Världscuperna i Alpint, Längd och Skidskytte - Säsongen 2023/24!

Världscuperna i Alpint, Längd och Skidskytte - Allt du behöver veta inför säsongen 2023/24!

Sommaren är så gott som över för denna gång och det har blivit dags att omfamna höstens intågande. Men oavsett hur deppigt det än må låta så finns det mängder av efterlängtade sportevangemang att se fram emot under årets andra hälft, däribland vintersport och de kommande världscuperna i längd, alpint och skidskytte.

Viktiga Datum:

Vintersport på TV & Stream - Säsongen 2023/24

De allra flesta vintersportsändningarna under den kommande säsongen kommer att visas på Viaplay och Nent’s kanaler. Sedan 2021 har Viaplay varit det självklara valet för alla vintersportentusiaster. Det nuvarande kontraktet löper över 5 år vilket gör att du kommer kunna se världscupen i längd, alpint och mycket mer på Viaplay under en lång tid framöver.

Dessa Tävlingar ser du på Viaplay:

  • Världsmästerskapen i längdskidåkning, alpint, backhoppning, nordisk kombination, snowboard, freestyle och freeskiing
  • Alpina Världscupen (Herr & Dam)
  • Världscupen i Längdskidåkning (Herr & Dam)
  • Världscupen i Backhoppning (Herr & Dam)
  • Världscupen i Nordisk kombination (Herr)
  • Världscupen i Snowboard (Herr & Dam)
  • Världscupen i Freestyle och Freeskiing (Herr & Dam)

Med ett abonnemang hos Viaplay kan du njuta av alpint, längdskidåkning och all övrig vintersport varje helg, hela vintern.

Se Världscupen i Skidskytte på SVT

Skidskytte, sannolikt den optimala TV-sporten. Den kommande säsongen av världscupen i skidskytte kommer du att kunna följa i sin helhet på SVT och SVT Play. Se var och en av säsongens alla tävlingar, samt det stundande världsmästerskapet i skidskytte som går av stapeln i Tjeckien den 7 februari (2024).

KOMMANDE SÄNDNINGAR FRÅN VÄRLDSCUPEN I SKIDSKYTTE

När börjar Vinterstudion 2023?

Vad vore väl en vinter utan vinterstudion på TV:n varje lördags- och söndagsmorgon? Självfallet är även detta folkkära inslag tillbaka lagom till den nya säsongen. Vinterstudion är tillbaka lagom till den första skidtävlingen för säsongen vilket är helgen den 24-26 november. Då kan du än en gång lyssna till de främsta experterna prata upp kommande tävlingar och plocka ner de svenska prestationerna. Vare sig du väljer att kolla Viaplay eller SVT kommer du ha möjlighet att lyssna till en intressant vinterstudio både innan, under och efter tävlingarna.

Författare: Dan Anderson