Anthony Joshua vs Francis Ngannou- Allt du behöver veta om fighten

Anthony Joshua vs Francis Ngannou- Allt du behöver veta om fighten och Riyadh Season

Francis Ngannou chockade hela kampsportsvärlden när han klev ur oktagonen och gav sig in i ringen med Tyson Fury, som i mångas mening är världens bästa boxare och en av historiens bästa tungviktare. Efter 10 ronder vann Fury, något som i publikens ögon var kontroversiellt, framförallt eftersom att Ngannou lyckats få ner Fury på marken i matchens tredje rond.

Den före detta tungviktsmästaren i UFC är nu under kontrakt med MMA-organisationen PFL och har själv sagt att en avgörande faktor för att lämna UFC var faktumet att han ej fick ha boxningsmatcher samtidigt som han var under organisationens tak. Det är för tillfället oklart när Ngannou kommer att ha sin nästa MMA-match, däremot ryktas det redan om fler boxningsmatcher mot motståndare likt Deontay Wilder.

Anthony Joshua är till skillnad från sin motståndare en erfaren boxare som har utövat “the sweet science” på den absolut högsta nivån i nästan 10 år. Joshua flög fram i tungviktsrankingarna och blev i mars 2018, WBO-, IBF-, och WBA- tungviktsmästare. Sedan dess har det funnits både toppar och dalar för engelsmannen som förlorade titeln i en match mot Andy Ruiz under sommaren 2019 för att senare vinna tillbaka den igen. Joshua kom dock likt många andra att möta sin överman när han ställdes mot Oleksandr Usyk under 2021. Drygt ett år efter detta försökte den före detta mästaren att bevisa sig mot Usyk igen men även denna gång gick han förlorande ur striden. Usyk är fortfarande obesegrad och är bokad att möta Tyson Fury den 17e februari i en match där alla bälten ställs på spel.


Anthony Joshua boxing record: 27-03-0 (24 vinster via knockout)

Francis Ngannou boxing record: 0-1-0

Francis Ngannou MMA Record: 17-3-0 (12 vinster via knockout)


När är Joshua vs Ngannou?

Fredag, 8 Mars 2024

Vart utspelar sig Joshua vs Ngannou

Kingdom Arena, Riyadh, Saudi Arabia


Boxning på TV


Vad är Riyadh Season?

Saudiarabien har under en tid investerat stora summor i underhållningsbranschen och inte minst i sport. Landet har sedan 2019 varit värd för det så kallade “Riyadh Season”, en serie av underhållnings- och sportevent som äger rum mellan höst och vårsäsongen.

Kampsport har kommit att ta stor plats under Riyadh Season och matcher likt Tyson Fury vs Francis Ngannou samt “Day of reckoning” kortet där både Anthony Joshua och Deontay Wilder deltog har ägt rum i Riyadh.

Även Anthony Joshua vs Francis Ngannou kommer att vara en del av Riyadh Season och utspelar sig på Kingdom Arena.


Joshua - Ngannou undercard:

  • Zhilei Zhang vs Joseph Parker
  • Rey Vargas vs Nick Ball
  • Mark Chamberlain vs Gavin Gwynne
  • Justis Huni vs TBA
  • Ziyad Almaayouf vs TBA
  • Roman Fury vs TBA
  • Jack McGann vs TBA

Missa inte kampsport i världsklass! Besök vår infosida om Fighting för att hålla dig uppdaterad.

Redaktör: Joel Fredmark