaste CONMEBOL, där de spelade oavgjort mot Brasilien och Argentina dock med fördel av sin hemmaplan som ligger 2850m över havet. På bortaplan har de däremot haft det mycket tufft  Ett duktigt lag ändå, men frågan är om de kommer klara att hålla samma tempo som Holland och Senegal?

Ecuadors spelschema hittas här.

Senegal

Senegals hittills största framgångar i VM-sammanhang var 2002. Laget nådde då kvartsfinalen, och det var dessutom första gången de spelade i ett VM. 20 år senare har de än en gång ett lag fullt av talanger med titeln som afrikanska mästare i bagaget.

I gruppspelet kommer de ställas mot värdlandet Qatar, Holland och Ecuador.. Med deras största stjärna Sadio Mané skadad ser det dock tufft ut. Förhoppningen är istället att spelare som Idrissa Gueye och Edouard Mendy leder Senegal ut ur gruppen och förhoppningsvis längre än så.Räcker det hela vägen till pallplats? Då ett afrikansk lag aldrig har tagit sig till semifinal är det just dit senegaleserna hoppas på att nå.

Senegals spelschema hittas här.

Nederländerna

Inför det här VM:et har Holland ändrat speltaktik. De har frångått den inom holländsk fotboll så obligatoriska 4-3-3-uppställningen och gått över till ett 5-3-2-system. Detta gjorde de så sent som i mars i år. Har systemet hunnit sätta sig i spelarna? Om man frågar landslagstränaren Louis Van Gaal så har det det samtidigt som Johan Cruyff vänder sig i graven

Frågan är ändå om det inte är ett smått osäkert holländskt lag som äntrar turneringen. Många experter menar bland annat att laget är väldigt känsligt för skador. Särskilt på kreativa spelare som Memphis Depay och Frankie de Jong. Båda två har haft muskelproblem på senare tid.

När det gäller stjärnspelare är Holland, i vanlig ordning, relativt späckat. Hela tre spelare skulle kunna göra anspråk på att stå i fokus, men frågan är om inte Virgil van Dijk får sägas vara den mest centrala. Han är lagkapten och har utöver det presterat på topp på klubblagsnivå de senaste åren.

Annars är det noterbart att Holland som historiskt sett varit mest känt för sina anfallare nu är ett mer försvarsinriktat lag. Det återstår att se hur långt Holland kan gå med sin nya taktik.

Nederländernas spelschema med TV-tider och kanaler hittar du här.

Enland fans with the flag

Grupp B

England

England har den föga avundsvärda positionen att de alltid är bland förhandsfavoriterna inför varje mästerskap. Samtidigt som de i princip aldrig lever upp till förväntningarna. Detta VM gör de entré med en besvikelse i bagaget. Deras prestation i Nations League innefattade bland annat två trista förluster mot Ungern.

Allt är dock inte grått på den engelska himlen. I 2018 års VM lyckades laget ta sig till semifinal, och de tog sig även till finalen i EM 2021. Tittar man på laguppställningen har de, som de nästan alltid har, ett kanonlag med mängder av erfarenhet och potential. Anfallaren Harry Kane är på god väg att bli sitt landslags meste målgörare någonsin i landslagssammanhang. I backlinjen ska Harry Maguire få ordning på försvarsspelet. Bland lagets övriga stjärnspelare finns bland andra Declan Rice och Raheem Sterling. En ung förmåga att hålla ett extra öga på är Jude Bellingham.

Englands spelschema hittas här.

Iran

Iran har ett hårt arbetande fotbollslag och var top-seedat som asiatiskt lag. Mycket tyder dock på att de kommer få jobba över sina förmågor för att ta sig vidare från vad vissa anser vara VMs svåraste grupp efter grupp E.

Även här har politiken infiltrerat fotbollen där röster har höjts om att utesluta Iran från VM till följd av den rådande politiska situation i landet. Så blir inte fallet och landslaget kommer att få möjligheten att ge folket att ha något att glädjas åt. Extra kul är även att svenskfödde Saman Ghoddos är med i truppen.

Irans spelschema hittas här.

USA

USA bedöms av de flesta som favorit att knipa andraplatsen bakom England.Dock med utrymme för felmarginal.USA har etttalangfullt lag med många spännande namn där Chelseas Christian Pulisic och Dortmunds supertalang Giovani Reyna är de starkast lysande stjärnorna. Om de får defensiven att stämma kan USA mycket väl var detta VMs stora skräll.

USAs spelschema hittas här.

Wales

Wales spelar sitt första världsmästerskap sedan 1958 och medGareth Bale i spetsen slog de övertygande ut Ukraina och tog därmed den sista europeiska platsen till Qatar. Som landslag har de visserligen spelat ett flertal lyckade matcher på senare år, men det har fram tills nu inte räckt hela vägen för att kvalificera sig. Det är inte omöjligt att de klarar sig förbi gruppstadiet, men England och USA har lite mer djup i sina trupper..

Wales spelschema hittas här.

Grupp C

Argentina

Argentina hör precis som sina närmaste rivaler Brasilien till de länder som i princip alltid är favorittippade inför VM. Så också inför 2022 års turnering.

Argentinas landslag har just nu framför allt ett starkt mittfält och starka anfallare. Lionel Messi står förstås i fokus, ett namn som i flera års tid med självklarhet nämnts som en av tidernas bästa spelare. Laget har dessutom lyckats med bedriften att vara obesegrade under 36 matcher, vilket bara är en match från rekordet.

Den nämnde Messi gör förmodligen sitt sista stora mästerskap, och det är inte omöjligt att den vetskapen kan utgöra gnistan till stordåd. Lagets enda egentliga svaghet är försvaret, något som kan utnyttjas av motståndarlag som spelar klokt.

Argentinas spelschema hittas här.

Saudiarabien

Precis som Iran har Saudiarabien ett landslag med många hårt arbetande spelare. Och precis som Iran kommer de behöva jobba otroligt hårt för att gå vidare.

Saudiarabiens spelschema hittas här.

Mexiko

Mexiko är definitivt veteraner i VM-sammanhang då de klarat av att kvalificera sig för turneringen sedan 1994. De gör inte många mål men har ett benhårt försvar. Ett försvar som kommer testas ordentligt mot Argentina och mot en viss Lewandowski.

Mexikos spelschema hittas här.

Polen

Att de flesta håller Argentina som vinnare av grupp C bör inte överraska någon med lite koll på fotboll. Vilket lag som hamnar på andra plats och går vidare står förmodligen mellan Polen och Mexiko. Om Polen lyckas gå vidare vore det första gången sedan 1986. De flesta håller Mexiko som något starkare, men Polen har ett mångsidigt och erfaret lag.

Självklart är den största stjärnan Robert Lewandowski som inte har saktat ner takten sedan hans ankomst till Barcelona. Då han nu blivit avstängd i 3 matcher för katalanerna har han heller ingen anledning att hålla tillbaka inför återkomsten. Inte för att vi någonsin trott att han skulle göra det.

Polens spelschema hittas här.

Grupp D

Frankrike

Frankrike vann förra VM-mästerskapet 2018, och en sak står klart - det går i princip aldrig att räkna bort dem helt. Laget klarade kvalet helt obesegrade och de har mängder av unga talanger. Det är dock aldrig lätt att komma tillbaka till ett EM eller VM som mästare. På det planet talar oddsen helt enkelt emot dem. Vidare missar Paul Pogba, Ngolo Kanté och Christopher Nkunku VM till följd av skador.

Kylian Mbappé är en av spelarna att hålla koll på. Han var med och ledde 2018 års upplaga av laget till seger, och han har blivit ännu giftigare som forward sedan dess. Han är utan tvekan en av VMs storstjärnor. Frankrike vann dessutom 2020-2021 års upplaga av UEFA Nations League där de lyckades slå Spanien i finalen.

Frankrikes spelschema hittas här.

Australien

“The socceroos” lyckades kvalificera sig till VM då de slog ut Peru på straffar. De flesta bedömer dock det som osannolikt att de kommer ta sig vidare. De är tveklöst det svagaste laget i sin grupp och saknar helt enkelt någon fixstjärna att leda laget ut ur gruppen.

Australiens spelschema hittas här.

Danmark

När Sverige lyser med sin frånvaro i ett världs- eller Europamästerskap hejar många svenskar av tradition istället på Danmark. Och eftersom Sverige missade denna upplaga av VM kommer många se på våra rödvita grannar som det enda godkända substitutet.

Det är svårt att sia om hur det kan tänkas gå för Danmark i VM 2022. De tog sig till semifinal i EM 2021. I närtid har de också förlorat två gånger mot Kroatien, men samtidigt vunnit mot Frankrike två gånger. Senast med 2-0 på hemmaplan i Köpenhamn.

Det är med andra ord inte alls omöjligt att Danmark kan gå långt i det här mästerskapet. De ställer vanligtvis upp i en offensiv 4-3-3 mot svagare lag, möter de ett starkare sådant spelar de ett defensivt betonat 3-4-3. Stjärnspelaren är Christian Eriksen, det vill säga den Eriksen som drabbades av hjärtstopp i Danmarks inledande match i senaste EM. Han har kommit tillbaka, i en enorm uppvisning av viljestyrka. Kanske kan hans motivation visa vägen framåt genom turneringen för hela det danska landslaget?

Danmarks spelschema hittas här.

Tunisien

Tunisien har ett ganska intressant lag med unga talanger. Tyvärr har de varken några särskilt profilerade spelare eller tidigare VM-erfarenhet. Allt talar för att de åker ut redan i gruppspelet. Om det finns något hopp så ligger det främst på anfallaren Wahbi Khazri som mäktade med att göra 10 mål på 30 matcher förra säsongen i Ligue 1.

Tunisiens spelschema hittas här.

Grupp E

Spanien

Det spanska landslaget är ett av de lagen vars VM-historia inte är särskilt imponerande men som räknas som ett topplag ändå. De vann dock hela kalaset efter att 2010 ha segrat över Holland i finalen. Men Spanien är inte samma lag som det var mellan 2008-2012. Det landslaget var ett av tidernas bästa fotbollslag, alla kategorier. Med det sagt är Spanien fortfarande ett av de bästa landslagen i världen, om än med en mycket ung trupp.

De har ett antal unga Barcelona-talanger i Torres, Gav och Pedri. Den sistnämnda gjorde ett mycket starkt EM 2020. Det är även värt att hålla koll på vänsterbacken Jordi Alba som många håller som en av de bästa på sin position just nu.

Spaniens spelschema hittas här.

Costa Rica

Costa Rica var det lag som sist kvalificerade sig till VM. De kommer förmodligen få det svårt mot alla sina gruppmotståndare. Utöver det har deras största spelare, målvakten Keylor Navas, spelat exakt 0 minuter för sitt PSG denna säsong.

Det bör dock påpekas att Costa Rica stod för ett av VM-historiens största skrällar då de 2014 slog Italien och Uruguay i gruppen och spelade lika mot England. De kom så lång till kvartsfinal mot Holland där det krävdes straffläggning för att eliminera Costa Rica ur VM. Kan de upprepa stordådet i Qatar? Ytterst tveksamt.

Costa Ricas spelschema hittas här.

Tyskland

I Tysklands andra match under VM 2022 kommer de att möta Spanien. Det är utan tvekan en match de tyska spelarna går in i med lite starkare känslor än vanligt. Senaste gången de båda lagen mötte varandra var i november 2020 i Nations League. Botten gick ur det tyska laget fullständigt då spanjorerna lyckades vinna matchen med 6-0. Det var den största förlusten för det tyska fotbollslandslaget sedan 1931. Dags för revansch?

Nu är ju Tyskland knappast ett land som saknar framgångar inom internationell fotboll, även om de varit lite ojämna på senare år. De vann VM senast 2014, där de besegrade Argentina i finalen. I VM 2018 kom de inte förbi gruppspelet. Till detta VM kommer de med ett lag som på papperet knappast saknar talang. Bland spelarna att hålla koll på finns bland andra Serge Gnabry, Kai Havertz och playmakern Joshua Kimmich. Vissa siar också om att turneringen kan bli unge Jamal Musialas genombrott.

Tysklands spelschema hittas här.

Japan

Japan kommer till VM under veteranen Takumi Minaminos ledarskap. Det är definitivt ett lovande lag, och ingen håller det för omöjligt att de kan skrälla. Med det sagt kommer de få det svårt mot Spanien och Tyskland. En olycklig lottning för ett landslag som alltid vill spela en trevlig form av fotboll längs marken. Däremot kommer vi nog inte få se det mer än i tre matcher detta VM.

Japans spelschema hittas här.

Grupp F

Belgien

Belgien har inte riktigt klarat av att leva upp till förväntningarna de senaste åren. På papperet har de kunnat ställa upp med riktigt bra lag, men det har ändå inte räckt riktigt hela vägen. I EM 2020 kom de till kvartsfinal ochi VM 2018 lyckades de gå hela vägen till semifinal. Hur det än kommer att gå är de klara favoriter till att vinna grupp F. Detta är även sista chansen att vinna VM för vad som många menar är Belgiens “gyllene generation”.

Belgiens spelschema hittas här.

Kanada

Kanada deltar i sin första VM-turnering på 36 år. Frågan är om bristen på erfarenhet av turneringar i den här skalan kommer vara avgörande? De imponerade i kvalet och har sin bästa trupp… någonsin? Stortlangen Alphonso Davies och tvåfotade anfallaren Cyle Larin är värda att hålla ett extra öga på.

Kanadas spelschema hittas här.

Marocko

Ett talangfullt lag med många skickliga spelare, inte minst Hakim Ziyech och Ashraf Hakimi. Marocko har på senare år visat sig vara ett av de bästa afrikanska lagen. Grupp F kommer dock erbjuda svårt motstånd.

Marockos spelschema hittas här.

Kroatien

Kroatien är ännu ett lag som kan gå riktigt långt, eller åka ut redan i gruppspelet. I förra VM tog de silvermedaljen. Det gick inte lika bra i senaste EM. Storstjärnan Luka Modric kanske kan stå för den där extra gnistan av motivation som krävs för att gå hela vägen. Troligtvis blir detta även hans sista VM-turnering.

Kroatiens spelschema hittas här.

Grupp G

Brasilien

Brasilien betraktas alltid som en av favoriterna inför stora mästerskap, så också inför fotbolls-VM 2022. Till detta mästerskap kommer laget med ett starkt lag. Många ser Alisson Becker som en av världens bästa målvakter,  och anfallspositionerna är inte fy skam de heller. PSGs Neymar och Real Madrids Rodrygo och Vinícius Júnior är något alla försvar drömmer mardrömmar om.

Historiskt sett är Brasilien det land som vunnit flest VM-titlar någonsin. Den mest iögonfallande chocken som drabbat dem i fotbollssammanhang var deras totala kollaps mot Tyskland i semifinalen under 2014 års mästerskap. En match Brasilien förlorade med 7-1. Sedan dess har det börjat gå bra igen och de genomförde ett mer än lyckat kval och vann CONMEBOL Libertadores.

De är tveklösa favoriter i sin grupp där de som står närmast att hota dem är troligtvis Serbien och Schweiz.

Brasiliens spelschema hittas här.

Schweiz

Schweiz kan mycket väl överraska. De klarade sig obesegrade genom kvalet, vilket inkluderade en seger mot Italien. De släppte dessutom in endast två mål. Med stjärnor som Manuel Akanji, Granit Xhaka och Breel Embolo har de all anledning att vara hoppfulla. Värt att påpeka är att de senast i EM slog ut de nyblivna världsmästarna Frankrike.

Schweiz spelschema hittas här.

Serbien

Schweiz närmsta konkurrent om andraplatsen är Serbien. Inte minst klarade de av att klå Portugal under kvalspelet. De har framför allt ett bra anfallsspel men lämnar mycket att önska jämfört med tidigare års upplagor gällande spelartruppen.Sergej Milinković-Savić, Dusan Tadic och Aleksandar Mitrovic är dock värda att hålla ett extra öga på.

Serbiens spelschema hittas här.

Kamerun

Kamerun skulle ha mycket bättre chanser om de hade hamnat i en annan grupp. Som det ser ut kommer de att få det väldigt svårt. Det hopp som finns ligger på Andre-Frank Zambo Anguissa och Eric Maxim Choupo-Moting som båda är i mycket bra form för Napoli respektive Bayern München.

Kameruns spelschema hittas här.

Grupp H

Portugal

Portugal hade ett betydligt jobbigare kval än förväntat. Hade de lottats till vilken annan av VMs grupper som helst hade det betraktats som att de hade en spikad plats i åttondelen. . Som det föll ut har de fått en svår grupp men kommer de med stor sannolikhet att ta sig genom gruppspelet. Om än utan garantier.

De har förstås ett erfaret lag. Inte minst har de en Cristiano Ronaldo som fortsätter att skapa rubriker vid 37 års ålder. Denna gång av fel anledningar men bör inte för den delen räknas bort som en av världens farligaste anfallare. Trots hans vara eller inte vara i Manchester United har han alltid varit tillfreds i sitt landslag och har aldrig varit i bättre sällskap än just nu. Han har heller förmodligen inte någonting emot att lyfta VM-trofén i vad som förmodligen blir hans sista framträdande i VM.

Portugals spelschema hittas här.

Ghana

Ghana uppvisade lovande tendenser under kvalspelet. De saknar välkända spelare, men de jobbar hårt och har definitivt förmågan att bjuda på svårt motstånd när det räknas. För oss svenskar är Hammarby och Djurgårdens gamla försvarare Joseph Aidoo och Daniel Amartey av extra intresse. Kan de stoppa Ronaldo bör alla svenskar känna någon form av stolthet.

Ghanas spelschema hittas här.

Uruguay

Uruguay fick lämna förra VM-turneringen efter att ha slagits ut i åttondelsfinalen av Frankrike. Till den här turneringen kommer de med ett relativt gammalt lag. Luis Suárez och Edinson Cavani är fortfarande med på toppositionen. På tränarbänken får vi för första gången på 16 år se en annan tränare än den evigt unge Óscar Tabárez. Kan efterträdaren Diego Alonso ta hem trophén till Uruguay igen efter snart 100 års väntan?

Uruguays spelschema hittas här.

Sydkorea

Sydkorea har överraskat förr. Inte minst i förra VM där de slog ut de regerande mästarna Tyskland redan under gruppspelet. Kan Sydkorea skrälla även i detta VM? Om så blir fallet kommer Tottenhams Heung-min Son vara bärande. Han är som bekant inte ovan att prestera under press då han med nöd och näppe undvek militärtjänstgöring genom att leda till landslag till ett guld i Asiatiska mästerskapen 2018.

Sydkoreas spelschema hittas här.

Tidigare vinnare av VM i fotboll

Vilket lag adderas till den här listan av vinnarlag den 18 december 2022? Extra noterbart under detta VM är förstås att de flerfaldiga mästarna Italien inte lyckades kvalificera sig. De slogs snöpligt ut av Makedonien.

1930 - Uruguay

1934 - Italien

1938 - Italien

1950 - Uruguay

1954 - Västtyskland

1958 - Brasilien

1962 - Brasilien

1966 - England

1970 - Brasilien

1974 - Västtyskland

1978 - Argentina

1982 - Italien

1986 - Argentina

1990 - Västtyskland

1994 - Brasilien

1998 - Frankrike

2002 - Brasilien

2006 - Italien

2010 - Spanien

2014 - Tyskland

2018 - Frankrike

2022 - ?

Fotbolls-VMs skyttekungar

Bland fotbolls-VMs skyttekungar hittar du en lång rad legender.

2018 - Harry Kane (England), 7 mål

2014 - James Rodriguez (Columbia), 6 mål

2010 - Thomas Müller (Tyskland), 5 mål

2006 - Miroslav Klose (Tyskland), 5 mål

2002 - Ronaldo (Brasilien), 8 mål

1998 - Davor Suker (Kroatien), 6 mål

1994 - Oleg Salenko & Hristo Stoitchkov (Ryssland/Bulgarien), 6 mål

1990 - Salvatore Schillaci (Italien), 6 mål

1986 - Gary Lineker (England), 6 mål

1982 - Paolo Rossi (Italien), 6 mål

1978 - Mario Kempes (Argentina), 6 mål

1974 - Grzegorz Lato (Polen), 7 mål

1970 - Gerd Müller (Västtyskland), 10 mål

1966 - Eusebio (Portugal), 9 mål

1962 - Florian Albert (Ungern), Valentin Ivanov (Sovjetunionen), Garrincha (Brasilien), Vava (Brasilien), Drazan Jerkovic (Jugoslavien), Leonel Sanchez (Chile), 4 mål

1958 - Just Fontaine (Frankrike), 13 mål

1954 - Sandor Kocsis (Ungern), 11 mål

1950 - Ademir (Brasilien), 8 mål

1938 - Leonidas (Brasilien), 7 mål

1934 - Oldrich Nejedly (Tjeckien), 5 mål

1930 - Guillermo Stabile (Argentina), 8 mål

Så vem blir Fotbolls VM skyttekung 2022? Förhandsspekulationerna kretsar kring några olika namn. Till exempel Messi som förmodligen gör sitt sista stora mästerskap. Eller Cristiano Ronaldo. Kylian Mbappé finns också med i förhandssnacket, liksom förra årets meste målgörare Harry Kane.

Största VM-skrällarna genom tiderna

Historien om fotbolls VMs största skrällar rymmer många namn. Låt oss ta några exempel innan vi kikar på lagen som antas ha en chans att skrälla i år.

Östtyskland gick längre än vad någon hade förväntat sig i VM 1974, inte minst genom att slå sin granne i väst, Västtyskland. De gick vidare till den andra gruppspelsrundan men där blev motståndet för hårt. De slogs ut av bland annat Argentina och Brasilien.

När det gäller lag som överraskat i VM-sammanhang går det inte att bortse från Senegals insatser i VM 2002. Det var landets första deltagande i VM-sammanhang. De flesta lagen som lyckas med samma bedrift brukar vara glada bara över att få delta. Senegal lyckades dock gå ända till kvartsfinal där de förlorade mot Turkiet.

Costa Rica hade liksom Senegal aldrig spelat i VM när de spelade i turneringen 1990. Det betraktades som en ännu större skräll att de lyckades slå bland andra Skottland och Sverige. Den bedriften går dock inte ens att jämför med 2014 då de tog sig hela vägen till kvartsfinal.  

Vilka blir fotbolls VM största skrällar 2022?

De lag som inte betraktas som klara favoriter, men som det ändå snackas om som potentiella överraskningar är Danmark och Senegal. Det danska landslaget tycks sitta på enorm vilja och motivation, samtidigt som de gett några ordentliga styrkebesked på senare tid. Inte minst genom att slå Frankrike två gånger, både hemma och borta. Senegal har å sin sida ett väldigt talangfullt lag fullt av namnkunniga spelare som många ändå underskattar. Med Sadio Mané skadad finns det dock utrymme för andra lag att sticka ut. Här på redaktionen ser vi USA och Kanada som potentiella skrällar.

Så här får du din VM-bonus på upp till 1500kr:

1. Bli kund Registrera dig enkelt med Bank-ID och bläddra till VM-Revanschen i bonuskaruselllen, tryck “Hämta Bonus”.

2. Gör din första insättning (500kr = 1 spel, 1000kr = 2 spel, 1500 kr = 3 spel) och lägg ditt första spel  –> Välj  “VM-Revanschen” i rullgardinsmenyn i din spelkupong när du ska lägga ditt spel.

3. Klart! (Kom ihåg att det kan ta upp till 24h innan VM-Revanschen visas i din kupong) – Lycka till!