Den Svenska VM-truppen till Australien/Nya Zeeland

Den Svenska VM-truppen till Australien/Nya Zeeland (Presenteras 13/6)

VM 2023 i Australien / Nya Zeeland kommer allt närmre och det har nu blivit dags för den svenska förbundskaptenen, Peter Gerhardsson, att ta ut den slutgiltiga truppen. Få överraskningar väntas presenteras i en trupp som känns relativt självklar. Se hela den svenska VM-truppen på Tvsporten.nu efter att den publicerats, Tidag 13/6.

➡️ Fotbolls-VM 2023 - Se hela Spelschemat

Den Officiella Svenska VM-Truppen

Med en dryg måndag kvar till fotbolls-VM 2023 så har det blivit hög tid att plocka ut den trupp som ska göra jobbet för Sverige nere i Australien och Nya Zeeland. Det svenska laget innehåller en rad stjärnspelare som till vardags spelar i några av världens bästa ligor. Därtill finns ett gäng intressanta namn från Damallsvenskan som mycket väl kan få känna på landslagsspel under sommarens turnering.

Målvakter:

Tove Enblom, Kif Örebro
Zecira Musovic, Chelsea FC
Jennifer Falk, BK Häcken

Försvarare:

Jonna Andersson, Hammarby IF
Nathalie Björn, Everton FC
Magdalena Eriksson, FC Bayern München
Amanda Ilestedt, Paris Saint-Germain FF
Hanna Lundkvist, Atletico Madrid
Anna Sandberg, BK Häcken
Linda Sembrant, FC Juventus

Mittfältare/anfallare:

Filippa Angeldahl, Manchester City FC
Kosovare Asllani, AC Milan
Hanna Bennison, Everton FC
Stina Blackstenius, Arsenal FC
Rebecka Blomqvist, Vfl Wolfsburg
Lina Hurtig, Arsenal FC
Sofia Jakobsson, San Diego Wave FC
Madelen Janogy, Hammarby IF
Fridolina Rolfö, FC Barcelona
Elin Rubensson, BK Häcken
Johanna Rytting Kaneryd, Chelsea FC
Olivia Schough, FC Rosengård
Caroline Seger, FC Rosengård

Bland självskrivna namn som bland annat Fridolina Rolfö, Caroline Seger och Magdalena Eriksson finns även spelare som Rosa Kafaji, till vardags i BK Häcken. Kafaji har varit ett av många utropstecken under våren och i hennes senaste match passade hon även på att göra två mål inför ögonen på förbundskapten Gerhardsson. Om vårens insatser är tillräckligt för att ge Kafaji en plats i VM-truppen återstår och se men att vi kommer få se mer av Häcken-anfallaren längre råder det inga tvivel om.

Sverige Öppnar mot Sydafrika den 23 Juli

Den 23 juli kliver dem svenska damerna ut på planen för att premiärspela mot Sydafrika i VM 2023. Matchen, likt hela mästerskapet, kommer att sändas live på Viaplay. Sverige - Sydafrika blir något för det svenska folket att ställa klockan för då matchen kommer att spelas redan 07:00.

Exakt vad som väntar i form av motstånd är svårt att säga något om. Sydafrika är ett relativt oprövat kort i dessa sammanhang och det gäller för det svenska damlandslaget att inte ta lätt på uppgiften. En bra start är av yttersta vikt i ett mästerskap där endast tre gruppspelsmatcher är vad som avgör om man går vidare eller inte.

Vill du veta mer om sommarens stora mästerskap i Australia och Nya Zeeland, rekommenderar vi vår Dam-VM guide där du hittar spelschema, tablå och övrig  information kring turneringen.